FLUWEEL: De must-have stof van dit moment

Fluwelen meubels, je ziet ze tegenwoordig steeds meer. Fluwelen eetkamerstoelen, fluwelen fauteuils en fluwelen hockers verfraaien steeds meer woningen. Hoe komt dat toch? En waar moet je op letten als je fluwelen meubelen koopt. In dit artikel leggen we wat meer uit over fluwelen meubelen!

Fluweel / Velvet
[ux_products width=”full-width” slider_nav_style=”simple” slider_nav_position=”outside” ids=”2492,2486,2470,900,390,2778,520″]

Waarom hebben fluwelen meubelen zo’n aantrekkingskracht?

Fluwelen eetkamerstoelen en andere fluwelen meubels passen in vrijwel ieder interieur? Maar waarom is dat? Waarschijnlijk zijn fluwelen meubelen zo aantrekkelijk omdat ze een zekere grandeur met zich meebrengen. Fluweel is een dure stof die je eigenlijk altijd terug ziet komen in de inrichting van paleizen. Met andere woorden: fluwelen stoelen en fluwelen fauteuils maken je huis chique!

Daarnaast is er nog een andere reden waarom stoelen van fluweel zo populair zijn. Meubels van fluweel kunnen tegen een stootje en de stof is heerlijk zacht. Een eetkamerstoel van fluweel voelt dus heerlijk zacht aan en geeft je huis een chique uitstraling. 

Meubelen van fluweel passen in ieder interieur!

Fluwelen stoelen en andere fluwelen meubelen passen in vrijwel ieder interieur. Als je je huis klassiek hebt ingericht, dan misstaan fluwelen meubelen daar niet in. Maar ook in andere interieurs, denk bijvoorbeeld aan een industrieel interieur, misstaan meubelen die met fluweel bekleed zijn niet! Sterker nog: ze geven de inrichting een warme uitstraling. Vaak is het contrast tussen een stoere, industriële inrichting gecombineerd met fluwelen meubelen schitterend. 

[ux_products slider_nav_style=”simple” slider_nav_position=”outside” cat=”37″]

Een velvet eetkamerstoel, stoelen van velours en fluwelen banken?

Als je op zoek gaat naar fluwelen meubelen dan kom je ook nog weleens de benaming velvet of velours tegen. Je moet dan even goed opletten. Soms worden de benamingen door elkaar gebruikt. Met een velours eetkamerstoelen kan gewoon een fluwelen meubel bedoeld worden, maar het kan ook zo zijn dat er echt een velours stoel bedoeld wordt. 

Bij velours meubelen worden de poollussen doorgesneden. Hierdoor voelt een stoel die met velours bekleed is zachter aan dan een zuiver fluwelen stoel. Aan velours zit ook een nadeel: het glanst veel minder dan fluweel. 

Wat is een velvet meubel?

Het kan ook voorkomen dat je bijvoorbeeld een velvet eetkamerstoel tegenkomt. Een velvet stoel is een stoel die bekleed is met velours. Velvet is echter de Engelse benaming voor velours. Velours/velvet is dus wél fluweel, maar fluweel is niet velours. 

Toch moet je goed opletten als je online naar informatie over fluwelen meubelen zoekt. In het algemene spraakgebruik worden de namen ook nog weleens door elkaar gebruikt. Dat is uiteraard ten onrechte, maar het is wel goed als je je daarvan bewust bent. Probeer bij het online vergelijken van fluwelen meubelen goed te achterhalen of dat er met velours of velvet gewoon een fluwelen meubel bedoeld wordt, of dat het ook echt om bijvoorbeeld een verlours hocker gaat.

Fluwelen meubelen: samenvatting

Omdat je niet alle tijd van de wereld hebt zetten we de in dit artikel besproken zaken nog even puntsgewijs voor je op een rijtje:

  1. Fluwelen banken, stoelen, fauteuils en hockers geven je huis een warme, chique uitstraling
  2. Fluwelen meubelen passen in vrijwel ieder interieur
  3. De namen fluweel, velours en velvet worden veel door elkaar gebruikt
  4. Velours en velvet zijn soorten fluweel
  5. Er is wel een verschil tussen velours/velvet en zuiver fluweel

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]

Waar let je op bij het kopen van een koffer?

Ga je binnenkort voor het eerst vliegen, maar heb je nog geen koffer? Of heeft [...]