Alle trends in een industrieel interieur

Het kan in deze tijd een pittige opgave zijn om aan een huis te komen. Maar wanneer het kopen van een huis lukt, staat de volgende uitdaging al voor de deur: de inrichting. Het interieur bepaalt uiteindelijk of het huis ook een thuis wordt. Ga je voor een moderne inrichting of gaat je voorkeur naar een industriële woonstijl? Die laatste is tegenwoordig in steeds meer woningen te vinden. Het ziet er stoer en stijlvol uit, maar tegelijkertijd heeft een industriële inrichting een klassieke en nostalgische uitstraling. In deze blog vind je inspiratie voor een industrieel interieur en worden de industriële trends op een rij gezet.

Industrieel interieur trends

Trend 1: Geef jouw inrichting een industriële touch

In een industriële woonstijl kunnen robuuste en ruwe materialen niet ontbreken. Vaak zie je deze terug in meubels, zoals een industriele bank of stoel. Deze zijn dan vaak van leer. Het voordeel van deze meubels is dat ze ook te combineren zijn met andere woonstijlen. Vooral wanneer je niet je hele woonkamer wilt omtoveren tot industriële ruimte, maar slechts een industriële touch wilt geven aan de kamer, is dit ideaal. Omdat een industriële inrichting makkelijk is te combineren met andere stijlen en omdat het aanbod van robuuste meubel vrij groot is, is de industriële stijl in veel huishoudens terug te vinden.

Trend 2: Verwerk organische vormen

Een populaire toevoeging aan de woonkamer in 2021 zijn organische vormen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een ronde of ovale eettafel en salontafel. Of schaf een vloerkleed met een ronde vorm aan. Ronde vormen doorbreken de strakke lijnen in een kamer. Hierdoor wordt er een speels effect gecreëerd. Je kunt de organische vormen ook in huis halen door middel van een ronde poef of muurbekleding.

Trend 3: Maak gebruik van lichte houtsoorten

Lichte houtsoorten zijn perfect voor een industriële uitstraling en zijn super populair op dit moment. Hout is op veel manieren te gebruiken; je kunt een houten vloer leggen, hout op de muur verwerken en hout komt natuurlijk voor in meubels. En vergeet niet dat er ook lampen van hout zijn. Ook salontafels en wandkasten zijn ideaal om lichte houtsoorten in te verwerken en om de industriële stijl in huis te halen. Licht mangohout en acaciahout zijn twee mooie lichte houtsoorten die heel goed aansluiten op het industriële interieur. Natuurlijk kun je ook voor donker hout kiezen, maar de lichte houtsoorten zijn de trend van dit jaar.

Trend 4: Lichte kleuren en tinten

Bij een industriële inrichting denk je misschien eerder aan het gebruik van donkere materialen en kleuren, maar op dit moment zijn lichte kleuren en kleurtinten ontzettend in. Denk maar aan wit en lichte bruintinten. De kleuren zijn heel eenvoudig, maar zien er stijlvol uit. Daarnaast zijn grijstinten helemaal hip. De zachte grijzen geven een luxe uitstraling aan jouw interieur. Grijstinten zorgen er tevens voor dat meubels, kunst en planten extra mooi uitkomen en meer opvallen.

Trend 5: Het gebruik van duurzame elementen

Op dit moment speelt duurzaamheid een belangrijke rol voor veel mensen. Om het milieu te helpen en te beschermen, kiezen steeds meer huishoudens voor gerecyclede materialen. Tevens staan producten die nauwelijks invloed op het milieu hebben in de spotlight. Je kunt ook tweedehands meubels aanschaffen. Een van de veelvoorkomende duurzame materialen die gebruikt worden, is mangohout. Daarnaast is de houtsoort sterk. Mangohout wordt gebruikt in de productie van salontafels, eettafels, kasten en wandrekken. Vooral in combinatie met een zwart metalen frame komt het hout volledig tot zijn recht.

Trend 6: Plaats een echte eyecatcher

Een industriële woonkamer is eigenlijk pas echt compleet als je er een eyecatcher aan toevoegt. Een eyecatcher kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan een opvallende bank of stoel, een prachtige kast of wandrek of een bijzondere lamp. Ook een vloerkleed met een opvallende vorm of een uniek patroon kan een echte eyecatcher zijn. Pak lekker groot uit! Met een eyecatcher kun je de inrichting nog persoonlijker maken. De industriële look zal daarom erg uniek zijn.

Er zijn super veel mogelijkheden om de industriële woonstijl in jouw woonkamer te verwerken. Dat betekent dat je de inrichting persoonlijk kan maken. Het voordeel van de stijl is dat het makkelijk te combineren is met andere woonstijlen. Ideaal dus als je fan bent van meerdere interieurstijlen! Wanneer je meubels wilt aanschaffen is het verstandig om eens een showroom te bezoeken. Zo kun je alle materialen en items in het echt zien en kun je even zitten op banken en stoelen. Door lichte kleuren en houtsoorten geef je je woonkamer een vriendelijke en gezellige uitstraling. Tegelijkertijd zorgt de industriële stijl voor een stoere uitstraling. Hopelijk heeft deze blog je inspiratie gegeven. Succes met inrichten!

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
5 onmisbare items voor je veranda

Heb je thuis de beschikking over een veranda? Geluksvogel. Op een veranda kun je aangenaam [...]

TV ophangen: zo stap voor stap ophangen

Er bestaan verschillende soorten TV beugels, elk ontworpen voor specifieke behoeften en ruimtes – van [...]

KOZ-E Sleep: het duurzame alternatief voor airconditioning die je slaap verbetert

In een wereld die steeds meer aandacht besteedt aan duurzaam leven, is de zoektocht naar [...]

3 tips voor het kiezen van zonwering

Hoewel de winter nog in volle gang is, dromen we stiekem al een beetje van [...]

Tijd om je woning te verduurzamen? Dit zijn 4 tips hoe je dat het makkelijkste doet!

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds groter onderwerp vormt is het belangrijk dat we [...]

Wat is de ideale maat vloerkleed voor in mijn huis?

Wanneer je een nieuwe sfeer in je huis wilt creëren, is de keuze van een [...]

Milieuvriendelijke kelderafdichting: duurzaamheid voor een droge kelder

Een van de cruciale aspecten van kelderafdichting is niet alleen de bescherming van je huis [...]

Dit moet jij weten over een garagedeur van aluminium

Veel woningen hebben een garage. Garages zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan [...]

Hoeveel kost een hal- en traprenovatie?

Bij het renoveren van een woning wordt vaak veel aandacht besteed aan woonkamers, keukens en [...]