De vele voordelen van slimme raamdecoratie

Slimme raamdecoratie is een veel besproken item wat plaats gaat maken in de wereld van smarthome. Veel meer mensen overwegen om slimme raamdecoratie aan te schaffen. Dat komt onder andere door de vele voordelen die deze soort raamdecoratie met zich meebrengt. Maar wat zijn deze voordelen nu eigenlijk? In dit artikel worden de vele voordelen van slimme raamdecoratie op een rijtje gezet zodat jij precies weet of dit iets voor jou is!

Smartblinds

Bediening overal

Slimme raamdecoratie kun je overal en nergens bedienen. Lekker thuis op de bank of in bed maar ook als je niet thuis bent. Dit is bijvoorbeeld erg handig voor als je op vakantie bent. Zo kun je buitenstaanders laten denken dat er gewoon iemand thuis is… Want wie kan anders de raamdecoratie omhoog of omlaag doen? Je kan ook de raamdecoratie sluiten als jij onderweg bent naar je werk. Zo krijg je geen pottenkijkers.

Bediening via je telefoon

Veel elektrische raamdecoratie is te bedienen via een afstandsbediening. Dat is niks nieuws. Maar wist je al dat je slimme raamdecoratie kunt bedienen met je telefoon? Hoe handig is dat?! Zo hoef je dus nooit meer op zoek naar die afstandsbediening. Ook kun je met je telefoon precies bepalen welke raamdecoratie waar dan ook in huis omhoog of omlaaggaat. Je kunt met de app zelfs een bepaald tijdsschema instellen. Denk bijvoorbeeld aan 9:00 in de ochtend en 21:00 in de avond. Zo kan jij lekker wakker worden van natuurlijk licht in je gezicht en hoef je er in de avond niet aan te denken dat de gordijnen nog dicht moeten. Zo hoef jij nergens meer achteraan! 

Bediening met je stem

Heb jij even je handen vol maar wil jij toch de rolgordijnen elektrisch omhoog of omlaag doen? Geen probleem! Slimme raamdecoratie kan je namelijk koppelen met je Apple HomeKit! Je geeft een bevel door aan je smart home assistent en deze koppelen het vervolgens door aan je slimme raamdecoratie, ideaal voor als je even geen telefoon of afstandsbediening op zak hebt of als je aan het koken bent of je handen vol hebt aan de kinderen

Lange levensduur

Omdat je dus minder zelf aan de raamdecoratie zit gaat elektrische raambekleding langer mee. Omdat je dus de raamdecoratie zelf het werk laat doen voorkom je schade doordat je bijvoorbeeld te hard aan het koord trekt of slijtage aan het mechanisme. 

Veilig voor iedereen

Omdat er geen sprake meer is van lange koorden is slimme raamdecoratie ook een stuk veiliger. Je kunt je kinderen nu met een gerust hart bij het raam laten spelen omdat ze zich nu niet meer kunnen verslikken in de losse elementen of kunnen stikken door de lange koorden!

Duurzaam!

Last but not least: slimme raamdecoratie is duurzaam! Door op de juiste manier gebruik te maken van deze raamdecoratie kun je het binnenklimaat aangenaam maken zonder gebruik te maken van verwarming of airconditioning.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]