Voordelen van een eigen laadpaal

Elektrisch rijden is beter voor het milieu en uiteindelijk ook voor je portemonnee. Vooral wanneer je een laadpaal bij je huis hebt. Ben je benieuwd wat nog meer voordelen van een laadpaal voor thuis zijn? En waar je op moet letten? Lees dan snel verder.

Eigen laadpaal voordelen

Niet meer in de rij

In Nederland staan al bijna 60.000 openbare laadpalen. Dat is een hele hoop, maar vergis je niet. Het aantal elektrische auto’s stijgt ook fors, waardoor de vraag groter is dan het aanbod. Dit zorgt ervoor dat de wachttijden flink op kunnen lopen bij deze openbare laadpunten. Wil je altijd verzekerd zijn van een plekje bij een laadpaal? Dan is een laadpaal thuis een ideale oplossing. Je kunt je auto dan ‘s nachts aan de lader leggen en elke ochtend met een volle accu van huis gaan. 

Beter voor je portemonnee

Een laadpaal is inderdaad een flinke investering. Laat je hier echter niet door afschrikken. Op de lange termijn ben je namelijk wél goedkoper uit. Zo is elektrisch rijden om te beginnen al voordeliger dan rijden op brandstof. Daar komt nog bij dat thuisladen goedkoper is dan laden bij een openbaar laadpunt. Thuisladen kost in Nederland tussen de 21 en 35 cent per kWh, terwijl openbaar laden tussen de 30 en 59 cent kost. Denk dus aan de lange termijn, zodat je uiteindelijk het voordeligst uit bent.

Goed om te weten

Ben je overtuigd van de voordelen van een eigen laadpaal? Dan is het tijd om na te denken over praktische zaken. Zo heb je om te beginnen eigen grond nodig waar je de laadpaal op kan plaatsen. Er zijn verschillende regels waar je rekening mee moet houden, maar deze kunnen per gemeente verschillen. Bij sommige gemeenten mag de kabel over de grond van de gemeente lopen, zolang de laadpaal maar op eigen grond staat. Bij andere gemeenten is dit verboden en kun je alleen een laadpaal installeren wanneer je de auto ook op eigen grond kunt parkeren en opladen.

Slimme of basic laadpaal?

Heb je eigen grond waar je de laadpaal op kunt plaatsen? Dan is het tijd om na te denken wat voor laadpaal bij jouw situatie past. Kijk bijv. eens bij e-mobility 50five. Slimme laadpalen hebben extra functies, zoals het bijhouden van je energieverbruik en het versturen van automatische declaraties. Wil je liever een eenvoudigere laadpaal? Dan kun je kiezen voor Plug & Charge. Dit zijn laadpalen waar je je auto alleen op hoeft aan te sluiten (Plug) en deze automatisch begint met laden (Charge).

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]

Waar let je op bij het kopen van een koffer?

Ga je binnenkort voor het eerst vliegen, maar heb je nog geen koffer? Of heeft [...]