Urenregistratie tijdens het thuiswerken: zo pak je dat aan

Thuiswerken is tegenwoordig het nieuwe normaal. Heel veel mensen doen het al en geeft ook een bepaalde ontspannen sfeer. Door in je eigen huis aan het werk te gaan, voorkom je stress en kun je heel productief aan het werk gaan. Je kunt namelijk in de ochtend op je eigen tempo beginnen, heerlijk in je pyjama met je slippers aan. Door thuis te werken kun je gewoon rustig ontbijten en je eigen lekkere koffie drinken. Thuiswerken is leuk, maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat je productief bent en je werk af krijgt. Om je uren tijdens het thuiswerken bij te houden bestaat er een uren registratie app. Zo kun je makkelijk bijhouden hoeveel je werkt.

Urenregistratie tijdens het thuiswerken: zo pak je dat aan

Voordeel van thuiswerken: vrijheid

Wanneer je thuis aan het werk gaat, is het grootste voordeel dat je dit gewoon in je eigen vertrouwde omgeving kunt doen. Je kunt daarbij ook doen en laten waar je zelf zin in hebt. Wil je graag werken in je campingsmoking? Geen probleem! Het geeft je namelijk alle vrijheid. Deze vrijheid kan natuurlijk heel fijn zijn, maar het is wel van belang dat je werk af komt. Het is in sommige gevallen zo dat je thuis veel meer werk gedaan kunt krijgen dan op kantoor. Dit komt bijvoorbeeld omdat je niet gestoord wordt door je collega’s tijdens het werk. Om werk gedaan te krijgen, is het belangrijk dat je regels voor je zelf maakt en ook de discipline hebt om je hier aan te houden. 

Maak een planning

Je moet met jezelf afspreken welke uren je precies gaat werken. Maak voor jezelf een planning hoe je je dag in gaat delen. Op deze manier weet je precies wat je moet doen en hoeveel tijd je hieraan gaat besteden. Door een to-do lijst te maken welke je steeds aanvinkt als je wat af hebt, zorg je ervoor dat je geen uitstelgedrag gaat tonen. Hoewel je ook thuis gewoon hard aan het werk moet, zijn pauzes natuurlijk geen overbodige luxe. Je moet pauzes nemen en als je thuis bent, zou je zelfs een middagdutje kunnen doen. Om bij te houden hoeveel uur je precies werkt, kun je een app gebruiken.  

Mobiel in- en uitklokken

Door je mobiel in en uit te klokken, kun je eenvoudig je uren registreren. Op deze manier kan je werkgever gemakkelijk zien hoeveel uur je precies gewerkt hebt thuis. Deze apps werken daarnaast ook met een GPS functie. Zo kan je werkgever naast zien hoeveel uren je gewerkt hebt, ook direct bekijken waar je deze uren gemaakt hebt. In de app kun je ook verschillende taken zetten en zo aangeven hoeveel uren je nodig had voor een bepaalde taak. Je kunt gemakkelijk via de app je urenregistratie doen voor het thuiswerken. Dit is helemaal niet ingewikkeld en is voor iedereen een fluitje van een cent.  

Simpele of uitgebreide uren registratie app

Welke app je hiervoor precies gaat gebruiken, hangt van jou en je bedrijf af. Het bedrijf waar je werkt kan kiezen voor een hele simpele app, waar je als werknemer enkel hoeft aan te geven wanneer je begint en wanneer je stopt met werken. Het kan ook zijn dat je werkgever kiest voor een wat geavanceerdere app. Dit is een app waarbij je GPS aangeeft waar je precies aan het werk bent. Dit is voor het bedrijf een extra manier om te controleren dat je wel echt bent waar je hoort te zijn. Door goed om te gaan met je thuiswerk situatie kun je lange tijd het gemak van thuiswerken ervaren.   

Behoudt het vertrouwen door productiviteit 

Als je gaat thuiswerken is het van belang dat je productief bent en blijft. De verleiding om lekker te bankhangen en Netflix op te zetten is vaak groter thuis en maakt het soms moeilijk om je werk goed uit te voeren. Als je werkgever je dwingt om gebruik te maken van een app om je uren bij te houden, kan dit de nodige motivatie vormen om ook daadwerkelijk aan het werk te gaan. Aangezien de meeste mensen wel in zijn voor thuiswerken, is het wel belangrijk om dit goed te doen en het vertrouwen van je werkgever te behouden.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]