Wellness-routines om van de badkamer een spa te maken

Hoewel reizen naar een resort en het bezoeken van spa’s prijzig kunnen zijn, is het ook mogelijk om jouw eigen badkamer om te toveren in een spa oase.  Met deze wellness routines krijg je dat voor elkaar.

Badkamer spa

Nemen van een bad

Voor de gelukkigen die gezegend zijn met een bad, ja, het is wetenschappelijk bewezen dat baden de gezondheid verbeteren.

Hydrotherapie is een vorm van watertherapie waarbij de temperatuur, druk en beweging van het water worden gecontroleerd. Dit wordt al eeuwenlang toegepast en heeft bewezen de bloedcirculatie te verbeteren, het zenuwstelsel te kalmeren en intense pijnen te verlichten, naast vele andere helende voordelen.

Voor extra therapeutische voordelen, voeg badzout toe aan jouw badroutine, met name Epsom-zouten worden al meer dan 400 jaar gebruikt. Het is bewezen dat het schadelijke gifstoffen uit het lichaam verwijdert, helpt bij gewichtsbeheersing, verlichting krijgt van pijnlijke spieren, de algehele gezondheid en ontspanning verbetert. 

Je kan het douchen of baderen nog prettiger maken met deze tips: Maak jouw douchecabine luxer met een massagedouchekop met volledig instelbare instellingen. Zo krijg je een massage tijdens het douchen, heerlijk! Of schaf een bathbomb aan en gebruik het voor een lekker ontspannend bad. Met een bathbomb tover je in 1 ogenblik jouw bad om tot een spa oase. 

Aromatherapie

Essentiële oliën zijn sterk geconcentreerde extracten uit natuurlijke bronnen. Geuren zoals lavendel, wierook en roos staan ​​bekend als oude remedies om het lichaam mentaal en fysiek te kalmeren.

Olieverspreiders zijn efficiënte apparaten die oliën in dampen omzetten, waardoor aroma’s alle delen van de kamer kunnen bereiken. Deze apparaten zijn tegenwoordig behoorlijk populair en er zijn veel betaalbare opties beschikbaar, beginnend bij 20 euro voor basismodellen. Om etherische oliën zonder diffuser te gebruiken: doe een paar druppels op een watje en plaats het op een droge plek in je douche, de stoom zal de oliën natuurlijk in de lucht afgeven.

Voor mensen die niet veel willen uitgeven, probeer eucalyptusbladeren aan je douchekop te hangen, het hete water activeert de zoetgeurende bladeren, waardoor je dezelfde olieverspreidervoordelen krijgt. Hoewel je de bladeren misschien vaker moet vervangen dan met etherische oliën, is dit een uitstekende plasticvrije optie.

Kaarsen zijn ook een geweldige manier om essentiële oliën op te nemen in je ontspannende badkamerroutine; niet alleen geeft het aroma je humeur een boost, maar de gedimde verlichting geeft ook een zen-gevoel. Het is een uitstekende gedachte om lucifers naast je kaars en een fles kamerspray op een gemakkelijk bereikbare plek te bewaren, zodat gasten de kamer kunnen schoonmaken als ze daar behoefte aan hebben.

Audio

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, moet niet alle slimme technologie worden verboden voor een ontspannende routine. Het is bewezen dat zingen endorfine vrijmaakt! Dus je moet niet overslaan om een ​​draagbare luidspreker in je badkamer te brengen, niet de badkamer van iedereen zou een technologievrije zone moeten zijn. 

Vooral een luidspreker met bedieningsknoppen om over te slaan, te pauzeren en af ​​te spelen zijn het meest gunstig. Dit elimineert de noodzaak om ooit je telefoon naar de badkamer te brengen en te voorkomen dat je wordt afgeleid door eindeloze meldingen van apps voor sociale media. Tegenwoordig kan je moderne badkamerspiegels aanschaffen die deze technologische snufjes bezitten. 

Kies uit natuurgeluiden, bemiddelingsmuziek, je favoriete groovy jams, of als je je beter ontspant met educatieve inhoud, maak dan een paar ontspannende podcasts of een audioboek.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]