Wat heb ik nodig om thuis te werken?

We werken steeds meer thuis, waarbij een kantoor in huis of thuiswerkplek natuurlijk cruciaal is voor optimale concentratie. Over die thuiswerk concentratie schreven we eerder al een artikel op Homeblend. Vandaag gaan we verder in op de set-up: wat heb jij nodig voor de optimale thuiswerkplek? We kijken o.a. naar een bureau en bureaustoel, maar ook naar andere producten die handig zijn voor jouw thuiskantoor. Waar moet je op letten en wat zijn de must-haves voor jouw thuisplek. Tot slot, hoe financier je zo’n thuiswerkplek? Betaalt jouw werkgever, jij zelf van spaargeld of welke financieringsmogelijkheden zijn er?

Thuiswerkplek

Laptop, Desktop of Apple MacBook?

Op de ideale thuiswerkplek is een zakelijke laptop, MacBook of desktop natuurlijk benodigd. Je kunt snel werken, zonder vastlopende software en met de juiste specificaties om al jouw werkzaamheden uit te voeren. De keuzes:

  • Zakelijke laptop: onder een zakelijke laptop vallen eigenlijk alle laptops met bepaalde specificaties. Specificaties die jou in staat stellen om het maximale uit jouw werk te halen. Het meest gebruikte besturingsysteem is Windows 10. Qua formaat kun je het beste gaan voor 15,6 inch of 17,3 inch. Je kunt ook met één of twee losse monitoren werken, daarover lees je verderop in dit artikel meer.
  • Zakelijke Apple MacBook: meer fan van Apple? Met een MacBook kun je aan de slag met programma’s als Final Cut Pro. Heb je minder zware programma’s nodig of een kleiner budget, dan is ook een MacBook Air een optie. En je hebt geluk: ook Microsoft Word en Excel werken naadloos op een Apple MacBook.
  • Zakelijke desktop: hecht je minder waarde aan de vrijheid van een laptop? Kies dan voor een zakelijke desktop. Je kunt hem minder makkelijk verplaatsen, maar krijgt betere specificaties voor hetzelfde geld. Bovendien kun je een desktop makkelijker upgraden dan een laptop, waardoor je desktop met jou mee groeit.

Handige monitor(en)

Kies voor één of twee monitoren bij jouw laptop of desktop. Je hebt zo volop ruimte voor items op jouw scherm. Kies voor 24 inch voor een mooie monitor grootte. Zo klein mogelijke randen maakt de schermen minder groot. Kies er een handige standaard bij. Je kunt op die manier de monitoren op de juiste hoogte hangen, waardoor jouw zithouding in combinatie met het bureau en de bureaustoel ergonomisch is. Een andere slimme optie: een blauw licht filter waardoor kijken naar het scherm rustiger en minder vermoeiend is. Ideaal.

Volop (eenvoudig) thuis printen

Je probeert de prints natuurlijk zoveel mogelijk te beperken, maar af en toe moeten er documenten geprint worden. Zonde wanneer je een onhandige oude printer hebt. Bestel een compacte all-in-one printer om eenvoudig te printen vanaf jouw computer. Ook kun je hiermee direct kopiëren, scannen en eventueel faxen.

Werken met een cradle & dock

Werk jij met meerdere monitoren, een bedraadde muis en toetsenbord? Kies dan voor een handige cradle of docking. Je sluit hier eenvoudig alle apparaten op aan, waarna jij jouw computer met de cradle of docking verbindt. Dit scheelt jou weer ontzettend veel handelingen van kabels pluggen die je liever voorkomt. Tijd besparend en gewoon handig!

Goed internet (draadloos of bedraad)

Online werken, in de cloud, is tegenwoordig wat we doen. Daarbij is een goede internetverbinding, draadloos via wifi of bedraad natuurlijk van levensbelang. Kies daarom voor een snelle internetverbinding, maar controleer ook of jij het maximale eruit haalt. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een wifi-versterker of een kabel.

Een ergonomische werkplek: bureau en bureaustoel

De ideale thuiswerkplek heeft een bureau en bureaustoel: met dezelfde kwaliteit en ergonomie als jij op kantoor gewend bent. Op die manier kun je lang werken zonder lichamelijke klachten. Het ideale bureau is verstelbaar en heeft tegenwoordig ook een zit-sta functie. Je kunt op die manier op beide hoogtes aan het bureau werken. Bij zo’n verstelbaar bureau hoort natuurlijk ook een verstelbare bureaustoel. Verstelbaar in hoogte, met armleggers en verstelbare rugleuning. Hoe meer de bureaustoel jou dwingt tot een actieve zithouding, hoe minder klachten en hoe meer jij uit jouw werkdag kunt halen.

Thuiswerkplek financieren: hoe doe je dat?

Dan de laatste uitdaging: hoe financier je zo’n thuiswerkplek. In eerste instantie een behoorlijke investering, die zichzelf terugbetaalt in betere concentratie en minder lichamelijke klachten. Betaalt jouw werkgever, dan hoef je niet in te zitten over de betaling. Ga je de investering zelf doen, dan bieden veel aanbieders mogelijkheden tot financiering. Je betaalt hiermee weliswaar meer over de volledige looptijd, immers: let op, geld lenen kost geld, maar je kunt het aankoopbedrag wel spreiden. Je kunt hiervoor een lening afsluiten, bijvoorbeeld via Lening.com. Ook bieden veel aanbieders van thuiswerkplekken vaak de mogelijkheid tot gespreid betalen. Hoeft de werkplek niet van jou te worden, dan is ook huren een optie. Je merkt het: er zijn voldoende mogelijkheden om jouw werkplek te financieren. Bepaal welke mogelijkheid voor jou het beste past en werk ook fijn vanuit thuis.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]

De voor- en nadelen van visgraat laminaat

Een laminaatvloer is een populaire keuze, zeker als je het hebt over visgraat. Maar wat [...]

Prefab woningen: de voor- en nadelen van prefab woningen

Prefab woningen, ook wel prefabricated homes genoemd, zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze [...]

Materialen plantenbakken: voor- en nadelen per soort materiaal

Het kiezen van de juiste plantenbak kan een groot verschil maken voor zowel de esthetiek [...]

Rhododendrons: tips en voordelen van het verplaatsen van deze prachtige struiken

Rhododendrons zijn een populaire keuze in veel tuinen vanwege hun prachtige bloemen en weelderige groene [...]

Airco in de slaapkamer: waar moet je op letten?

Hartje zomer: heerlijk! We genieten massaal van de zon en de warme temperaturen. Toch vinden [...]

Zo kun je je woonkamer een snelle make-over geven

De woonkamer is het hart van het huis; een plek waar we ontspannen, entertainen en [...]

Dit zijn de mogelijkheden voor extra daglicht in de woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van het huis, een plek waar licht en ruimte [...]

Nieuwe dakpannen leggen bij dakrenovatie

Dakrenovatie is een cruciale ingreep die de bescherming en het uiterlijk van een huis significant [...]