Meubels verkocht via Marktplaats? Zo verzend je ze naar de koper

Als je iets verkoopt op Marktplaats dan zijn er verschillende manieren om het artikel na verkoop bij de klant te krijgen. Kleine spullen kun je opsturen via een pakketdienst. Maar grotere stukken zoals meubels, daar moet natuurlijk een andere vervoermethode voor worden bedacht. Meestal komt de koper de spullen zelf ophalen. Het is handig om als je iets koopt een aanbieder te zoeken die bij je in de buurt woont, zodat je niet het hele land door hoeft om je aankoop op te halen.

Meubels verkopen via Marktplaats

Kan ik verkochte meubels laten bezorgen bij de koper?

Natuurlijk kun je meubels die te groot zijn voor de achterbak van een gemiddelde personenauto laten bezorgen bij de koper. Hiervoor zijn in Nederland verschillende transportbedrijven actief. Zij halen de spullen bij je op en bezorgen ze, meestal de volgende werkdag, bij de ontvanger. Natuurlijk moet je daarbij wel rekening houden met transportkosten. Die kunnen flink oplopen als er de nodige kilometers moeten worden afgelegd om de verkochte meubels op de plaats van bestemming te krijgen. Deze kosten kun je uiteraard doorberekenen aan de koper. Vermeld dit dan wel duidelijk in je advertentie. 

Zorg voor veilig transport

Als je meubels laat transporteren is het belangrijk dat je dit goed voorbereidt. Loszittende delen kun je demonteren of goed vastplakken. Denk bijvoorbeeld aan openslaande deurtjes van een kast. Je voorkomt schade door deze met tape dicht te plakken. Kies wel een tape dat geen schade geeft als het wordt verwijderd. Denk ook aan losliggende planken in een kast. Die haal je eruit en maak je transport klaar door ze met tape aan elkaar te hechten of gebruik hiervoor stevig touw. 

Maak duidelijke afspraken met de koper

Als je meubels laat transporteren na verkoop is het belangrijk dat je goede afspraken maakt met de koper. Laat de zending afleveren als je zeker weet dat de koper thuis is om de spullen in ontvangst te nemen. Laat altijd tekenen voor ontvangst. Het is ook belangrijk om foto’s te maken van het item voordat het de vrachtwagen in gaat. Zo kun je bewijzen dat het onbeschadigd was toen je het uit handen gaf. Zorg er ook voor dat je de betaling binnen hebt voordat je zelf kosten maakt voor het transport. Soms kun je er ook voor kiezen om de koper het transport te laten betalen. Dan loop je daarvoor in ieder geval geen risico.

Meubels kun je gratis verkopen op Marktplaats

De reden waarom Marktplaats zo populair is om meubels te verkopen is niet zo vreemd. Je kunt voor deze categorie gratis adverteren. Voor andere categorieën zoals het verkopen van een auto moet een vergoeding aan Marktplaats worden betaald. Maar huishoudelijke artikelen zijn hiervan uitgezonderd. Daarom is het zo populair om meubelen die je wilt verkopen via Marktplaats aan te bieden. Het is ook een leuke manier om voor een klein bedrag iets nieuws voor je interieur te scoren. Zeker als je het dan ook nog redelijk goedkoop bij je thuis kunt laten bezorgen door een transportbedrijf.

Veilig handelen op Marktplaats

Als je handelt op Marktplaats, of het nu is als koper of als verkoper, is het altijd belangrijk om voorzichtig te zijn. Communiceer bij voorkeur via het mailsysteem van Marktplaats. Laat je niet te snel verleiden om je mobiele telefoonnummer te geven en de communicatie via Whatsapp voort te zetten. Als een koper zich meldt, probeer dan uit te zoeken of deze betrouwbaar is. Een koper die een item dat je te koop aanbiedt graag wil komen afhalen op een verlaten parkeerplaats is verdacht. Als je al op zo’n voorstel wilt ingaan, ga dan niet alleen. Neem iemand mee als getuige en geef een item waarmee iemand er snel vandoor kan gaan, zoals een smartphone die je verkoopt, niet zomaar uit handen voordat je je geld hebt. Controleer altijd of een betaling via een bankieren app ook daadwerkelijk leidt tot een bijschrijving op je rekening. Laat je niet afschepen met ‘het zal wel vertraagd zijn en er morgen op staan’. Oplichters gebruiken soms een app die sprekend lijkt op een bank app waarmee ze je laten zien dat ze zogenaamd betaald hebben. Het is logisch dat je een koper wilt kunnen vertrouwen, maar de praktijk wijst nu eenmaal uit dat dat lang niet altijd goed gaat.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Wat is de functie van gaten in de bladeren van de Monstera?

De Monstera, ook bekend als de gatenplant of Monstera deliciosa, is een populaire kamerplant vanwege [...]

4 Tips voor een goed onderhoud van je huis

Een goed onderhouden huis brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo is het niet alleen [...]

De laatste tuintrends: maak van jouw tuin een stijlvolle oase

De tuin is dé plek om te ontspannen, te genieten van de natuur en je [...]

Nieuwe droomkeuken? Zo kun je deze realiseren

Het realiseren van je droomkeuken is een spannend en bevredigend project. Een keuken is niet [...]

Een gezellig buitenverblijf creëren met stijlvolle tuinmeubels: hoe pak je dat aan?

De tuin is een heerlijke plek om lekker te zitten tijdens de warmere zomerdagen. Daarnaast [...]

Zijn je leidingen thuis vaak verstopt? Hier zijn wat oorzaken en oplossingen

Niets is zo irritant als een gootsteen die niet doorloopt, een toilet dat niet goed [...]

4 redenen waarom je een vloerkleed in huis moet nemen

Een vloerkleed kan een geweldige toevoeging zijn aan elk interieur. Of je nu op zoek [...]

Woningrenovatie: hoe pak je dat aan?

Het renoveren van een woning biedt een unieke kans om nieuw leven in een oud(er) [...]

Screens: alle voordelen van screens voor je ramen

Wanneer je nadenkt over het verbeteren van je wooncomfort en het verlagen van je energiekosten, [...]