Studentenhuis inrichten: hoe richt jij jouw kamer in?

Het is natuurlijk heel leuk om op kamers te gaan wonen. De jacht naar een leuke kamer die op de perfecte locatie ligt, maakt het al leuk. Daarnaast is het ook zeer leuk om je nieuwe kamer in te mogen richten. Om te beginnen met het inrichten moet je natuurlijk wel weten waar je moet beginnen. Het inrichting van een kamer kan best lastig zijn, helemaal als je niet zo heel veel ruimte hebt. Aangezien je studententijd de mooiste tijd van je leven is, wil je dat waar je woont tijdens die tijd ook echt als je thuis voelt. Dit kun je natuurlijk doen door het helemaal naar je eigen smaak in te richten en er een echt knus plekje van te maken.

Studentenhuis inrichten: hoe richt jij jouw kamer in?

Maak een schets van de kamer

Als je aan de slag wilt met het inrichten van je studentenkamer is het slim om een schets te maken van de kamer zelf. Daar schrijf je dan bij hoe groot de kamer is en ook hoe breed deze is. Op deze manier kun je eenvoudig bekijken en berekenen hoeveel ruimte je hebt voor je meubels. Er moet natuurlijk een bed en kledingkast inpassen en een bureau waar je je huiswerk aan kunt maken, is ook wel handig. Door van tevoren alvast te bedenken waar wat moet komen te staan, scheelt je dit uiteindelijk bij het verhuizen een hoop stress. Je weet immers al precies waar alles moet komen te staan.

Meubels met meerdere functies

Wanneer je op een relatief kleine studentenkamer terecht komt, dan is het een goed idee om naar meubels te kijken die meerdere functies hebben. Zo is een bureau waar je zowel je huiswerk aan kunt doen als aan kunt eten handig. Ook kun je kijken naar een slaapbank. Deze kan je dan gebruiken als bed en ook als je bezoek krijgt als bank gebruiken. Daarnaast is het slim om een slaapbank te kiezen met lades. Zo creëer je heel eenvoudig extra opslagruimte. Je kunt er ook voor kiezen om uitklapbare stoelen te kopen. Als je dan bezoek krijgt, heb je wel stoelen, maar kun je ze wel makkelijk weer opbergen. 

Maak gebruik van een gordijn

Het belangrijkste als je op kamers gaat, is het creëren van opbergruimte. Van de meubels in je kamer neemt je bed het meeste ruimte in. Mocht je geen bed met lades hebben, probeer dan opbergdozen aan te schaffen die perfect onder je bed passen. Zo kun je makkelijk dingen opbergen en deze ook nog eens stofvrij houden. Aangezien iedere kamer er wel een beetje rommelig uit kan zien, is het een goed idee om een gedeelte van je kamer af te schermen. Hier kun je bijvoorbeeld een gordijn voor gebruiken. Als je dan bezoek krijgt, kun je het gordijntje dicht doen en zo eenvoudig je kamer toonbaar maken voor je bezoekers. 

Shoppen met een budget

Zoals bij de meeste studenten het geval is, zal je waarschijnlijk met een krap budget moeten werken om je kamer in te richten. Het studeren zelf is al duur genoeg, DUO springt wel bij, maar dit is ook niet om over naar huis te schrijven en naast je huur zul je ook gewoon in je levensonderhoud moeten voorzien. Een volledig nieuw interieur zal er dus niet direct in zitten. Een oplossing hiervoor is om eens rond te gaan snuffelen in kringloopwinkels. Hier kun je zomaar eens een paar mooie spullen kunnen vinden tegen betaalbare prijzen.  

Huur een auto voor het verhuizen    

Als je dan bedacht hebt hoe je alles wilt, is het ook nog zaak om al je spullen op je nieuwe studentenkamer te krijgen. Het is natuurlijk niet mogelijk om met de trein je hele hebben en houden te verplaatsen. Het is daarom slim om een auto te huren. Als je bijvoorbeeld in Maastricht woont en op kamers gaat, dan kun je door te googlen op auto huren Maastricht, een goede deal vinden. Zo kun je gewoon met de auto je spullen verhuizen naar je nieuwe kamer. Je kunt ook kiezen voor een grotere variant als een busje of grote bus om ook meubels te kunnen verplaatsen.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]