Meer omzet met jouw woonwinkel: zo pak je dat aan

Een woonwinkel runnen is de droom van veel mensen. Mooie spullen voor het interieur verkopen zodat je klanten hun woonkamer of slaapkamer mooi en met smaak kunnen inrichten. Maar natuurlijk ben je niet de enige die dit probeert. Voldoende omzet halen kan een probleem zijn, zeker als het je enige bron van inkomsten is. Goede marketing is daarom erg belangrijk. Maar hoe pak je dat aan? Er zijn verschillende mogelijkheden. Welke je gebruikt hangt af van je eigen wensen en de aard van je winkel.

Meer omzet woonwinkel

Hulp van een deskundige inschakelen

Als je een woonwinkel hebt die wel wat meer omzet kan gebruiken dan kun je hiervoor een online marketingbureau inschakelen. Zij kunnen verschillende tools inzetten om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf meer klanten trekt. Het kan daarbij gaan om gericht adverteren op internet, maar ook om manieren om ervoor te zorgen dat de bekende zoekmachines zoals Google je beter vinden en dus eerder als suggestie voorschotelen aan internetgebruikers. Je kunt eenmalig gebruik maken van zo’n bureau, maar soms is het ook mogelijk om een abonnement af te sluiten zodat je permanente ondersteuning krijgt. 

Wat is linkbuilding?

Google baseert de plaats waarop een website in de ‘ranking’ staat op het aantal bezoeken aan de website. Hiervoor worden ook zogenaamde ‘bots’ ingezet. Dat zijn computers die teksten op het internet lezen en daaruit veel gebruikte zoekwoorden filteren. Door aan deze zoekwoorden een link naar een website te koppelen ‘leert’ de zoekmachine dat bij een bepaald zoekwoord een bepaalde website hoort. Als je dit maar vaak genoeg doet komt de bewuste website hoger in de ranking. Een online marketingbureau kan dit soort teksten voor je schrijven of schakelt hiervoor een tekstbureau in. De teksten worden geplaatst op speciale linkbuilding forums. Dit zijn websites die doorgaans nauwelijks ‘gewone’ bezoekers trekken, maar die wel door de zoekmachines worden gevonden. 

Adverteren via Google

Google, de veruit populairste zoekmachine online, biedt de mogelijkheid om op verschillende manieren te adverteren voor je website. Je kunt een gesponsorde link laten plaatsen. Voor iedere keer dat daarop wordt geklikt betaal je een vergoeding. Je kunt een maximaal aantal kliks per dag instellen zodat je de kosten beperkt. Als dit aantal kliks is bereikt verdwijnt jouw website voor die dag uit de geadverteerde zoekresultaten. Veel internetbezoekers klikken zonder verder te kijken op de bovenste link, dus het zal zeker meer verkeer op je website geven. 

Zorg dat een bezoeker blijft hangen

Bezoekers naar je website sturen is één ding, maar je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat het wat oplevert. Het is daarom belangrijk om een goede en duidelijke website te hebben. Als je een woonwinkel hebt waarbij mensen ook online artikelen kunnen bestellen, zorg dan voor een duidelijk menu waar een bezoeker snel kan vinden wat hij zoekt. Denk goed na over je menustructuur voordat de website gebouwd wordt, achteraf alles weer aanpassen kost enorm veel tijd en dus ook geld. Een bezoeker moet volgens onderzoek binnen 3 kliks vinden wat hij zoekt. Maak de structuur van je website dus niet te ingewikkeld. Deel items bijvoorbeeld in categorieën in zoals woonkamer, slaapkamer, badkamer, werkkamer. Vergeet ook een kopje ‘sale’ niet, hier plaats je producten die uit het assortiment gaan en nu extra scherp zijn geprijsd. 

Kom je afspraken na

Als je op je website adverteert met ‘vandaag besteld, morgen in huis’, zorg dan dat je deze belofte nakomt. Je kunt beter aangeven dat de levering 1 tot 3 dagen duurt en ervoor zorgen dat dit ook wordt nageleefd, dan dat je belooft dat de klant de volgende dag zijn bestelling heeft als dat niet altijd lukt. Voor een woonwinkel geldt vaak dat er ook een showroom is. Wijs je bezoekers er dan nadrukkelijk op dat ze ook langs kunnen komen. Veel mensen willen items die ze voor woninginrichting kopen zoals meubels en accessoires, graag eerst zien voordat ze tot aankoop overgaan. Thuis alvast kunnen zien wat er te koop is geeft klanten de mogelijkheid een voorselectie te maken. Als ze dan langskomen in de fysieke winkel dan weten ze wat ze willen en is de kans op een aankoop een stuk groter. 

Vernieuw regelmatig je assortiment

Meubels en woonaccessoires zijn aan mode onderhevig. Het is dus een must om regelmatig nieuwe items aan te bieden. Houd de markt in de gaten en zorg ervoor dat jouw woonwinkel hip en trendy is. Je kunt klanten ook een review laten plaatsen, mond tot mond reclame werkt vaak heel goed. Houd er wel rekening mee dat er ook negatieve reacties kunnen komen. Met goede service en goede producten verklein je die kans natuurlijk aanzienlijk.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]

De voor- en nadelen van visgraat laminaat

Een laminaatvloer is een populaire keuze, zeker als je het hebt over visgraat. Maar wat [...]

Prefab woningen: de voor- en nadelen van prefab woningen

Prefab woningen, ook wel prefabricated homes genoemd, zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze [...]

Materialen plantenbakken: voor- en nadelen per soort materiaal

Het kiezen van de juiste plantenbak kan een groot verschil maken voor zowel de esthetiek [...]

Rhododendrons: tips en voordelen van het verplaatsen van deze prachtige struiken

Rhododendrons zijn een populaire keuze in veel tuinen vanwege hun prachtige bloemen en weelderige groene [...]

Airco in de slaapkamer: waar moet je op letten?

Hartje zomer: heerlijk! We genieten massaal van de zon en de warme temperaturen. Toch vinden [...]

Zo kun je je woonkamer een snelle make-over geven

De woonkamer is het hart van het huis; een plek waar we ontspannen, entertainen en [...]

Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]