Staanplaats stacaravan aankleden: aankleding rondom caravan

Een stacaravan zorgt voor het ultieme vakantiegevoel. Niks is fijner dan even alles achter je laten en een paar weken op een camping vertoeven. Als je niet elk jaar op zoek wilt gaan naar een andere camping en niet steeds de volle laag wilt betalen, kan het een idee zijn om een stacaravan te kopen. Zo weet je zeker dat je in een goede accommodatie terechtkomt. Bovendien kun je met een eigen stacaravan doen wat je wilt. Je kunt jouw staanplaats helemaal naar wens aankleden. In dit artikel vind je verschillende ideeën voor de aankleding rondom jouw stacaravan.

Een tent

Je kunt ervoor kiezen om een tent aan je stacaravan vast te maken. Dit is niet zozeer decoratief, maar biedt wel veel praktische voordelen. Zo kun je de leefruimte wat uitbreiden; een stacaravan is natuurlijk niet zo groot. Op een camping leef je dan ook voornamelijk buiten. Dankzij een tent kun je zelfs als het regent buiten zitten. Ook beschermt de tent tegen wind en kou. De meeste tenten kun je namelijk dichtritsen. Het is zelfs mogelijk om er een kacheltje in te plaatsen, waardoor het ’s avonds nog lekker warm blijft en je eigenlijk alleen maar naar binnen hoeft om te slapen.

Houten terras

Een andere optie is om een houten terras of veranda aan te leggen. Deze zit direct aan de caravan vast en is meestal wat verhoogd. Zo hoef je niet in het gras te zitten. Dit terras ziet eruit als een soort balkon, met hekken aan de buitenkant. Je kunt hier ook je eettafel en stoelen neerzetten. Op het terras blijven deze stabiel staan. Het is ook mogelijk dit terras overdekt te maken, vaak door middel van een luifel. Het nadeel hiervan is wel dat het terras in de schaduw staat. Mocht je je terras niet volledig willen overdekken, dan kun je ook kiezen voor een losse parasol, die gemakkelijk in en uit kunt klappen.

Tuinmeubels

De meeste stacaravans zijn voorzien van simpele witte, plastic tafels en stoelen. Als deze al standaard bij jouw stacaravan zitten, kun je deze houden, maar je kunt ook kiezen voor heel nieuwe tuinmeubels in jouw stijl. Let op: de staanplaats in meestal niet zo groot. Kies dus geen mega grote loungebank, bijvoorbeeld. Ook is het verstandig om te kiezen voor praktische meubels. Koop in ieder geval een eettafel en bijpassende stoelen. Op een camping zul je namelijk vrijwel altijd buiten eten, aangezien er binnen weinig plek is.

Loungemeubels

Op vakantie wil je rust en lekker relaxen. Dat gaat niet echt op harde eetstoelen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden wat betreft loungemeubels. Denk aan ligstoelen. Deze hoeven niet zo groot te zijn, waardoor deze gemakkelijk in jouw staanplaats passen. Ook hangmatten zijn ideaal. Er bestaan zelfs hangmatten met een standaard, waardoor je niet per se twee punten nodig hebt waar je je hangmat aan vast kunt maken. Hangmatten nemen niet veel ruimte in beslag en zijn ook weer makkelijk op te bergen. Je kunt deze zelfs mee naar huis nemen. Als je nu echt geen plek hebt of een hangmat of ligbed te duur vindt, kun je ook een luchtbed gebruiken als loungemeubel.

Lichtjes

Je bent op vakantie, dus wil je genieten van heerlijke zomeravonden. Hierbij mogen sfeervolle lichtjes natuurlijk niet ontbreken. Er is volop keus. Zo kun je kiezen voor party lights: een slinger aan lichtjes die je door je hele tent of staanplaats kunt hangen. Je kunt ook een lamp aan de buitenkant van de stacaravan zelf hangen, of aan het hek van het terras, als je die hebt. Bovendien kun je de staanplaats nog aankleden met losse lampjes of kandelaars. Deze kun je ook op tafel zetten.

Planten

Planten kunnen natuurlijk niet ontbreken bij een gezellige staanplaats. Je kunt planten los in een pot zetten of zaadjes in de grond planten. Vraag bij dat laatste wel even toestemming. De campingeigenaar zit er misschien niet op te wachten dat je je hele staanplaats overhoop haalt. Ook op tafel kun je plantjes zetten en je kunt een leuke heg om je staanplaats heen maken, mocht die er nog niet zijn. 

Speelgoed voor de kinderen

Hoewel er op de camping vast genoeg speeltuinen en andere speelmogelijkheden voor de kinderen zijn, is het voor jou als ouder soms ook fijn om lekker bij de stacaravan te blijven en niet de hele tijd op je kind te hoeven letten. Zorg er daarom voor dat er wat speelgoed bij je caravan aanwezig is. Denk aan een mini opblaasbaar zwembadje of autootjes om mee te spelen.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]