Originele cadeaus nieuwe woning: slimme cadeautips

Zijn je vrienden pas verhuisd en hebben ze je uitgenodigd om dit met hen te vieren? Dit is een belangrijke gebeurtenis in hun leven, waar ze misschien al lang naartoe hebben geleefd. Als je een cadeau gaat uitzoeken, wil je iets vinden waaruit blijkt hoe blij je voor je vrienden bent en dat bij hen ook echt welkom is. Hier zijn wat tips voor originele cadeaus om mee te nemen naar een housewarmingparty. Soms vind je al een origineel idee door net een nieuwe twist te geven aan een traditioneel cadeau.

Originele cadeaus / leuke cadeaus nieuwe woning, huis, verhuisd

Een originele deurmat

Een deurmat met tekst is een cadeau dat bij uitstek geschikt is voor een nieuwe woning. Een mat met een klassieke tekst zoals ‘Welkom’ of ‘Home Sweet Home’ is sterk verbonden met het idee van thuiskomen. Je hoeft echter niet binnen deze gebaande paden te blijven. Er zijn ook matten te koop met allerlei andere spreuken, of met vrolijke illustraties. Het is zelfs mogelijk om een mat te laten bedrukken met je eigen tekst of afbeelding. Met zo’n cadeau zullen je vrienden vaak aan jullie vriendschap herinnerd worden.

Een persoonlijk fotocadeau

Een foto in een mooie lijst van een moment dat veel betekent voor jou en je vrienden is een echt persoonlijk cadeau. Je kunt er ook voor kiezen om een collage van verschillende foto’s te maken. Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende producten verkrijgbaar die je met je eigen foto kan laten bedrukken, zoals koffiemokken, muismatten en koekblikken. Terwijl een foto in een lijst altijd op dezelfde plek aan de muur hangt, is een product met een foto erop praktisch. Telkens als het in gebruik is, wordt het oog weer even naar de foto van een mooie herinnering getrokken.

Planten, planten, planten

Plantjes fleuren een woning echt op, dus het is altijd leuk om er eentje mee te nemen naar een housewarmingparty. Als je vrienden niet echt groene vingers hebben, maar wel graag groen om zich heen zien, kun je kiezen voor een cactus of vetplant. Geef er als instructie bij dat ze niet te veel water mogen geven en dan komt het vast goed. Het plastic potje waar een plant vaak in zit als je hem koopt, ziet er nu niet bepaald feestelijk uit. Maak je cadeau echt compleet met een sierpot die bij de smaak van je vrienden past.

Verrassende ideeën met planten

Als je het over planten hebt, zijn er veel meer opties dan een geranium in een potje in de vensterbank. Met een hangpotje of een potje dat je tegen de muur bevestigt, breng je het groen op andere plekken in de kamer. Denk ook eens aan een terrarium of ecosysteem in een fles. Als deze mooie wereldjes professioneel in elkaar zijn gezet, heb je er vrijwel geen omkijken naar. Ook planten voor buiten het huis kunnen een leuk idee zijn. Een klimplant zoals kamperfoelie zal snel wat hoogte en kleur brengen in een nieuwe tuin of op een nieuw balkon.

Zoek leuke onderzetters uit

Heb je gehoord van je vrienden dat ze niet zitten te wachten op allerlei grote cadeaus? Misschien weten ze niet eens waar ze met al hun oude spullen heen moeten in dit nieuwe huis. Onderzetters voor onder glazen en bekers zijn een leuk, bescheiden cadeau dat niet snel onwelkom zal zijn. Ze zullen je vrienden helpen om hun meubilair mooi te houden. Onderzetters zijn er in allerlei vormen: van mooi artistiek tot gewoon hartstikke melig. Als je vrienden ze niet handig vinden, of ze maar af en toe gebruiken, neemt een set onderzetters vrijwel geen ruimte op in hun la.

Lekkere verwennerij

Als je echt het gevoel hebt dat allerlei huisraad of tierelantijntjes niet welkom zijn, kun je er ook voor kiezen om een cadeau te geven dat wordt opgebruikt. Koop lekkere koek of borrelhapjes, die je vrienden in hun eigen tijd kunnen opsmikkelen. Je kunt ook een doe-het-zelfpakket samenstellen waarmee ze iets lekkers kunnen koken of bakken om hun keuken in te wijden. Als je toch iets wil geven dat blijvend is, kun je het cadeau combineren met een kleine sleutelhanger of gewoon een leuke ansichtkaart. Chique bonbons of koekjes komen soms in een mooi blik dat ook het bewaren waard kan zijn.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Nieuwe droomkeuken? Zo kun je deze realiseren

Het realiseren van je droomkeuken is een spannend en bevredigend project. Een keuken is niet [...]

Een gezellig buitenverblijf creëren met stijlvolle tuinmeubels: hoe pak je dat aan?

De tuin is een heerlijke plek om lekker te zitten tijdens de warmere zomerdagen. Daarnaast [...]

Zijn je leidingen thuis vaak verstopt? Hier zijn wat oorzaken en oplossingen

Niets is zo irritant als een gootsteen die niet doorloopt, een toilet dat niet goed [...]

4 redenen waarom je een vloerkleed in huis moet nemen

Een vloerkleed kan een geweldige toevoeging zijn aan elk interieur. Of je nu op zoek [...]

Woningrenovatie: hoe pak je dat aan?

Het renoveren van een woning biedt een unieke kans om nieuw leven in een oud(er) [...]

Screens: alle voordelen van screens voor je ramen

Wanneer je nadenkt over het verbeteren van je wooncomfort en het verlagen van je energiekosten, [...]

Wat is belangrijk bij stoelen voor in de horeca?

Stoelen zijn een essentieel onderdeel van elk horecagelegenheid, of het nu gaat om een café, [...]

Bijpassende eettafel en bijzettafel: zo zorg je voor een bijpassend geheel

Het kiezen van meubels voor je woonkamer en eetkamer kan een uitdagende taak zijn, vooral [...]

Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]