Taatsdeuren voor comfort en esthetiek

Een taatsdeur in uw interieur geeft een exclusieve en hoogwaardige uitstraling. Toch is het begrip ‘taatsdeur’ relatief onbekend. We nemen u daarom graag mee om te laten zien dat de vaak zware taatsdeuren juist comfortabel zijn en bovendien een prachtig onderdeel vormen van een eigentijds interieur.

Taatsdeuren voor comfort en esthetiek

Wat is een taatsdeur?

Een taatsdeur – ook wel pivotdeur – is een deur die draait op twee punten: één in het plafond, en één in de vloer. Door de plaatsing van de scharnieren, kan de deur naar twee kanten open. Het systeem maakt het mogelijk dat zeer grote en – door de toepassing van staal – vaak erg zware deuren, toch gemakkelijk kunnen draaien.

Zo kunnen er stijlvolle taatsdeuren geplaatst worden op plekken met een brede doorgang of met een hoog plafond.

Hoewel de taatsdeur in principe van elk materiaal kan worden gemaakt, komt de  combinatie van staal en glas het meeste voor.

Comfort in uw huis

Door het slimme scharniersysteem, kost het nauwelijks kracht om een grote taatsdeur te openen. Dit geeft een luxe en comfortabel gevoel. Daarbij zijn taatsdeuren uitermate geschikt om ruimtes aan elkaar te schakelen of juist te verdelen. Een taatsdeur kan in de open stand vast blijven staan waardoor ruimtes ‘bij elkaar’ gaan horen. Eenmaal gesloten bieden ze juist privacy of zorg je voor een comfortabele temperatuur in huis.

Uitstraling

Wanneer u kiest voor een kozijn met stalen profielen en glas, en ook uw taatsdeur is van staal en glas, dan heeft u een exclusieve en hoogwaardige uitstraling. U heeft in één klap een robuust, maar tegelijkertijd elegant en transparant element in uw huis.

De taatsdeuren en stalen kozijnen worden dan ook in talloze interieurstijlen toegepast. En zoals de bijgaande afbeelding laat zien, worden stalen taatsdeuren niet alleen in combinatie met een industriële stijl gekozen.

Voorbeelden bekijken

Wilt u een kijkje nemen in woonkamers waar taatsdeuren zijn toegepast? Neem dan eens een kijkje op deze website met veel taatsdeuren. Hier kunt u ook terecht voor adviezen of een offerte op maat.

Taatsdeuren voorbeelden
Taatsdeuren voorbeelden
Taatsdeuren voorbeelden