Nieuwbouw en zonwering: hier moet je op letten

Als je een nieuw huis laat bouwen is zonwering op maat zeker een onderwerp waar je over na moet denken. Dat dure kunstwerk, de op maat gemaakte lederen meubelen die je net hebt gekocht en zelfs de verf op je muren verbleken snel in de zon, wat het soms wat moeilijk maakt om een mooi interieur na jaren mooi te houden. Nou, maak je geen zorgen! We zijn hier om je te helpen het interieur van je huis te beschermen tegen schade door de zon met handige opties, zoals markiezen, screens en zonwering op maat.

Nieuwbouw en zonwering: hier moet je op letten

Zonwering op maat: markiezen of screens?

Misschien wel een van de gemakkelijkste en grootste extra’s voor het interieur van je huis zijn markiezen en screens. Zonwering op maat is een geweldige manier om het licht naar binnen te laten filteren wanneer jij dat wilt en om het buiten te kunnen sluiten wanneer je dat niet wilt. De ramen zijn voorzien van markiezen of screens die open en dicht gaan. Met markiezen kun je bijvoorbeeld het bovenste gedeelte van je raam afsluiten, terwijl je het onderste gedeelte open laat.

Ook markiezen zijn een mooie aanvulling. Ze hebben verschillende stofopties om een huis  extra klasse te geven. Neem bijvoorbeeld geweven tinten. Deze schaduwoptie is verkrijgbaar in veel verschillende materialen. Andere schakeringen zijn meer schermachtig en geven de ruimte een subtiele uitstraling, terwijl ze je spullen beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon.

Ontwerp voor zonwering op maat

Het is belangrijk om in gedachten te houden waar je huis staat in combinatie met waar en wanneer de zon opkomt, en dat helpt enorm bij het ontwerpen van markiezen of screens. Probeer je meubels zo te rangschikken dat bijvoorbeeld een stoffen bank niet meer op een raam staat waar de zon het grootste deel van de dag ondergaat. Een andere tip is om meubels rond je huis te draaien. Heb je een paar bijpassende stoelen? Zet er een in de woonkamer en een in de slaapkamer. Verwissel ze dan periodiek gedurende het jaar, zodat de stof van de ene stoel niet meer vervaagt dan die van de andere.

Het beschermen van je spullen met zonwering op maat

Je hebt hard gewerkt om te krijgen wat je hebt. Laat de zon ze niet vernietigen door zonwering op maar te bestellen! Neem het op je om de juiste optie voor je huis te kiezen. Of het nu gaat om een nieuw screen of gewoon om een creatieve plattegrond, hou er rekening mee dat niets immuun is voor de zon. Je zou de dag niet op het strand doorbrengen zonder zonnebrandcrème, dus waarom zou je je huis onbeschermd achterlaten? Kies voor de juiste zonwering op maat.