Een slimme oplossing voor meer ruimte: zeecontainers

Wist je dat de zeecontainer soms de meest belangrijke uitvinding van de vorige eeuw wordt genoemd? In een paar decennia heeft deze container de wereldwijde handel volkomen op de kop gezet. De grootste schepen ter wereld zijn nu containerschepen die er soms tienduizenden kunnen laden. 

De grote havens ter wereld zijn omgevormd tot container-platforms waar robots en computers de schepen laden en lossen, vaak met een enkele menselijke oprichter. Maar voor de vervoerder is er ineens ook veel meer mogelijk. In de meeste containers zitten bulkproducten maar het is ook mogelijk om een klein deel van een container te huren voor kleinere vrachten. Daarbij kunnen deze containers wel een stootje hebben en gaan ze na aankomst in een haven verder op een truck naar de uiteindelijke bestemming. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in de laatste 60 jaar meet dan 25 miljoen zeecontainers zijn bijgekomen. Maar ze worden niet alleen voor transport gebruikt.

Zeecontainers

Containers voor zakelijk en privé gebruik 

Een container kopen om extra ruimte te creëren bij een zakelijk pand of een woonhuis is vandaag de dag ook een slimme optie.  Een zeecontainer | Brinkbox kan namelijk geheel naar jouw wensen worden uitgerust. Denk bijvoorbeeld aan een tussenstand, deuren of ramen. Deze containers zijn er in diverse maten en de prijs valt beslist mee als je beseft welke kwaliteit zo’n container heeft. Heb jij behoefte aan extra opbergruimte of wil je extra kantoor-, werk of hobbyruimte om bijvoorbeeld thuis te werken? Door zeecontainers te kopen of te huren, is dat snel gebeurd.

Wat moet je verder weten over zeecontainers? 

1. Plaatsen

Het plaatsen van een zeecontainer op eigen terrein is mogelijk zonder vergunning. Ingeval de container bij een woning wordt geplaatst is het mogelijk dat er gemeentelijke verordeningen zijn. Informeer dan altijd even bij je gemeente. In de meeste gevallen zal je daar geen toestemming voor nodig hebben.

2. Zijn zeecontainers wind- en waterdicht?

Een zeecontainer is gemaakt om de inhoud te beschermen op de wereldzeeën. Je kan deze dan ook op land voor vrijwel iedere lading gebruiken. Bouwmateriaal is geen probleem maar ook kleding of een bankstel blijft droog zonder gebruik van vochtvreters.

3. Hoe verplaats je een zeecontainer 

Zeecontainers zijn gemaakt om flexibel te zijn. Ze kunnen makkelijk op een oplegger worden vervoerd en dan met een heftruck op de juiste plaats worden gezet, daarvoor zijn voorzieningen aanwezig. Het stapelen van containers gaat met een reachtruck. Dat is een soort extra grote heftruck.

4. Is een zeecontainer geïsoleerd? 

Een container is standaard niet geïsoleerd omdat dit niet noodzakelijk is bij het gebruik op zee. Maar je kan dat op aanvraag laten uitvoeren. Daarbij wordt meestal gewerkt met sandwichplaten. Door de lucht tussen de beide platen krijg je in alle seizoenen een goede isolatie.

5. Is een opslagcontainer hetzelfde als een zeecontainer? 

Nee, een zeecontainer kan altijd gebruikt worden als een opslagcontainer, het omgekeerde is vaak niet mogelijk. Aan een zeecontainer worden extra eisen gesteld omdat deze in een diverse klimaten gebruikt moet kunnen worden en ook tegen zout water bestand moet zijn.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]