Woningbeveiliging tips: zo beveilig jij jouw woning

Als je een fijn huis hebt, wil je je natuurlijk hier ook veilig in voelen. Een veilig gevoel is niet voor iedereen even vanzelfsprekend, maar het is wel heel belangrijk om dit te creëren. Je leest steeds meer in het nieuws over inbraken en dat is alleen maar meer reden om er preventief mee bezig te zijn. Door je huis goed te beveiligen zorg je ervoor dat je je direct al veel fijner voelt. Ook als je dan weg bent, weet je dat al je persoonlijke eigendom veilig achter slot en grendel zitten en er niet snel iets mee gebeuren kan. Er zijn dan ook een aantal dingen die je zou kunnen doen om een veilig huis te realiseren.

Woningbeveiliging tips: zo beveilig jij jouw woning

Plaats camera’s voor woning beveiliging

Een van de manieren om je huis goed te beveiligen, is door camera’s op te hangen. Steeds meer huizen zijn voorzien van deze manier van beveiliging. Het is niet alleen een manier om een veilig gevoel te realiseren, maar er zijn nog veel meer voordelen van camera’s. Je hebt namelijk de mogelijkheid om je huis op afstand te controleren op indringers. Daarnaast wordt alles ook nog eens opgenomen. Dit kan als bewijs dienen of gebruikt worden om eventuele daders op te sporen. Ook schrikt het mensen af als er camera’s om een huis hangen. Inbrekers zullen eerder een huis kiezen waar geen camera’s hangen dan een huis waar deze wel zijn gemonteerd.

Video deurbel als beveiliging

Een ander soort camera waar je gebruik van kunt maken is een video deurbel. Een voorbeeld hiervan is de eken v7. Dit is een deurbel die gekoppeld is aan een app die je op je telefoon kunt installeren. Zodra er beweging is bij de deur, krijg je een melding van de app en kun je bekijken via de camera van de deurbel wat er aan de hand is. Ook als er op de bel gedrukt wordt, kun je kijken wie er is en kun je direct praten met degene die voor je deur staat. Hiermee kun je dus direct actie ondernemen en de mensen die rond je huis lopen aanspreken op waar ze mee bezig zijn.

Goede buitenverlichting

Nog een simpelere manier om je huis te beveiligen is door gewoon voor goede buitenverlichting te zorgen. Dit is vooral omdat inbrekers al snel huizen kiezen die buiten geen goede verlichting hebben en de kans dat ze gezien worden kleiner is. Als je je huis voorziet van buitenverlichting die middels een sensor aanspringt, maak je het de inbrekers minder interessant om bij jou langs te gaan. De sensor zorgt ervoor dat zodra er beweging bij je huis is, de lamp aangaat. Dit schrikt een inbreker vaak af en is een simpele en relatief goedkope manier om ervoor te zorgen dat je huis veiliger wordt.

Alarmsysteem naast beveiligingscamera’s

Naast camera’s is een alarmsysteem ook wel een goed plan. Dit kost natuurlijk wel wat meer, helemaal als dit draadloos moet zijn, maar het is wel een goede manier om je huis veiliger te maken. Door een sticker op je raam of deur te plakken dat je huis beveiligd is met een systeem, zorg je nog voor een extra waarschuwing. Er zijn veel verschillende systemen te vinden op de markt en welke het beste is voor jouw huis, hangt af van veel factoren. Hier kun je misschien het beste even een expert voor inschakelen. Zo weet je zeker dat wat je koopt goed is en dat het ook op de juiste manier geïnstalleerd is.   

Buren contact zorgt voor meer waakzaamheid    

Naast al dit soort beveiligingssystemen is er een hele simpele andere manier om de veiligheid van je huis te vergroten. Dit is door goed contact met de buren op te bouwen. Door met z’n allen af te spreken voor elkaar een oogje in het zeil te houden, kun je al een hele hoop inbraken voorkomen. Mocht je op vakantie gaan dan is het altijd slim dit even aan de buren te melden. Zo kunnen ze het in de gaten houden als er mensen lopen die er niet behoren te zijn en actie ondernemen wanneer het nodig is.   

Vraag een expert voor jouw situatie

Wil je zeker weten dat je huis geen makkelijke prooi is voor inbrekers? Kies er dan voor om een bedrijf in te huren dat dit allemaal voor je checkt. Zo wordt er gekeken of er bijvoorbeeld daken zijn waar inbrekers makkelijk op kunnen komen om zo in je woning te komen. Je kunt zelf ook een rondje om je huis heen lopen. Zorg dat je geen ladders of ander klimmateriaal buiten laat staan waar gebruik gemaakt van kan worden. Hoewel de voor- of achterdeur geen toegang kan verschaffen, zou een raam op de eerste verdieping dit bijvoorbeeld wel kunnen. Voorkom dus dat ze ergens op kunnen klimmen.  

Deur op slot: de basis van beveiligen 

Je hebt de reclame waarschijnlijk al wel honderden keren gezien met het riedeltje raam dicht, lichtje aan, deur op slot. Hoewel je misschien denkt, ja nu weet ik het wel, is dit wel belangrijk om over na te denken. Als je van huis weggaat en de deur alleen achter je dicht doet en niet op slot draait, is het makkelijk voor een inbreker om in je huis te komen. Al is het eerder een vorm van vertraging, tenzij je een echt goed slot op de voordeur hebt. Een beetje een ervaren inbreker weet een voordeur met een slot van mindere kwaliteit eenvoudig open te maken.

Ramen beveiligen: voorkom kieren

Goede sloten in je deuren zijn ook heel belangrijk. Als deze verouderd zijn, is de kans dat een inbreker binnenkomt vele malen groter dan wanneer er een relatief nieuw slot in de deur zit. Naast deuren is het ook van belang om ramen te beveiligen. Als je weggaat, is het niet verstandig ramen op een kiertje te laten staan, doe deze dus altijd dicht. Zorg tevens dat de ramen of een slot of bepaald mechanisme hebben dat niet makkelijk van buiten open te maken is.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]