Zonnebril op sterkte of overzet zonnebril?

Als je brildragend bent dan is het altijd een dilemma wat je draagt als de zon schijnt. Vooral als je je in het verkeer begeeft is het vaak noodzakelijk om je ogen tegen de zon te beschermen. Ook op het strand is het verstandig om dat te doen. Je ogen kunnen beschadigd raken als ze worden blootgesteld aan te veel en te fel zonlicht. Maar waar kies je als brildrager dan voor? Een goede zonnebril op sterkte of een overzet zonnebril?

Zonnebril

Een overzet zonnebril kan praktisch zijn

Wanneer je maar zelden een zonnebril draagt is de keuze voor een overzet zonnebril logisch. Deze kun je op ieder moment pakken en gebruiken. Je hoeft ook je vertrouwde bril niet af te zetten en kunt dus altijd scherp zien. Daar komt bij dat een overzet zonnebril door meerdere mensen kan worden gebruikt. Rijd je bijvoorbeeld samen met je partner in jullie auto dan kunnen jullie hem indien nodig beiden gebruiken. Ook de prijs kan een afweging zijn: een zonnebril die je over je gewone bril heen kunt dragen is doorgaans niet heel duur en kun je in veel warenhuizen of online kopen. 

Wanneer kies je voor een zonnebril op sterkte?

Een goede zonnebril is een absolute must als je regelmatig buiten bent of in het verkeer. Bij laagstaande zon is het erg onveilig om geen zonnebril te dragen. Je kunt verblind worden door de zon en daardoor gemakkelijk een ongeluk veroorzaken. Aanrijdingen tussen treinen en andere verkeersdeelnemers worden vaak veroorzaakt door de laagstaande zon. Je ziet dan de waarschuwingslichten niet of slecht. Als je dan ook de trein niet aan hoort komen kan dit zomaar fataal aflopen. Maar ook voor thuisgebruik is een zonnebril op sterkte heel prettig. 

De voordelen van een zonnebril op sterkte

Het belangrijkste voordeel van een zonnebril op sterkte is natuurlijk dat je er goed door ziet. De glazen zijn immers speciaal voor jou aangemeten. Een overzet zonnebril kan ervoor zorgen dat je minder scherp en daardoor dus minder goed ziet. Ook kan de kleur van de glazen een negatieve invloed hebben. Als je kiest voor een zonnebril op sterkte kun je vaak kiezen uit verschillende kleuren en soorten glazen. Je kiest dan uiteraard voor glazen die voor jou het prettigst kijken. 

Waar laat ik een zonnebril op sterkte aanmeten?

Je kunt een zonnebril op sterkte online bestellen. Hiervoor heb je dan wel het juiste voorschrift nodig. Dit kun je krijgen van een oogarts of opticien. Met het voorschrift kun je online een zonnebril op sterkte uitzoeken. Bij de bestelling kies je de juiste sterkte voor de glazen. Let daarbij goed op dat je de juiste waarde voor het linker- en rechteroog kiest. Vaak zit hier immers verschil in. Als de glazen niet goed zijn kun je je zonnebril op sterkte niet gebruiken. Omdat de kans bestaat dat je ogen achteruit of soms ook vooruit gaan, is het belangrijk om de sterkte van je ogen minimaal eens per 2 jaar te laten controleren. 

Een gratis zonnebril op sterkte

Als je op zoek bent naar een zonnebril op sterkte dan kun je soms profiteren van acties bij opticiens. Als je ook een gewone bril op sterkte nodig hebt dan krijg je de zonnebril op sterkte er soms tegen gereduceerd tarief of zelfs helemaal gratis bij. Als je aanvullend verzekerd bent kun je bovendien ook nog een vergoeding voor je bril van je zorgverzekeraar ontvangen. Op die manier kun je dan heel voordelig een bril en een zonnebril met de juiste glazen bestellen. Dit kan in een winkel van een opticien maar het kan ook prima online. Hiervoor heb je uiteraard een voorschrift nodig met de juiste sterkte van de glazen. 

Wat als ik niet tevreden ben over een online gekochte zonnebril op sterkte?

Een zonnebril op sterkte die je online koopt, moet natuurlijk wel goed bevallen. Als je naar een opticien gaat kun je de bril meteen passen en weet je dus of deze goed is of niet. Online ligt dat wat anders. Als je je aankoop doet bij een erkende opticien dan kun je met klachten gewoon contact opnemen met de klantenservice. Er komt dan vrijwel altijd een oplossing. Je kunt de bril omruilen of de glazen worden vervangen als daar iets niet goed mee is. 

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Nieuwe droomkeuken? Zo kun je deze realiseren

Het realiseren van je droomkeuken is een spannend en bevredigend project. Een keuken is niet [...]

Een gezellig buitenverblijf creëren met stijlvolle tuinmeubels: hoe pak je dat aan?

De tuin is een heerlijke plek om lekker te zitten tijdens de warmere zomerdagen. Daarnaast [...]

Zijn je leidingen thuis vaak verstopt? Hier zijn wat oorzaken en oplossingen

Niets is zo irritant als een gootsteen die niet doorloopt, een toilet dat niet goed [...]

4 redenen waarom je een vloerkleed in huis moet nemen

Een vloerkleed kan een geweldige toevoeging zijn aan elk interieur. Of je nu op zoek [...]

Woningrenovatie: hoe pak je dat aan?

Het renoveren van een woning biedt een unieke kans om nieuw leven in een oud(er) [...]

Screens: alle voordelen van screens voor je ramen

Wanneer je nadenkt over het verbeteren van je wooncomfort en het verlagen van je energiekosten, [...]

Wat is belangrijk bij stoelen voor in de horeca?

Stoelen zijn een essentieel onderdeel van elk horecagelegenheid, of het nu gaat om een café, [...]

Bijpassende eettafel en bijzettafel: zo zorg je voor een bijpassend geheel

Het kiezen van meubels voor je woonkamer en eetkamer kan een uitdagende taak zijn, vooral [...]

Minimalistisch warm, hoe krijg je warmte in je minimalistische interieur?

Minimalisme staat vaak synoniem voor strakke lijnen, neutrale kleurenpaletten en een ‘minder is meer’ benadering. [...]