Kosten besparen: eenvoudig abonnementen opzeggen

Heb je wel eens op een rijtje gezet hoeveel abonnementen je hebt? Op tijdschriften, de sportschool, video on demand, streamingdiensten, de sportschool en wie weet wat nog meer. Als je van deze abonnementen met veel plezier gebruik maakt dan is er niets aan de hand. Maar als je het lijstje doorloopt. Zitten er dan misschien abonnementen tussen waar je niets meer mee doet? Dan wordt het hoog tijd om ze op te zeggen. Soms kan dat best een gedoe zijn. Maar niet als je het direct online kunt regelen.

Besparen op abonnementen

Weet jij hoeveel je per jaar aan abonnementen uitgeeft?

Veel abonnementen kosten maar een klein bedrag per maand. Daardoor valt het vaak niet zo op hoeveel je er op jaarbasis aan uitgeeft. Maar als je alle abonnementen onder elkaar zet en uitrekent wat dit je per maand kost dan schrik je misschien al. Vermenigvuldig dat bedrag met 12 en je ziet hoeveel je er per jaar aan uitgeeft. Als dat een bedrag is wat je liever ergens anders aan uitgeeft, dan wordt het hoog tijd om je abonnementen eens kritisch door te nemen en te schrappen waar je geen belang meer bij hebt.

Een abonnement is vaak nostalgie

Veel mensen hebben een abonnement uit nostalgie. Een tijdschrift waar je moeder ook abonnee op was of wat je als kind thuis altijd las, dat is toch leuk om ook zelf te hebben. Maar wat nu als je dat tijdschrift eigenlijk niet meer leest. Het gaat ongelezen bij het oud papier. Of je geeft stapels ongelezen tijdschriften weg aan die lieve buurvrouw of vriendin die ze wél leest. Dan is het toch een beetje zonde van het geld. Dan kun je zo’n blad beter opzeggen. Misschien jammer voor de buurvrouw, maar die kan dan altijd zelf nog een abonnement afsluiten als ze het blad niet kan missen. Datzelfde geldt voor een steunlidmaatschap van een omroep. Kijk je nooit naar de programma’s die ze maken? Dan hoef je je niet schuldig te voelen als je stopt met je abonnement. 

Hoe kan ik snel mijn abonnement opzeggen?

Een abonnement opzeggen moet vaak telefonisch. Dat is niet zomaar. Als je moet bellen om op te zeggen is de kans groot dat de aanbieder je een mooi voorstel doet om toch lid te blijven. Een leuke korting als je er toch nog een jaar aan vast wilt plakken is niet ongebruikelijk. Dan moet je stevig in je schoenen staan om toch op te zeggen. Als het gaat om een abonnement waar je echt niets meer mee doet, dan is het ook te duur als je een flinke korting krijgt. Dan is opzeggen echt de beste keuze die je kunt maken. Bedenk dat als je toch spijt krijgt, je je abonnement altijd opnieuw kunt starten. Vaak maak je dan ook nog eens gebruik van een leuk welkomstaanbod voor nieuwe abonnees. 

Online opzeggen is snel en gemakkelijk

Je abonnement opzeggen via een online opzegservice is snel en gemakkelijk. Bovendien kun je op die manier snel meerdere abonnementen beëindigen, zonder dat je steeds weer op zoek moet naar de website en de manier waarop je je abonnement kunt beëindigen. Een opzegwebsite voor abonnementen is ook ideaal als je bezig bent met de afwikkeling van de administratie van een overleden dierbare. Het is dan erg prettig als je de krant, tijdschriften en andere lidmaatschappen snel en probleemloos kunt beëindigen. 

Waarom is afsluiten zoveel makkelijker dan opzeggen?

Veel aanbieders van abonnementen maken het je maar al te graag makkelijk als je een abonnement wilt afsluiten. Een paar muisklikken en het is geregeld. Maar als je van het abonnement af wilt dan ben je vaak heel wat langer bezig. Soms kan het alleen schriftelijk, soms is op een website niet eens goed te vinden hoe je een abonnement moet beëindigen. Soms krijg je geen bevestiging en moet je maar afwachten of je opzegging goed is aangekomen. Als je belt word je vaak onder druk gezet om je abonnement toch voort te zetten, vaak met een korting. Maar als je er echt vanaf wilt dan zit je daar helemaal niet op te wachten. Dan wil je gewoon dat je abonnement stopt en liefst zo snel mogelijk. Vrijwel alle langlopende abonnementen zijn per maand opzegbaar. Sommige zelfs per dag. Online kun je dat vaak snel regelen, zonder vervelende discussies die je aan de telefoon soms wel hebt. 

Meer inspiratie op Homeblend

Wooninspiratie Tuin inspiratie Keuken inspiratie Badkamer inspiratie Slaapkamer inspiratie
Haal meer uit je kook skills met deze tips

Koken is een vaardigheid die je kunt blijven ontwikkelen. Bovendien ben je niet snel uitgeleerd, [...]

Zwart beitsen van jouw schuur, gevel, veranda of tuinhuis? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een manier om je schuur, gevel, veranda of tuinhuis een [...]

Vloeren trends 2024: dit zijn de vloerentrends

Het jaar 2024 belooft spannende en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van interieurdesign, en vloeren [...]

Zelf kapschuur bouwen: stappenplan en tips

Ben je van plan om je tuin een functionele en esthetische upgrade te geven? Een [...]

Haal nu de nieuwste trends in huis

Online zijn er duizenden manieren te vinden om jouw huis een bepaald thema te geven. [...]

3 tips voor hoesjes voor je iPhone 12 Pro Max

Heb je nog een iPhone 12 Pro Max en ben je op zoek naar een [...]