Urenregistratie tijdens het thuiswerken: zo pak je dat aan

Thuiswerken is tegenwoordig het nieuwe normaal. Heel veel mensen doen het al en geeft ook een bepaalde ontspannen sfeer. Door in je eigen huis aan het werk te gaan, voorkom je stress en kun je heel productief aan het werk gaan. Je kunt namelijk in de ochtend op je eigen tempo beginnen, heerlijk in je pyjama met je slippers aan. Door thuis te werken kun je gewoon rustig ontbijten en je eigen lekkere koffie drinken. Thuiswerken is leuk, maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat je productief bent en je werk af krijgt. Om je uren tijdens het thuiswerken bij te houden bestaat er een uren registratie app. Zo kun je makkelijk bijhouden hoeveel je werkt.

Urenregistratie tijdens het thuiswerken: zo pak je dat aan

Voordeel van thuiswerken: vrijheid

Wanneer je thuis aan het werk gaat, is het grootste voordeel dat je dit gewoon in je eigen vertrouwde omgeving kunt doen. Je kunt daarbij ook doen en laten waar je zelf zin in hebt. Wil je graag werken in je campingsmoking? Geen probleem! Het geeft je namelijk alle vrijheid. Deze vrijheid kan natuurlijk heel fijn zijn, maar het is wel van belang dat je werk af komt. Het is in sommige gevallen zo dat je thuis veel meer werk gedaan kunt krijgen dan op kantoor. Dit komt bijvoorbeeld omdat je niet gestoord wordt door je collega’s tijdens het werk. Om werk gedaan te krijgen, is het belangrijk dat je regels voor je zelf maakt en ook de discipline hebt om je hier aan te houden. 

Maak een planning

Je moet met jezelf afspreken welke uren je precies gaat werken. Maak voor jezelf een planning hoe je je dag in gaat delen. Op deze manier weet je precies wat je moet doen en hoeveel tijd je hieraan gaat besteden. Door een to-do lijst te maken welke je steeds aanvinkt als je wat af hebt, zorg je ervoor dat je geen uitstelgedrag gaat tonen. Hoewel je ook thuis gewoon hard aan het werk moet, zijn pauzes natuurlijk geen overbodige luxe. Je moet pauzes nemen en als je thuis bent, zou je zelfs een middagdutje kunnen doen. Om bij te houden hoeveel uur je precies werkt, kun je een app gebruiken.  

Mobiel in- en uitklokken

Door je mobiel in en uit te klokken, kun je eenvoudig je uren registreren. Op deze manier kan je werkgever gemakkelijk zien hoeveel uur je precies gewerkt hebt thuis. Deze apps werken daarnaast ook met een GPS functie. Zo kan je werkgever naast zien hoeveel uren je gewerkt hebt, ook direct bekijken waar je deze uren gemaakt hebt. In de app kun je ook verschillende taken zetten en zo aangeven hoeveel uren je nodig had voor een bepaalde taak. Je kunt gemakkelijk via de app je urenregistratie doen voor het thuiswerken. Dit is helemaal niet ingewikkeld en is voor iedereen een fluitje van een cent.  

Simpele of uitgebreide uren registratie app

Welke app je hiervoor precies gaat gebruiken, hangt van jou en je bedrijf af. Het bedrijf waar je werkt kan kiezen voor een hele simpele app, waar je als werknemer enkel hoeft aan te geven wanneer je begint en wanneer je stopt met werken. Het kan ook zijn dat je werkgever kiest voor een wat geavanceerdere app. Dit is een app waarbij je GPS aangeeft waar je precies aan het werk bent. Dit is voor het bedrijf een extra manier om te controleren dat je wel echt bent waar je hoort te zijn. Door goed om te gaan met je thuiswerk situatie kun je lange tijd het gemak van thuiswerken ervaren.   

Behoudt het vertrouwen door productiviteit 

Als je gaat thuiswerken is het van belang dat je productief bent en blijft. De verleiding om lekker te bankhangen en Netflix op te zetten is vaak groter thuis en maakt het soms moeilijk om je werk goed uit te voeren. Als je werkgever je dwingt om gebruik te maken van een app om je uren bij te houden, kan dit de nodige motivatie vormen om ook daadwerkelijk aan het werk te gaan. Aangezien de meeste mensen wel in zijn voor thuiswerken, is het wel belangrijk om dit goed te doen en het vertrouwen van je werkgever te behouden.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]

De voor- en nadelen van visgraat laminaat

Een laminaatvloer is een populaire keuze, zeker als je het hebt over visgraat. Maar wat [...]

Prefab woningen: de voor- en nadelen van prefab woningen

Prefab woningen, ook wel prefabricated homes genoemd, zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze [...]

Materialen plantenbakken: voor- en nadelen per soort materiaal

Het kiezen van de juiste plantenbak kan een groot verschil maken voor zowel de esthetiek [...]

Rhododendrons: tips en voordelen van het verplaatsen van deze prachtige struiken

Rhododendrons zijn een populaire keuze in veel tuinen vanwege hun prachtige bloemen en weelderige groene [...]

Airco in de slaapkamer: waar moet je op letten?

Hartje zomer: heerlijk! We genieten massaal van de zon en de warme temperaturen. Toch vinden [...]

Zo kun je je woonkamer een snelle make-over geven

De woonkamer is het hart van het huis; een plek waar we ontspannen, entertainen en [...]

Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]