Startkapitaal aantrekken blijft een grote uitdaging in Nederland

Hoewel ons land steeds meer startups rijk is en steeds meer mensen voor zichzelf beginnen, blijft startkapitaal aantrekken voor veel beginnende ondernemers toch een grote uitdaging in Nederland. Hoe kapitalistisch we ook zijn, we zijn geen Verenigde Staten en dit is goed merkbaar onder veel startups. Hoewel er wel enkele grote startups zijn die buitenlandse investeerders hebben weten te trekken zoals Mollie, Messagebird en Picnic, is het voor de kleine ondernemer bijna onmogelijk om startkapitaal te ontvangen in welke vorm dan ook.

Startkapitaal aantrekken geld startup

Bij de meeste banken zitten sinds de kredietcrisis van 2008 de vingers nog op de knip en ook de overheid is niet erg happig op het verschaffen van startkapitaal. Toch zijn er manieren om wel aan startkapitaal te komen voor je startup en die zullen we je uitleggen in dit artikel. 

Kom met een innovatief product en bedenk een pakkende naam

Vandaag de dag is het belangrijker dan ooit te voren om als bedrijf te komen met een innovatief product. Je moet dus iets op de markt brengen wat er nog niet is. Daarnaast is een pakkende naam heel erg belangrijk. Consumenten hebben namelijk op dagelijkse basis te maken met wel honderden verschillende bedrijven, merken en producten en het is erg lastig om als nieuw merk of met je nieuwe product op te vallen. Een bedrijfsnaamgenerator vinden is tegenwoordig gelukkig niet zo lastig. Dit zijn handige en bovendien gratis beschikbare tools, waarmee je op pakkende namen kunt komen voor je bedrijf, product of merk die nog niet zijn geregistreerd of vastgelegd door andere bedrijven. 

Maak gebruik van crowdfunding om aan startkapitaal te komen

Vervolgens hoef je voor je startup geen bedrijfsfinanciering aan te vragen bij de bank. Zelfs als je dit wel zou doen, zal je zien dat je toch een kleine slagingskans hebt en dat de bank je waarschijnlijk niet verder wilt hebben. Je hebt tegenwoordig veel meer kans op succes door gebruik te maken van grote en bekende crowdfunding platformen. Hier pitch je je idee, product of merk en vraag je een grote menigte om te investeren in jouw startup. 

Er zijn meerdere succesverhalen bekend van Nederlandse ondernemers die grote bedragen aan investeringen hebben weten binnen te slepen via crowdfunding en daardoor in staat waren hun ideeën te realiseren. Je hoeft anno 2022 dus helemaal geen lening aan te vragen bij je bank of op zoek te gaan naar zakelijke investeerders, omdat als je idee goed genoeg is, je al startkapitaal op kunt halen bij normale mensen via crowdfunding. Daarnaast hoef je ook niet meteen een duur kantoorpand of bedrijfsruimte te huren. De meeste succesvolle startups beginnen vrijwel allemaal letterlijk vanaf de zolderkamer. Een webwinkel in elkaar flansen of op een andere manier producten verkopen via internet is vandaag de dag ook kinderspel.  

Bovendien zijn tech-startups erg populair bij investeerders, aangezien tech de toekomst is. Als het je lukt om technologische oplossingen en duurzaamheid te combineren, heb je een goed uitgangspunt voor het binnenhalen van een investering. Lees hier onze blog over energiebesparing en duurzame levensstijl.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]