Stappen om je nieuwe woning in te richten

Als je naar een nieuw huis verhuist, is het altijd spannend om een nieuwe inrichting te creëren. Misschien heb je nu wel meer ruimte of een totaal andere indeling. Super leuk! Maar waar moet je beginnen en hoe pak je het slim aan?

Verhuizen

Verhuizen naar een nieuw huis kan best wel stressvol zijn. Je moet alles inpakken, inladen in een verhuisbus, uitpakken en alles weer op z’n plek zetten. Het kost allemaal behoorlijk wat tijd en energie. En voordat je daaraan begint, moet je misschien ook nog klusjes doen in het nieuwe huis.Waar moet je beginnen?  

Oké, we gaan je helpen met het inrichten van je nieuwe huis! Hier is een stappenplan dat ervan uitgaat dat dit niet jouw eerste huis is. Dat betekent dat je al messen, borden en glazen hebt enzo.

De grote werken

Als je van plan bent om grote veranderingen aan je huis aan te brengen, zoals een nieuwe badkamer of het plaatsen van een dakkapel, is het verstandig om dat eerst te doen. Je wilt immers niet eerst alles in je huis helemaal schoon en opgeruimd hebben en vervolgens weer allerlei stof en bouwresten door de boel moeten sjouwen.

Verven of stucen

Het beste moment om de muren en het plafond van je nieuwe huis een nieuw kleurtje te geven, is wanneer alles nog leeg is. Zo hoef je niet bang te zijn dat er verf op je nieuwe vloer of meubels terechtkomt. Ook als je wilt stucen, is het ook slim om dit als één van de eerste klussen op te pakken. Terwijl je wacht om je verf te laten drogen kan je iets anders doen of verder werken. Of lekker onder uit zakken met wat casino games van NetBet.

Alles vloeren!

Nadat je hebt geverfd, is het tijd om naar de vloer te kijken. Je kunt ervoor kiezen om je oude vloer mee te nemen of de vloer van de vorige eigenaar te gebruiken. Maar als je liever een gloednieuwe vloer wilt, is dat natuurlijk ook mogelijk! Ga eerst eens langs bij een vloer winkel voor persoonlijk advies, om de mooie PVC, laminaat en vinylvloeren te bekijken en de heerlijke tapijten te ervaren.

Raamdecoratie

De kans is klein dat je in je nieuwe huis precies hetzelfde aantal ramen hebt als in je oude huis. Het is zelfs waarschijnlijk dat de ramen van verschillende formaten zijn. Dus, hoogstwaarschijnlijk zul je nieuwe raamdecoratie moeten kopen. Maar wees gerust, dit is een perfecte gelegenheid om jezelf opnieuw te informeren over alle mogelijkheden en de nieuwste trends!

Meubelaire

Waarschijnlijk sleep je een hoop van je oude meubels mee naar je nieuwe stekkie. Maar als je nieuwe crib bijvoorbeeld meer kamers heeft, groter is of geen inbouwkasten heeft, moet je wellicht wat extra meubeltjes scoren.

Tip: Print een plattegrond van je nieuwe woning en teken al je grote meubels in. Je kasten, de eetkamertafel, het bed, enzovoort. Waar kom je nog meubels tekort? Maak een lijst en ga op zoek

Trappen

Ben je van plan om wijzigingen aan te brengen aan de trap? Ons advies is om dit pas te doen nadat alle grote meubels op hun plek staan. Je wilt namelijk niet eerst de trap mooi aflakken en hem dan weer beschadigen terwijl je een wasmachine of kledingkast naar boven sjouwt.

Verlichting

Als je verhuist naar een nieuw huis, moet je ook nadenken over de verlichting. Die enorme hanglamp die perfect in je oude huis paste, kan misschien een beetje te opvallend zijn in je nieuwe woning. En dat schattige lampje dat zo mooi was in je oude slaapkamer, valt nu compleet weg in de veel grotere nieuwe kamer. Geen probleem! Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken en kan je rustig de tijd nemen om nieuwe lampen te vinden. Met een paar staande lampen of losse fittingen kan je tijdelijk wat licht in huis brengen, zodat je in alle rust op zoek kunt naar de perfecte hanglampen.

Poster ophangen aan muur

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]