Wil je een overkapping, veranda, of tuinkamer op maat laten maken? Dit zijn de mogelijkheden!

Lijkt het je ook zo heerlijk om overdekt te kunnen zitten in je eigen tuin, zodat je geen last meer hebt van regen, wind of de hete zon? Je kunt een overkapping, veranda of tuinkamer op maat laten ontwerpen. Je hoeft je dan niet aan te passen aan wat er verkrijgbaar is, maar kan je creativiteit de vrije loop laten. Van Viegen handelsonderneming is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het op maat ontwerpen van allerlei soorten overkappingen in de tuin.

Overkapping, veranda, tuinkamer mogelijkheden

Geniet extra van je tuin

Met een overkapping in de tuin zal het veel vaker mogelijk zijn om heerlijk van de frisse lucht te genieten. In de lente en herfst zit je droog tijdens een regenbui. Tijdens een hittegolf ben je juist beschermd tegen de brandende zon, terwijl je ieder verkoelend briesje oppikt. Als je de overkapping ook nog geheel of gedeeltelijk af kan sluiten met schuifdeuren, kan je nog vaker gebruik maken van de ruimte. Stel je voor: op een zaterdagochtend na het ontbijt pak je je kop koffie en je boek en je gaat even een half uur lezen op je comfortabele tuinbank.

Een veranda of een tuinkamer?

Een veranda is een overkapping die tegen het huis staat. Je stapt direct uit je huis op de veranda. Als de overkapping afgesloten is met verticale, glazen wanden, voeg je als het ware een extra kamer toe aan je huis. Zulke ruimtes worden daarom soms ook tuinkamers genoemd. In een tuinkamer kun je verwarming plaatsen, zodat het er ook in de winter goed toeven is. Als het weer het toestaat, schuif je de glazen schuifwanden natuurlijk open en zit je echt buiten.

Denk mee over het ontwerp

Als je een veranda of tuinkamer op maat laat ontwerpen, zal hij perfect bij je passen. De vaklieden van Van Viegen zullen met je in gesprek gaan over je wensen. Zij denken met je mee over een ontwerp dat goed bij je huis past en ervoor zorgt dat je optimaal van de frisse lucht in je tuin kan genieten. Omdat de vaklieden veel ervaring hebben, kunnen ze je goed adviseren over welke materiaalsoorten geschikt zijn voor jouw project. In de ontwerpen van Van Viegen speelt hout vaak een belangrijke rol. Vaklieden kunnen ook je aandacht vestigen op praktische overwegingen waar je zelf misschien niet direct op komt.

Allerlei verschillende stijlen

Heb je een voorkeur voor een klassieke en elegante stijl? Kies dan bijvoorbeeld voor een dak dat steunt op smalle staanders waar aan de bovenzijde diagonale daksteunen aan bevestigd zijn. Je kunt de look compleet door de veranda te begrenzen met een hekwerk van smalle spijlen en door het hout wit te laten verven. Misschien gaat je hart juist sneller kloppen van hout dat minimaal is bewerkt en er dus nog natuurlijk uitziet, of kies je liever voor een strakke combinatie van zwart houtwerk en glas.

Schaduw en licht

Tijdens het ontwerpen van een overkapping is natuurlijk een belangrijke overweging hoeveel schaduw het dak moet opleveren. Het is mogelijk om glazen gedeelten in het dak op te nemen, zodat je profiteert van het daglicht. Wie vol van de zon en de warmte wil genieten, kan natuurlijk ook een volledig glazen dak kiezen. Als het ’s avonds donker wordt, kan je veranda mooi verlicht zijn. Door tijdens de ontwerpfase al over verlichting na te denken, zorg je ervoor dat de lampen en snoeren op een mooie manier in de wanden of het dak verwerkt worden.

Verken de mogelijkheden

Er zijn eindeloos veel variaties mogelijk in het ontwerpen van je eigen overkapping; denk bijvoorbeeld alleen al aan de verschillende houtsoorten waar je uit kunt kiezen. Je overkapping hoeft natuurlijk geen veranda te zijn, maar kan ook los in de tuin staan. Misschien zoek je wel een overkapping voor een heel praktisch doel, zoals het parkeren van je auto. Een interessante toevoeging aan je overkapping is een pergola waar je klimplanten tegenaan laat groeien. Op deze manier wordt er een samenspel gecreëerd tussen het groen uit je tuin en de overkapping.

Het bouwen van je overkapping

Ben je enthousiast geworden over het idee om een overkapping, veranda, of tuinkamer te laten ontwerpen? Neem dan vrijblijvend contact op met Van Viegen Handelsonderneming om een offerte op te laten stellen. Het project kan op verschillende manieren aangepakt worden. Je kunt de overkapping laten bouwen door de vaklieden van het bedrijf. Als je zelf graag klust, kan je er echter ook voor kiezen om zelf voor de bouw te zorgen. De materialen worden dan in een handig doe-het-zelfpakket aangeleverd.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]

Je tuin opknappen voor de zomer? 4 tips

Het is een klusje wat je vaak uitstelt totdat het écht nodig is: het zomerklaar [...]

Een frisse start voor je oude woonkamer: renovatietips

Loop je al een tijdje met het idee rond om je woonkamer een grondige opknapbeurt [...]

Wanneer verdien je je zonnepanelen terug?

Het installeren van zonnepanelen is een investering die steeds meer huishoudens overwegen. Maar een belangrijke [...]

Woontrend: organische vormen in het interieur

In een wereld die steeds hectischer en digitaler wordt, zoeken we steeds vaker naar manieren [...]

Leibomen kopen: een groene oase voor je tuin

Leibomen zijn de perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van [...]

Hoe overwin je de uitdagingen bij het kopen van een nieuwe tv?

Het kopen van een nieuwe televisie kan een uitdagende onderneming zijn. Met de snelle technologische [...]