De revolutie in licht: led lampen

Als je het thuis echt gezellig wilt maken, is licht onontbeerlijk. Licht in de woning kan je onderscheiden in drie hoofdgroepen: 

1. Functioneel licht 

Indien je een kamer binnenkomt, zit er in het algemeen een schakelaar of een touchpad vlak bij de deur. Met een beweging kan je voor voldoende licht zorgen in de kamer zodat jij er de weg kan vinden zonder verdere lampen aan te doen. Vaak worden hiervoor plafondlampen of hanglampen gebruikt.

2. Licht met een specifiek doel

Als er extra licht nodig is voor zaken als lezen of het uitoefenen van een hobby, worden daar meestal lampen voor gebruikt die voldoende licht geven voor de gebruiker maar de andere aanwezigen niet storen. Hierbij kan je denken aan een spot, een tafellamp of een staande schemerlamp.

LED Lampen

3. Sfeerverlichting 

Uiteraard zijn er ook momenten dat het wel wat minder kan met het licht en dan schakel je de sfeerverlichting in. Bij sfeer denk je al gauw aan het licht van kaarsen of vuur. Er zijn inmiddels uitstekende imitaties op de markt.

Ga je op zoek naar nieuwe lampen? Kijk dan eens naar het assortiment van een specialist, zoals LED lampen | LedLampShopXL. Hier vind je ook de relatief nieuwe LED bouwlamp die je voor klusjes thuis kan gebruiken. Bij alle lampen wordt gebruikt gemaakt van led technologie.

Wat maakt led lampen zo anders dan gloeilampen? 

De revolutie is voor een deel ongemerkt gegaan, maar in een relatief korte periode is besloten dat gloei- en halogeenlampen niet meer zullen worden gemaakt. Dat heeft alles te doen met milieu-eisen. Een led lamp bespaart al gauw meer dan 90% energie. Daarnaast is het aantal branduren gemiddeld 15 tot 25 keer zo groot als de oudere types lamoen. Dat is prettig voor jou omdat je dan weet dat je met licht in huis kan spelen zonder dat de rekening voor elektriciteit omhoog schiet. In tegendeel, als je nu nog lampen moet vervangen ga dan over op led om te besparen.

Wat je moet weten van led? 

In het verleden waren we gewend om de lichtsterkte af te lezen aan het wattage van de gloei- of halogeenlamp. Op een led lamp staat ook vermeld hoeveel watt die is. Echter is dat vooral bedoeld om het verbruik aan energie weer te geven. De lichtsterkte wordt aangegeven in lumen. Dat is even wennen maar je vindt op het internet overal omrekentabellen. Led licht is er zowel in zachte als koele kleuren. Een lamp met een luchttemperatuur van 3.000 Kelvin geeft zacht licht. Tussen de 4.000 en 6.000 is het licht koel en geschikt voor bijvoorbeeld een bouwlamp. Boven de 6.000 is het aandeel blauw licht groter en lijkt het op daglicht. Dit wordt onder meer in stallen gebruikt.

De bouwlamp, ook voor thuis 

Heb jij dat ook dat sommige klusjes thuis of in de tuin bijzonder moeizaam gaan omdat je onvoldoende licht hebt? Overweeg dan eens de aanschaf van een led bouwlamp. Met een oplaadbare accu kan je echt overal beschikken over licht dat ook precisiewerkjes eenvoudiger maakt. Met een led lamp is dat praktisch en voordelig.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]