Keuzegids: kunststof kozijnen kiezen stappenplan

Op het moment dat je de keuze maakt voor kunststof kozijnen, is het belangrijk om te weten dat er meerder mogelijkheden en stijlen van deze kozijnen te vinden zijn. Alle kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. Hierdoor kan je de keuze die maakt, baseren op jouw eigen smaak. Dit maakt voor het onderhoud van de kozijnen geen verschil. De kunststof kozijnen kunnen volledig aangepast worden aan jouw smaak en is leverbaar voor nieuwbouw woningen maar ook voor bestaande bouw.

Kunststof kozijnen

Drie uitvoeringen kunststof kozijnen

De K-VISION Trend kozijnen die door ons geleverd worden, zijn verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen, namelijk de K-VISION Trend, de K-VISION Cube en de K-VISION City. De K-VISION Trend kozijnen zijn eigentijds en daardoor toepasbaar in diverse woonstijlen binnen de bestaande bouw maar ook de nieuwbouw woningen. Ze hebben een verdiept profiel met een slanke vorm en is verkrijgbaar met zowel schuine als rechte verbindingen in de hoek. Hierdoor zijn de mogelijkheden van deze kozijnen zeer uitgebreid.

De K-VISION Cube kozijnen zijn van een robuustere stijl en daardoor zeer geschikt voor nieuwbouw woningen. Door de rechte hoeken aan de zijkanten en bovenkant zijn deze niet van echt hout te onderscheiden. Een goede keuze als je wil gaan voor een prachtige houtlook. De K-VISION City daarentegen, heeft de historische uitstraling van de bekende schuiframen. In werkelijkheid zijn deze voorzien van een modern draaikiepsysteem. Deze kozijnen passen perfect in monumentale gebouwen, landhuizen en boerderijen, maar zijn ook goed toepasbaar in de stedelijke omgeving.

Kies de kleurafwerking

De kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in vele kleuren. Deze kleuren worden op verschillende manieren aangebracht. Al deze afwerkingen leveren op hun manier een product af met een hoogwaardige kwaliteit. De keuze tussen de verschillende afwerkingen is echter een kwestie van smaak. Op het moment dat je op zoek bent naar een kunststof kozijn met de karakteristieke uitstraling van hout, kan je de keuze maken voor een zijdeglans kleurlaag met nerfstructuur. Hierbij zijn vele kleurencombinaties mogelijk om het huis echt een eigen gezicht te geven.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een matte uitstraling en de kozijnen te laten afwerken met een mat-satijnen look. Dit zorgt voor een modernere uitstraling en is ook in meerder kleuren verkrijgbaar. De zijdeglans afwerking voor kunststof kozijnen in een grijs- en wittint is voor moderne en landelijke woningen een aanwinst. Deze mogelijkheid is bijna op iedere woning toepasbaar en verkrijgbaar in verschillende prijs- en kwaliteitsniveaus.

Verbinding kozijnen

De rechte verbinding is een baanbrekende innovatie en heeft bij Schipper Kozijnen de merknaam Woodline gekregen. Hiermee geef je het kunststof raamkozijn de traditionele uitstraling van hout en je profiteert van de voordelen van kunststof.  Deze verbinding is mogelijk binnen alle uitvoeringen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor de traditionele uitstraling van de 45 graden hoekverbinding. Deze is uitvoerbaar in K-VISION Trend.

Manieren om een raam te openen

Behalve openslaande ramen, is het ook mogelijk om te kiezen voor een standaard raam dat niet open gedaan kan worden. Deze ramen zijn inbraakveilig en bestaan uit een kozijn en uit glas. Het is ook mogelijk dit te combineren met een draaikiepraam of een valraam. Een draaikiepraam kan makkelijk schoon worden gemaakt en is af te stellen in een winterstand en een zomerstand. Hierdoor is goed ventileren altijd mogelijk. De draaikiepramen voldoen aan Politiekeurmerk Veilig Wonen door de afsluitbare bedieningskruk. Hierdoor is het raam ook kindveilig.

Bij een valraam is het mogelijk om te ventileren via de kiepstand van het raam. De bovenkant van het raam valt naar binnen. Dit gebeurt doordat de scharnieren aan de onderzijde van het raam zijn geplaatst. Dit soort ramen zijn uitermate geschikt voor gebruik in badkamers en keukens. Een uitzetraam is nagenoeg hetzelfde. Het enige verschil is dat deze naar buiten toe open valt. Ben je opzoek naar een raampartij waarbij een grote opening mogelijk is, dan is het verstandig om te kiezen voor een stolpraam. Deze bestaat uit twee delen en heeft geen middenstuk. De delen sluiten exact op elkaar aan. Het ene deel draait naar links open en het andere deel naar rechts. Dit wordt ook wel een verhuisraam genoemd.

Onbegrensde mogelijkheden

Schipper Kozijnen is aangesloten bij het VKG Keurmerk en garandeert behalve een goede productkwaliteit ook een duidelijk en vakkundige advisering, montage en nazorg. Het is mogelijk om de kunststof kozijnen te combineren met hoogrendementsglas. Deze investering betaalt zichzelf terug door het verlagen van je energierekening. Deze is verkrijgbaar in meerdere varianten, name de HR++ met twee isolatielagen en de HR+++ met drie isolatielagen. De kozijnen kunnen ook geleverd worden inclusief inbraak werend hang- en sluitwerk daar aan de hoogste eisen voldoet. Ook zijn er mogelijkheden voor kozijnen die volledig wind- en waterdicht zijn. Kortom, er zijn genoeg keuzes en mogelijkheden. 

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]