Gevel reinigen: hoe pak je dat aan?

Het reinigen van de gevel van je woning is een klus die uiteraard niet jaarlijks aan de orde komt. Maar er kan een moment komen dat de gevel moet worden schoongemaakt. Het is vrijwel altijd de beste keuze om deze klus aan een professional over te laten. Een ervaren gevelreinigingsbedrijf kan ervoor zorgen dat de buitenmuren er weer als nieuw uitzien.

Gevelreiniging graffiti

Hoe gaat gevelreiniging in zijn werk?

Het reinigen van gevels gebeurt vrijwel altijd met hogedruk. Door de krachtige reiniging komt het vuil los en komt de oorspronkelijke kleur er weer onder vandaan. De gevel kan vervuild raken door langsrijdend verkeer en vuil dat samen met neerslag uit de lucht komt. Denk maar aan je auto die onder het Saharazand kan komen te zitten. Dat kan natuurlijk ook met de gevel van je huis gebeuren. De auto kan door de wasstraat. Voor de reiniging van je gevel neem je contact op met een gespecialiseerde gevelreiniger. 

Maak je huis verkoop klaar, laat de gevel schoonmaken

Wanner je je huis wilt verkopen dan moet alles er natuurlijk piekfijn uitzien. Dat geldt niet alleen voor de binnenkant maar ook voor de buitenzijde. Als de muren vervuild zijn dan is het zeker de moeite waard om de gevels te laten reinigen. Geïnteresseerden die komen kijken zien immers als eerste de buitenkant. Ze zullen je huis minder graag willen kopen als ze weten dat dat ze meteen aan de bak moeten om de muren schoon te laten maken. Als je dat van tevoren doet en pas dan de foto’s voor de verkoop laat maken, dan maakt dat meteen een veel betere indruk. Je krijgt daardoor wellicht een hogere prijs voor de woning. Hiermee verdien je de kosten die je aan gevelreiniging hebt uitgegeven snel weer terug. 

Gevelreiniging van kantoorpanden

Niet alleen woningen, maar ook kantoorpanden kunnen te maken krijgen met bevuilde gevels. Je wilt natuurlijk dat je bedrijfspand een goede indruk maakt op klanten en bezoekers. Als de gevels zwart van het vuil zijn dan wordt het tijd om een vakbekwaam gevelreinigingsbedrijf in te schakelen. Na een grondige schoonmaakbeurt ziet het pand er weer als nieuw uit. Dit zal zeker van invloed zijn op hoe je klanten over je bedrijf denken. Daardoor verdien je deze investering vrijwel altijd snel terug met nieuwe opdrachten of orders. 

Wat betaal ik voor het reinigen van mijn gevels?

Natuurlijk ben je benieuwd naar de kosten voor het laten reinigen van de gevels van je pand. Je kunt kiezen voor goedkope gevelreiniging die desondanks prima wordt uitgevoerd. Je kunt uiteraard vooraf een prijsopgave vragen zodat je weet waar je qua kosten aan toe bent. Als je akkoord gaat met e offerte dan kan er vrijwel altijd op korte termijn een afspraak worden gemaakt om de gevelreiniging uit te voeren. Als het reinigen van de gevel deel uitmaakt van een uitgebreide renovatie kun je hiervoor vaak financiering regelen door de hypotheek op het huis te verhogen. Hierdoor betaal je vaak een lagere rente dan bij een persoonlijke lening. Ook is de termijn waarop je de lening moet aflossen veel langer. 

Ga altijd in zee met een bonafide bedrijf voor gevelreiniging

Als je de gevel van je woning wilt laten reinigen, zorg er dan voor dat je te maken hebt met een bonafide bedrijf. Vraag bij meerdere aanbieders een offerte aan en vergelijk de prijzen. Het kan nuttig zijn om online te zoeken of er referenties zijn over het bedrijf waarmee je in zee wilt gaan. Op die manier is de kans klein dat je met een malafide bedrijf te maken krijgt dat de opdracht niet correct uitvoert. Een bedrijf dat staat voor zijn werk zal je ook garantie geven en eventuele klachten serieus nemen. 

Hoe vaak moet ik de gevel van mijn huis laten schoonmaken?

Hoe vaak het nodig is om de gevel van je huis te laten reinigen hangt af van diverse factoren. Als je huis op een plaats staat waardoor de gevels snel vervuild raken zal het wat vaker nodig zijn. Maar over het algemeen mag je er vanuit gaan dat een gevelreiniging minimaal 5 tot 10 jaar effect zal hebben. Het is natuurlijk wel belangrijk om de conditie van de gevels van het pand in de gaten te houden. Een minder ernstige vervuiling is gemakkelijker en dus goedkoper te verwijderen dan ernstige vervuiling van de muren.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]