Waarom een rond vloerkleed in huis?

Als je op zoek bent naar een mooi vloerkleed dan kun je kiezen uit verschillende formaten. Een rond kleed ligt misschien niet zo voor de hand. Toch is het zeker het overwegen waard om voor rond te kiezen. Het geeft je interieur namelijk meteen een speels karakter. Het is minder stijf en strak dan een kleed met een vierkante of rechthoekige vorm. Bovendien kun je er gemakkelijker mee combineren.

Rond vloerkleed

Welke tafel past op een rond vloerkleed?

Je kunt op een rond vloerkleed allerlei formaten tafels plaatsen. Als het gaat om een salontafel dan past zowel een ronde als rechthoekige of vierkante tafel. Wil je het nog speelser dan maak je een combinatie van een set van kleine salontafels in verschillende formaten of hoogtes. Soms kun je hiervan leuke sets kopen die bij elkaar passen. Je kunt die dan zo neerzetten als je wilt of wat voor jou praktisch is. Een vierkante tafel past ook prima. Hiermee doorbreek je het ronde patroon. Een rechthoekige tafel kan eveneens, al moet je er dan natuurlijk wel voor zorgen dat het kleed groot genoeg is zodat het ruim onder de tafel past. 

Een rond kleed onder de eethoek

Ook onder je eethoek kun je prima een rond vloerkleed leggen. Kies een ruim formaat dat royaal past onder de eethoek. Ideaal is dat de stoelen als ze achteruit geschoven worden nog steeds op het kleed staan en er niet naast belanden. Een rond vloerkleed past het beste bij een vierkante eettafel. Een rechthoekige tafel is vaak te groot om goed op een rond vloerkleed te passen. 

Zorg dat je je vloerkleed veilig neerlegt

Wanneer je een vloerkleed neerlegt, bestaat de kans dat het gaat schuiven. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Leg daarom onder een kleed altijd antislip matten. Hierdoor wordt voorkomen dat het kleed gaat schuiven als je er op stapt. Dit materiaal hoeft niet onder het hele kleed te liggen. Het volstaat om antislip matten langs de randen te leggen. Zo zorg je ervoor dat je kleed goed op zijn plaats blijft liggen. 

Welke kleur rond vloerkleed moet ik kiezen?

Een rond vloerkleed kun je in vrijwel iedere kleur kopen die je maar kunt verzinnen. Het is daarbij de vraag of je kiest voor een kleur die perfect past bij de rest van de inrichting of juist voor een opvallende afwijkende kleur die eruit springt. Ook een kleed met een print is een optie. Doe dit alleen als je een effen vloer hebt. Twee meerkleurige ondergronden bij elkaar geeft een druk en onoverzichtelijk geheel. Als je online een rond vloerkleed koopt dan kan het natuurlijk zijn dat de kleur afwijkt van wat je uiteindelijk bezorgd krijgt. Bij online aankopen heb je echter altijd het recht om het kleed terug te sturen. Een andere optie is natuurlijk om het bedrijf waar je het kleed wilt kopen te bezoeken nadat je het assortiment op de website hebt bekeken. Vaak kun je een showroom bezoeken, soms is het nodig om hiervoor een afspraak te maken. 

Een rond vloerkleed in andere ruimtes dan de woonkamer

Een rond vloerkleed past natuurlijk niet alleen in de woonkamer. Als je een ruime badkamer hebt dan kun je ook daar een rond vloerkleed neerleggen. Heerlijk warm en zacht als je uit bad of uit de douchecabine stapt. Ook op de slaapkamer past een rond kleed op de vloer prima, bijvoorbeeld onder een luie stoel of onder je kaptafel. Voor de slaapkamer kun je kiezen uit zachte pasteltinten. Maar als je daar niet van houdt dan kan een felle kleur natuurlijk ook prima. 

De prijs van ronde vloerkleden

Ronde vloerkleden kun je kopen in diverse prijsklassen. De prijs hangt meestal af van het materiaal waarvan het kleed is gemaakt. Als je kiest voor een handgeknoopt kleed van wol dan betaal je uiteraard een hogere prijs. Kleden die machinaal zijn gemaakt en synthetisch materiaal bevatten zijn een stuk goedkoper. Een kwaliteitskleed gaat uiteraard veel langer mee en ook de kleur blijft vaak mooier. 

Hoe reinig je je ronde vloerkleed?

Je kunt een rond vloerkleed natuurlijk gewoon stofzuigen. Als er een vlek in het kleed zit dan kun je een mild schoonmaakmiddel gebruiken. Als dat niet werkt is het soms verstandig om een professioneel bedrijf in te schakelen. Zij hebben speciale reinigingsmiddelen en specifieke methodes om je kleed perfect schoon te krijgen.

Productcategorieën

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Je vloer verbouwen? Met deze 3 tips vind jij het juiste ondervloer materiaal

Iedere verbouwing eist planning en organisatie. Het verbouwen van je vloer is een project dat [...]

Voor- en nadelen van investeren in een beleggingspand

Investeren in vastgoed is een uitstekende methode om vermogen mee op te bouwen. Zoals bij [...]

Waarom kiezen mensen voor het beveiligen van de woning

U ziet het tegenwoordig steeds vaker voorkomen: huizen en panden voorzien van een alarminstallatie, camerasysteem [...]

Jouw wooncomfort verbeteren: hier kan je aan denken

In een tijd waarin we vaak druk bezig zijn, willen we thuis zo veel mogelijk [...]

Welke lichtsterkte en lichtkleur moeten lampen hebben in elke ruimte in huis?

Licht is niet alleen functioneel, maar ook bepalend voor de sfeer in een ruimte. Het [...]

Veranda voordelen? Alle voordelen van een veranda

Een veranda is veel meer dan alleen een stijlvolle toevoeging aan je huis. Het brengt [...]

Pakket brievenbus voordelen? Alle voordelen van een pakketbrievenbus

In de moderne wereld, waar online winkelen een tweede natuur is geworden, is de behoefte [...]

Zo krijg je meer licht in huis: verbouwen of niet?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je huis wat somber en donker aanvoelt, zelfs [...]