3-Zitsbanken

Toont alle 7 resultaten


3 Zitsbank kopen

Een 3 zits bank, of 3 zits bankstel is een middelgrote bank. Je hebt, zoals de naam al zegt drie zitplaatsen in de bank. Deze maat wordt daardoor ook wel een driepersoonsbank genoemd. Een 3 zitsbank wordt vaak gecombineerd met een 2 zitsbank. Je vindt op deze pagina een selectie driezitsbanken van verschillende woonwinkels. Met de eenvoudige filters maak jij een selectie uit de materialen, kleuren en interieur stijlen. Ook filteren op budget is erg eenvoudig, waardoor je direct alle goedkope 3 zits banken bij elkaar op één pagina vindt. Op Homeblend is het verleidelijk om meer te veranderen dan enkel jouw bankstel, want ook een leuke hocker, salontafel, bijzettafel of vloerkleed dat past is snel gevonden. Je geeft op die manier in één keer jouw zithoek en woonkamer een volledig nieuwe uitstraling. Een vondst gedaan? Je kunt direct doorklikken naar de woonwinkel om daar jouw nieuwe 3 zits bank te bestellen.

3 Zits banken in verschillende kleuren

Voor elk bankstel geldt: de kleur bepaalt in grote mate de uitstraling. Daarom is het belangrijk om een kleur te kiezen die matcht met de rest van jouw interieur. Gelukkig heb je op Homeblend de keuze uit tal van verschillende kleuren banken. Je filtert eenvoudig op jouw favoriete kleur of laat jezelf verrassen door niet te filteren. In ieder geval kun je filteren op de vijf populairste kleuren bankstellen van dit moment. Namelijk:

 • Bruine leren 3 zits banken: verkrijgbaar in elke denkbare kleurtint van bruin.
 • Cognac 3 zits banken: al jaren een topper in sfeervolle landelijke woonkamers.
 • Grijze 3 zits banken: een moderne uitstraling, strak en daardoor Scandinavisch.
 • Groene 3 zits banken: door de industriële woontrend enorm populair geworden.
 • Zwarte 3 zits banken: een veilige keuze voor in iedere interieur stijl.

Hoelang heb je garantie op een bank?

De meeste bankstellen hebben standaard 2 jaar garantie. Je ontvangt deze garantie van de woonwinkel, vaak samen met het meubelmerk. Buiten deze standaard garantie om zijn er verschillende mogelijkheden om de garantie te verlengen. De bekenste optie om de garantie te verlengen naar 5 of 7 jaar is de All in house service. Deze verzekering zorgt voor de verzekering van de bank, maar biedt tegelijkertijd ook vlekgarantie. De bank wordt voor levering behandeld door de woonwinkel. Wanneer een vlek vervolgens niet uit de bank verdwijnt komt een specialistisch bedrijf of wordt een nieuw kussen geleverd. Je betaalt voor deze extra garantie, maar bent verzekerd dat jouw bankstel een lange periode mooi blijft.

3 Zits banken in verschillende materialen

Je kunt bankstellen laten bekleden in tal van verschillende materialen. Gelukkig maar, want de gekozen bekleding bepaalt een groot deel van de uitstraling van het bankstel. Het is vaak de eye-catcher in de woonkamer en moet daarom ook goed matchen met de rest van jouw woonkamer. Om een goede keuze te kunnen maken kun je op Homeblend filteren op alle materialen, waarvan we de vijf populairste graag benoemen. Namelijk:

 • Leren 3 zits banken: voor in een industrieel of landelijk interieur.
 • Stoffen 3 zits banken: met honderden soorten stoffen het meest gekozen.
 • Ribstof 3 zits banken: nog altijd onwijs populair in de vintage of landelijke woonkamer.
 • Velvet 3 zits banken: een fluwelen bank is het populairste model van dit jaar.

Hoe bepaal je of 3 zits de juiste maat is?

Voor het bepalen van de perfecte maat van jouw bankstel is het goed om allereerst te bepalen waar de bank komt te staan. Een handige tip is om met kranten de bank uit te leggen op de grond of om uit te gaan van de grootte van je bestaande bankstel. Op deze manier kom je erachter of de 3 zits bank geen obstakel wordt in huis. Rondom de bank is het belangrijk om aan de loopkanten minimaal 1 meter vrij te houden. Je kunt zo vrij lopen zonder dat de bank in de weg staat. Verder is het belangrijk om het aantal zitplaatsen te bepalen dat je nodig hebt. Zo biedt een driepersoonsbank 3 zitplaatsen, combineer je dit met een tweepersoonsbank dan kunnen er in totaal vijf mensen zitten. Al deze factoren bepalen samen welke maat of maten voor jouw woonkamer het beste zijn.

Hoelang gaan bankstellen mee?

Een bankstel gaat gemiddeld zo’n 8 jaar mee. Het gaat dan om de periode waarna de bekleding er minder uit gaat zien en je duidelijk kunt zien dat de bank al wat ouder is. Deze periode, de levensduur van de bank is afhankelijk van twee factoren. De eerste factor is de intensiteit van gebruik. Zeker met huisdieren is de intensiteit van gebruik een stuk hoger dan zonder huisdieren. De tweede factor is de slijtvastheid van de bekleding. Deze wordt uitgedrukt in een Martindale-waarde. Vanaf 20.000 Martindale kun je spreken van een slijtvaste stof. Hoe hoger je zit, bijvoorbeeld op 40.000 of 60.000 kun je spreken van een stof die nog langer mee gaat. Een écht goede bank in een huishouden zonder huisdieren kan zo’n 15 tot 20 jaar mee gaan zonder aanzienlijke slijtage.

3 Zitsbanken van verschillende merken

Homeblend heeft een collectie 3 zits banken van verschillende merken. Al deze merken hebben eigen unieke punten, maar hebben allen een goede prijs-kwaliteitverhouding. Enkele van de merken driezitsbanken op Homeblend zijn Sohome 3 zits banken, SEVN 3 zits banken, WOOOD 3 zits banken, BePureHome 3 zits banken, Kave Home 3 zits banken en Chesterfield 3 zits banken. Het populairste model bankstel is de BePureHome Rodeo 3 zits, uitgevoerd in de kleur cognac met stoffen of lederen bekleding.

3 Zits banken in verschillende stijlen

Je herkent in een bank eigenlijk direct de interieurstijl. Zie je ronde vormen terug, of bijvoorbeeld gecapitonneerde kussens, dan heb je te maken met een landelijke bank. Bij strak ogende bankstellen gaat het vaak om moderne of design bankstellen. Op die manier kun je op Homeblend kiezen uit vijf verschillende interieurstijlen. Namelijk:

 • Industriële 3 zits banken: wordt gekenmerkt door een ruwe, stoere, robuuste look.
 • Landelijke 3 zits banken: gezellige, speelse uitstraling en veel zachte kleuren.
 • Moderne 3 zits banken: strakke lijnen, uitgesproken kleuren en verfijnde vormen.
 • Vintage 3 zits banken: kleuren en vormen uit het verleden in een nieuw jasje.
 • Design 3 zits banken: authentieke, tijdloze ontwerpen van bekende ontwerpers.

Waar moet je op letten bij 3 zits bank kopen?

Je hebt hierboven de mogelijkheden voor de verschillende driezitsbanken gezien. Je moet naast deze factoren ook rekening houden met de maat. En dan niet van één bankstel, maar ook van een combinatie van twee banken die je wilt kiezen. Je wil immers dat de 3 zits bank, samen met een 2 zits bank of alleen, in de woonkamer past. Via de link naar de woonwinkel kun je het bankstel eenvoudig online bestellen. Jouw nieuwe bank wordt vervolgens binnen no-time thuisbezorgd door een van de aangesloten woonwinkels.