2-Zitsbanken

Enig resultaat


2 Zitsbank kopen

Met een 2 zits bank, of 2 zits bankstel haal jij een compacte bank in huis. Een 2 zitsbank heeft twee zitplaatsen en wordt daarom ook wel een tweepersoonsbank genoemd. Een 2 zitsbank wordt vaak gecombineerd met een 3 zitsbank. Je vindt op Homeblend een selectie van de populairste 2 zitsbanken van verschillende woonwinkels. Een selectie bestsellers, die je met filters eenvoudig kunt filteren. Zo houd je een selectie over met bankstellen die passen bij jouw wensen en budget. Om dit budget passend te maken filter je eenvoudig op budget. Met dit filter verschijnen direct alle tweepersoons banken. Heb je een bankstel gevonden, combineer dan gerust om jouw woonkamer een volledig nieuwe impuls te geven. Dit kun je doen met een nieuwe hocker, salontafel en bijzettafel of een bijpassend vloerkleed. Al deze meubelen vind je via Homeblend, bestellen kan direct via de link naar jouw favoriete woonwinkel.

2 Zits banken in verschillende kleuren

Een bankstel heeft een grote invloed op de uitstraling van jouw interieur. Dit heeft natuurlijk te maken met het gekozen model, maar ook met de gekozen kleur. Je hebt gelukkig keuze uit tientallen kleuren. Je vindt ze bij Homeblend allemaal op deze pagina en kunt in ieder geval filteren op de vijf populairste kleuren banken. Namelijk:

 • Bruine leren 2 zits banken: uniek, robuust, maar ook als luxe variant in tal van tinten.
 • Cognac 2 zits banken: o.a. populair in de landelijke woonkamer met houten meubels.
 • Grijze 2 zits banken: al jarenlang een favoriet in de Scandinavische woonkamer.
 • Groene 2 zits banken: erg populair, met name in industriële woonkamers.
 • Zwarte 2 zits banken: matcht met elke woonstijl en daardoor een slimme keuze.

Hoelang heb je garantie op een bank?

Koop je een bankstel, dan is de standaard garantie meestal 2 jaar. Bij betrouwbare woonwinkels zoals op Homeblend kun je er vanuit gaan dat het bankstel wordt omgeruild wanneer hij niet in orde blijkt. Er zijn verschillende mogelijkheden om de garantietermijn te verlengen of bijvoorbeeld een vlekgarantie af te sluiten. De bekendste service voor banken is de All in house service. De bank wordt hierbij behandeld en blijft daarmee 5 tot 7 jaar verzekerd en volledig vlekvrij. Je kunt een verlengde garantie regelen via de meeste woonwinkels, een veilige keuze wanneer je bijvoorbeeld kinderen hebt. Je zorgt er zo voor dat je gedurende een lange periode bent verzekerd van een mooi bankstel.

2 Zits banken in verschillende materialen

Ook het materiaal waarvan het bankstel is gemaakt bepaalt natuurlijk een groot deel van de uitstraling. Een alinea verder vind je meer informatie over de levensduur van de verschillende materialen. Laat jezelf verrassen door de verschillende materialen op deze pagina of filter eenvoudig een van de materialen. Je kunt op Homeblend in ieder geval filteren op de vijf populairste materialen voor 2 zits banken. Namelijk:

 • Leren 2 zits banken: je kunt met een 2 zits bank van leer alle kanten op.
 • Stoffen 2 zits banken: de vrijheid van alle kleuren kunnen kiezen als bekleding.
 • Ribstof 2 zits banken: natuurlijk de populairste vintage stof voor op jouw bankstel.
 • Velvet 2 zits banken: fluweel is natuurlijk de populairste stof van dit moment.

Hoe bepaal je of 2 zits de juiste maat is?

Meestal koop je niet één tweepersoonsbank, maar een combinatie van een 2 zits bank en een driepersoonsbank of vierpersoonsbank. Ook twee tweezitsbanken behoren tot de mogelijkheden. Om te bepalen voor welke maat of combinatie van maten je kiest kun je de maten uitleggen met kranten. Je legt op deze manier de maten op de grond om een beeld te krijgen van de grootte. Een andere manier is uitgaan van de grootte van de huidige bankstellen in de woonkamer. Je zult zo snel genoeg merken of de voorgenomen bank of combinatie de juiste maat heeft. Een goede stelregel is in ieder geval aan de loopkanten van het bankstel 1 meter afstand aan te houden. Je kunt zo vrij genoeg langs de bank lopen zonder dat het bankstel een obstakel wordt in de woonkamer.

Hoelang gaan bankstellen mee?

Het gemiddelde bankstel heeft een levensduur van ten minste 8 jaar. Deze levensduur is voornamelijk afhankelijk van de kwaliteit van de bekleding. En die kwaliteit is op zijn beurt weer afhankelijk van de mate van ‘slijtvaste stof’. Deze wordt uitgedrukt in een Martindale-waarde. Hierbij geldt: hoe hoger de Martindale-waarde, hoe minder snel de stof slijt. Vanaf een waarde van 20.000 Martindale kan gesproken worden over een slijtvaste stof. Echter, hoe hoger de waarde, hoe langer de levensduur. Zeker bij intensief gebruik of bijvoorbeeld huisdieren is het belangrijk een hoge waarde te kiezen. Op die manier kan het bankstel al snel 15 tot zelfs 20 jaar mee gaan.

2 Zitsbanken van verschillende merken

Bij Homeblend werken we intensief samen met ervaren, betrouwbare woonwinkels met een geheel eigen collectie. Uit deze collectie tonen we de populairste modellen en bestsellers om jou zo goed mogelijk te helpen. Als het gaat om 2 zits banken kiezen we voor verschillende merken, allen met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Aan die eis voldoen onze SEVN 2 zits banken, BePureHome 2 zits banken, Kave Home 2 zits banken, Sohome 2 zits banken en WOOOD 2 zits banken. Ook het populairste model van BePureHome is natuurlijk aanwezig: de BePureHome Rodeo 2 zits bank.

2 Zits banken in verschillende stijlen

De door jou gekozen kleur en het materiaal van de bekleding bepalen in grote mate de uitstraling van het bankstel. Ook het model speelt natuurlijk een belangrijke rol bij de bepaling van de juiste stijl. Een gecapitonneerd bankstel bijvoorbeeld, heeft direct een landelijke uitstraling, terwijl een strak bankstel automatisch modern oogt. Wij hebben de collecties al gesorteerd op stijl, waardoor jij met de filters alvast kunt filteren op één van de onderstaande interieur stijlen. Namelijk:

 • Industriële 2 zits banken: ruwe, stoere en robuust ogende bankstellen (van leer).
 • Landelijke 2 zits banken: stoffen bankstellen, gecapitonneerd met rondingen.
 • Moderne 2 zits banken: strakke lijnen, lichte kleuren en verfijnde vormen.
 • Vintage 2 zits banken: oude stoffen, vintage kleuren en een knipoog terug in de tijd.
 • Design 2 zits banken: van bekende ontwerpers met altijd een tijdloos design.

Waar moet je op letten bij 2 zits bank kopen?

Je hebt hierboven kennis gemaakt met de verschillende aspecten om de juiste keuze te maken uit de verschillende modellen bankstellen. Verder is natuurlijk ook maat een belangrijke keuze wanneer het gaat om een nieuwe bank. Die maat moet eigenlijk perfect zijn, en daarom is het goed om daar vooraf over na te denken. Het handigste is om naast de banken minimaal 1 meter loopruimte te houden. Op die manier wordt het nooit een obstakel en kun je jezelf vrij door de woonkamer bewegen. Zodra jij jouw ideale nieuwe bankstel hebt gevonden kun je eenvoudig door klikken naar de woonwinkel en hem daar bestellen. Je kunt nu rustig wachten tot jouw nieuwe bankstel thuis wordt bezorgd.