Interieurtrends najaar 2022: betaalbaar je huis klaarmaken voor de winter

De inrichting van je huis kun je op verschillende manieren veranderen. Vooral voor de winter is het erg fijn als je interieur er goed en gezellig uitziet. In dit seizoen zit je namelijk meer binnen. Het is dan prettig om te kunnen genieten van een mooi interieur. Dit kan door bijvoorbeeld meubels te kopen, maar je kunt ook dingen zelf doen. Door creatief aan de slag te gaan, kun je een mooi interieur bereiken. Dit hoeft dus niet eens veel geld te kosten. Waar kun je zoal aan denken als je je interieur een andere uitstraling wilt geven? En als je voor een stijl gaat, welke past dan echt bij deze tijd? In deze tekst krijg je wat tips over het veranderen van je interieur. Je kunt ook lezen welke trends er bij het najaar van 2022 horen. Zo zorg je ervoor dat je huis er voor niet veel geld goed uitziet in de winter.

Interieurtrends najaar 2021

Kleuren

Als je voor een winters interieur gaat, horen daar bepaalde kleuren bij. Dit zijn andere kleuren dan de kleuren die bij bijvoorbeeld de zomer passen. In het najaar van 2022 zijn een aantal kleuren in, waaronder verschillende tinten groen en blauw. Bij blauw moet je denken aan een wat donkerdere variant van deze kleur. Ook bruin is in, net als verschillende tinten rood (warme tinten hiervan) en roze. Wit past natuurlijk ook goed bij de winter en deze kleur, kan goed samen met veel andere kleuren. Daarnaast doen invloeden van goud of brons het ook goed. Je kunt deze kleuren in je interieur verwerken door te verven, maar je kunt ook spullen kopen in deze kleuren. Over het kopen van spullen volgt zo meteen meer.

Stijlen

Wil je dat je huis echt past bij een bepaalde stijl? Dan kun je kleuren en spullen gebruiken die hier goed bij passen. Een aantal stijlen zijn echte trends van het najaar van 2022. Hier worden er een paar uitgelicht.

Japandi

Ten eerste de Japanse stijl. Ook wordt deze stijl vaak gecombineerd met Scandinavische invloeden. Deze woonstijl wordt dan ook wel Japandi genoemd. Waar deze stijl vooral om bekend staat, is het sobere, het minimalistische. Ook komen er vaak contrasten in terug. Een voorbeeld van een voorwerp dat bij deze stijl past, zijn planten, die er vaak te zien zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld bonsai boompjes zijn. Als kleur wordt vaak wit, of een andere rustige, sobere kleur, gebruikt.

Werelds

Een andere stijl die een trend is, is de wereldse stijl. Zoals de naam al zegt, kun je in een werelds interieur allerlei invloeden van verschillende werelddelen vinden. Vooral Afrika en Azië zijn werelddelen waarvan vaak invloeden gebruikt worden in deze woonstijl. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een vloerkleed aan te schaffen dat hierbij past. Ook kun je voor een lamp gaan die aansluit bij deze stijl. Kleuren die bij deze stijl passen, zijn vaak donkere kleuren. Vaak zijn het aardetinten die in een werelds interieur te zien zijn.

Spullen kopen voor niet teveel geld

Heb je eenmaal een idee voor welke stijl je wilt gaan? Of heb je geen specifieke stijl in gedachten, maar wel kleuren die je terug wilt laten komen? Dan kun je spullen gaan kopen die hierbij passen. Dit kan van alles zijn en hoeft niet duur te zijn. Spullen waar je aan kunt denken, zijn lampen, vloerkleden en planten. Maar natuurlijk is er nog veel meer die leuk bij je interieur zal staan. Dit kunnen ook kleine voorwerpen zijn, die de inrichting van je huis nog net wat vollediger maken. Bekijk ook de reclamefolders, om tal van spullen voor een prijsje op de kop te tikken. Bijvoorbeeld in de Lidl folder van deze week staan er tal van laaggeprijsde badkamermeubelen. Een badkamerset met: badkamerkast, wastafel onderkast, spiegelkast en hoge kast heb je allemaal samen voor net geen €150. Goed uitkijken naar promoties is dus de boodschap!

Zachte stoffen en ronde vormen

Iets wat net niet genoemd is, maar wel een trend is van het najaar van 2022, zijn zachte stoffen. Kussens en dekentjes horen hierbij, maar ook meubels kunnen van zachte stoffen gemaakt zijn. Ook ronde vormen komen vaak terug in het najaar van 2022.

Zelf aan de slag

Als je spullen hebt gekocht, is het aan jou om deze op een bepaalde manier te plaatsen. Deze precieze inrichting is ook van belang. Het kan handig zijn om hiervoor een ontwerp te maken, zeker als je grotere voorwerpen, zoals meubels, gaat plaatsen. Zo heb je van tevoren al een duidelijk beeld en weet je hoe het eruit komt te zien. Maar niet alleen het inrichten is iets wat je zelf kunt doen. Als je geld wilt besparen, kun je bijvoorbeeld zelf dingen maken. Dit kan van alles zijn. Kleine dingen, zoals dromenvangers bijvoorbeeld, maar ook grotere dingen, zoals tafeltjes. Dit scheelt geld, je kunt iets maken zoals jij het wilt, én het is leuk om ermee bezig te zijn.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]

De voor- en nadelen van visgraat laminaat

Een laminaatvloer is een populaire keuze, zeker als je het hebt over visgraat. Maar wat [...]

Prefab woningen: de voor- en nadelen van prefab woningen

Prefab woningen, ook wel prefabricated homes genoemd, zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze [...]

Materialen plantenbakken: voor- en nadelen per soort materiaal

Het kiezen van de juiste plantenbak kan een groot verschil maken voor zowel de esthetiek [...]

Rhododendrons: tips en voordelen van het verplaatsen van deze prachtige struiken

Rhododendrons zijn een populaire keuze in veel tuinen vanwege hun prachtige bloemen en weelderige groene [...]

Airco in de slaapkamer: waar moet je op letten?

Hartje zomer: heerlijk! We genieten massaal van de zon en de warme temperaturen. Toch vinden [...]

Zo kun je je woonkamer een snelle make-over geven

De woonkamer is het hart van het huis; een plek waar we ontspannen, entertainen en [...]

Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]