Trendy betonlook vloercoating: kun je die over tegels gieten?

Kun je die trendy betonlook vloercoating gewoon over tegels gieten? De betonlook is in combinatie met andere natuurlijke materialen en industrieel design, helemaal hip voor je interieur. Het geeft je interieur een robuust ogende ondergrond. Heel ingewikkeld is de laag ook niet aan te brengen. Hier vind je hoe je zelf de vloer kunt aanbrengen. Ook komt het antwoord op de vraag of je deze betonlook vloercoating ook over tegels kunt gieten.

Trendy betonlook vloercoating: kun je die over tegels gieten?

De betonlook vloercoating, stijlvol en praktisch

De betonlook vloercoating laag is niet alleen een stijlvolle ondergrond voor je woonkamer, het is ook nog eens een praktische ondergrond. Het is vanuit hygiënisch oogpunt een handige vloer. Je kunt hem makkelijk stofvrij houden en schoon maken. Dit is een groot verschil met bijvoorbeeld stoffen vloerbedekking. Voor mensen met een huisstofmijt allergie is deze beton vloercoating dus ideaal.

Zeer onderhoudsvriendelijk

De vloer is verder ook onderhoudsvriendelijk. De laag is niet slijtage gevoelig. Ook hoeft niet, zoals bij een houten vloer, de vloer een regelmatige onderhoudsbeurt hebben. De vloer is bovendien warm en isolerend. Je kan de vloer in combinatie met vloerverwarming aanbrengen. De coating is vloeistofdicht, dus er kan geen vochtigheid onder de laag komen die schimmel veroorzaakt.

Voor elke ruimte geschikt

Een gietvloer met betonlook is eigenlijk voor elke ruimte in een woning of kantoor geschikt. Doordat de betonlook vloercoating vloeistofdicht is, kun je deze ook goed aanbrengen in een badkamer of keuken. Hier is deze laag eigenlijk een van de meest praktische ondergronden om schoon en snel droog te krijgen.

Veelkleurig grijs beton

Bij beton denk je in eerste instantie aan enkel een grijze kleur. Maar als je een beetje gaat rondkijken wat er mogelijk is op het gebeid van betonlook vloercoating dan zul je ontdekken dat er veel variatie is in kleur. Grijs blijft inderdaad de basis, maar hier zie je verschillende variaties op. Dit gaat van heel lichte beige en bijna gebroken wit tot donkere grijstinten. Ook verschillen de kleuren in warme en hele koele tinten die meer naar de blauwe kleuren gaan. Zo is er altijd wel een mooie kleur te vinden als onderlaag voor jouw woonkamer.

Levendige betonlook

In de betonlook vloercoating zitten net als bij een echte betonnen vloer kleurschakeringen. Dit zorgt ervoor dat de vloer levendig wordt. Dit geeft de vloer een diepere kleur. Je kan ook hier kiezen voor vloeren met meer kleurschakeringen of minder. Het ligt een beetje aan de rest van je interieur of je voor een “drukkere” betonlook gaat of een meer egale look. Het je bijvoorbeeld egale muren in een lichte kleur, dan is wat structuur in de betonlook mooi. Hen je juist al veel printjes in je behang en meubilair, dan is een wat egale structuur in je vloer mooier.

Betonlook met kunststof materiaal

De vloercoating ontstaat door het mengen van 2 tinten kunsthars. Hiermee wordt het gemêleerde laag gecreëerd. Dit kan bijvoorbeeld een PU gietvloer zijn. Dit is een gietvloer van polyurethaan. Dit is sterk en elastisch materiaal. Deze coatinglaag kun je door een professioneel bedrijf laten aanbrengen of je kun het ook zelf doen. Je moet dit wel handig en zorgvuldig aanpakken. Maar je hoeft niet een speciale techniek zoals bijvoorbeeld met spachtelputzte nodig is. Je kunt bovenop de vloercoating nog andere lagen aanbrengen, zoals bijvoorbeeld een antisliplaag wat bijvoorbeeld in een keuken of badkamer heel praktisch is.

Hoe krijg je een mooie gietvloer over tegels

Een tegelvloer is een heel karwei om te verwijderen, de tegels zitten muurvast. Het is dus ideaal als je een nieuwe vloer hier gewoon over heen kunt leggen. In veel gevallen kan dat ook met een betonlook vloercoating. De gietvloer is namelijk vrij dun met een laag van 2 tot 3 millimeter. Een goede droge, stabiele, vlakke en vetvrije ondergrond is dus belangrijk. Een tegelvloer kan hiervoor heel geschikt zijn. Er moeten echter geen losse tegels zijn of grote niveauverschillen zijn.

Een betonlook vloercoating aanbrengen op vloertegels

Heb je een egale tegelvloer, dan kan deze opgeschuurd worden om de coatinglaag mooi aan te leggen. De tegelvloer kan eventueel met een primer worden behandeld. Ook als je tegelvloer niet helemaal waterpas is, hoef je deze er niet uit te halen. Je kunt dan een extra egalisatie laag aanbrengen. Hierover wordt dan de betonlook vloer coating aangebracht. Meer informatie over betonlook vloeren en de egalisatie vind je via betonlookvloer.nl

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Wat kost verhuizen?

Ben je van plan te verhuizen? Of je nu naar de andere kant van de [...]

Meditatieruimte in je woning creëeren: hoe pak je dat aan?

Mediteren wordt door steeds meer mensen gedaan en dat is ook logisch, aangezien meditatie verschillende [...]

Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]