Hanglampen inspiratie: kies één van deze moderne hanglampen

Is het tijd om jouw woonkamer, slaapkamer of eetkamer een nieuwe impuls te geven? Probeer dit najaar eens nieuwe verlichting: sfeervol en je speelt hiermee eenvoudig in op de woontrends van dit jaar. Een nieuwe hanglamp boven de eettafel, of een nieuwe lamp in de keuken: het zorgt direct voor een nieuwe impuls. Bovendien kun je qua stijlen, materialen en kleuren natuurlijk alle kanten op. Zo past die nieuwe hanglamp altijd perfect bij jouw interieur. Welke moderne hanglampen passen in welke ruimte van jouw huis?

Dutch Home Label Hanglampen

De stijl van dit najaar: de moderne hanglamp

Moderne hanglampen volgen de laatste interieurtrends, maar hebben tegelijkertijd een minimalistische en strakke uitstraling. In de huidige woontrends zie je bij moderne hanglampen dan ook vaak een mix met industrieel of vintage. Vaak zijn de elementen uit deze twee stijlen slechts subtiel in de moderne hanglampen toegevoegd.

Lampen in een modern interieur: de juiste hanglampen per ruimte

Elke ruimte heeft een andere behoefte aan licht. Een combinatie tussen basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting is vaak het resultaat. Bekijk de verschillende ruimtes in huis en bepaal voor jezelf welke moderne hanglampen passen in jouw situatie.

Moderne hanglampen voor in de woonkamer

Laten we de woonkamer eens opdelen in verschillende delen. Te beginnen de eettafel, waarboven je natuurlijk een eye-catcher wilt hebben hangen. Je kunt hierbij kiezen voor één moderne hanglamp, twee grote hanglampen of meerdere kleine hanglampen. Ook een hanglamp met meerdere pendels, van 3 tot wel 10 lichtpunten, is ontzettend populair. Ook de moderne hanglamp met smokey glas doet het goed boven de eettafel. Nu we de eethoek hebben gehad kijken we naar hanglampen voor bij de zithoek. Steeds vaker zie je een, of meerdere moderne hanglampen boven de salontafel of salontafels. Je licht hiermee de salontafel uit, maar zorgt ook meteen voor meer sfeer in de zithoek.

Moderne hanglampen voor in de slaapkamer

In veel interieurs bevat de slaapkamer vooral functionele verlichting. Zonde, want sfeerverlichting is natuurlijk ook erg belangrijk in de slaapkamer. Kies voor een dimbare moderne hanglamp midden boven het bed, of kies voor meerdere kleine hanglampen boven een side-table in de kamer. Ook een moderne hanglamp vrij in de hoek hangen geeft een heel sfeervol effect aan de slaapkamer.

Moderne hanglampen voor in de keuken

Denk je aan hanglampen in de keuken, dan denk je al snel aan de hanglampen voor boven de eettafel. Klopt, maar ook boven de bar van een nieuwe keuken kun je natuurlijk hanglampen hangen. Heb je een barretje in de keuken, of bijvoorbeeld een kookeiland, kies dan niet voor een moderne hanglamp, maar combineer meerdere hanglampen. Je zorgt er op die manier voor dat de ruimte groter lijkt. Bovendien heb je direct meer licht wanneer je ‘s ochtends de krant leest aan de bar, of bijvoorbeeld eten snijdt op het kookeiland. Hoewel het licht functioneel moet zijn, is dimbaar wel echt een pré. Zo zorgt de verlichting ook voor sfeer op momenten dat je bijvoorbeeld aan de eettafel in de keuken dineert met vrienden.

Dimbare lamp: kies jij voor een dimbare moderne hanglamp?

Een sfeervol gezicht is het altijd: een dimbare lamp. Je bepaalt eenvoudig de intensiteit van het licht uit de moderne hanglamp. Je hebt tegenwoordig twee keuzes: een traditionele dimbare lamp, die je met een dimbare lichtbron dimbaar maakt. Of een slimme dimbare lamp. Hiervoor gebruik je een smart lamp in jouw normale verlichting. Op die manier kun je de lamp ineens dimmen én bedien je de lamp eenvoudig met jouw smartphone. Je koppelt hem dan bijvoorbeeld gemakkelijk aan Google Assistant, een Google Home of Alexa.

Woonwinkel uitgelicht: hanglampen van Dutch Home Label

Kijk in jouw zoektocht naar een nieuwe moderne hanglamp eens bij Dutch Home Label. Een hippe woonwinkel met doorlopend nieuwe hanglampen, maar ook andere verlichting, meubels en accessoires. In veel verschillende woonstijlen, waardoor je bij Dutch Home Label eigenlijk altijd slaagt. In de filosofie van Dutch Home Label past een tikkeltje eigenwijs, daarom zijn de meeste meubels, lampen en accessoires net even anders. Praktisch: jouw nieuwe moderne hanglamp wordt al binnen 48 uur bezorgt en ze staan klaar met advies.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Wat kost verhuizen?

Ben je van plan te verhuizen? Of je nu naar de andere kant van de [...]

Meditatieruimte in je woning creëeren: hoe pak je dat aan?

Mediteren wordt door steeds meer mensen gedaan en dat is ook logisch, aangezien meditatie verschillende [...]

Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]