Modern wandkleed? De leukste voor aan jouw muur

Ze zijn de trend van dit moment: moderne wandkleden aan de muur. Vaak middels een strakke roede aan de muur gehangen en daardoor een echte eye-catcher in jouw woonkamer. Maar ook in andere ruimtes kom je wandkleden steeds meer tegen.

Urban Cotton wandkleden
[ux_products width=”full-width” slider_nav_style=”simple” slider_nav_position=”outside” cat=”88″]

Het merk Urban Cotton

De afgelopen jaar is het merk Urban Cotton ontzettend populair geworden. De eigentijdse originele ontwerpen maken deze 100% biologische moderne katoenen wandkleden tot een echte eye-catcher in de woonkamer, slaapkamer of de hal. De drie beschikbare maten zorgen ervoor dat de je voor elke ruimte de juiste maat kunt kiezen. Naast de originals collectie, met daarin een groot aantal moderne wandkleden is er ook de atelier collectie. Deze door creatieve talenten ontworpen wanddecoratie is in een zeer gelimiteerde oplage beschikbaar, waardoor je een echt uniek stukje kunst voor aan de muur koopt.

Ontwerpers om in de gaten te houden

Wij kwamen een aantal ontwerpers tegen die ontzettend hard aan de weg timmeren. Graag stellen wij deze creatieve talenten, en makers van moderne wandkleden aan je voor.

Charlotte Greeven – Urban Cotton Lady in Blue

Charlotte Greeven werkt als illustrator, schilder en tekendocent. Ook focust ze zich op interactieve kunst en het maken van audiovisuele installaties. De combinatie van kunst en technologie fascineert haar. Voor haar portretten laat ze zich graag inspireren door karakteristieke mensen uit haar omgeving, bijzondere modefoto’s en random afbeeldingen. “Dat kan van alles zijn. Als een bepaalde blik, kleur of gezicht me raakt gebruik ik dat als inspiratie. Ik hou van elegante mensen met bijzondere karaktertrekken. Ook haal ik veel inspiratie uit muziek, de laatste tijd vooral uit muziek van Philip Glass, Vivaldi en blues uit Mali.. Charlotte ontwierp voor het merk Urban Cotton het moderne wandtapijt Lady in Blue.

Mr. Hyde – Urban Cotton Lavoro N1

Mr. Hyde is de ontwerper van het wandkleed Lavoro N1. Dit schilderij is onderdeel van de NDSM open 2017 collectie. Een onmiskenbare schilderstijl in actie. De frisse kleuren en de beslissende penseelstreken zorgen ervoor dat zelfs in dit zeer uiteenlopende kleurenpalet, er een verhaal schuilt achter elk element. Wat vind jij van dit moderne muurkleed?

Olaf van Egeraat – Urban Cotton Storm

Een echte Olaf van Egeraat bevat altijd een combinatie van autonome elementen als opgedroogde verfvlekken of aparte papiertexturen in combinatie met huidige digitale ontwerptechnieken. “Ik probeer wanneer ik schilder op zoek te gaan naar hoe de verf op dat moment meer kan zijn dan alleen onderdeel van het geheel”. Een Olaf van Egeraat ontstaat ook altijd from scratch en is daarom uniek. Olaf ontwierp voor Urban Cotton het moderne wandkleed Storm.

Je moderne wandkleed ophangen

Vrijwel elk modern wandkleed heeft een tunnel aan de achterzijde. Hierdoor kun je eenvoudig een gordijnroede of platte lat door het wandkleed halen. Ook zelfklevend klittenband is een goede oplossing, net als de handige ophang stang die je bij sommige merken, zoals Urban Cotton, bij kunt bestellen. Meer over het ophangen van jouw moderne wandkleed lees je in onze blog over wandkleden ophangen.

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Sfeervolle tuin: zo pak je dat aan

Een tuin is meer dan alleen een verzameling planten en paden; het is een verlengstuk [...]

Hoe vernieuw je het uiterlijk van je woonkamer?

Wil je je woonkamer opfrissen zonder meteen alles om te gooien? Soms is een klein [...]

4 dingen die je moet weten voordat je investeert in waterontharding

Als je overweegt om de waterkwaliteit in je huis te verbeteren, is het belangrijk om [...]

Waar let je op bij het kopen van een koffer?

Ga je binnenkort voor het eerst vliegen, maar heb je nog geen koffer? Of heeft [...]