4-Zitsbanken

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


4 Zitsbank kopen

Een 4 zits bank, of 4 zits bankstel is een grote bank voor in de woonkamer. Je herkent een 4 zitsbank aan de hoeveelheid zitplaatsen. In tegenstelling tot andere banken is dit model breder en een echte eye-catcher in jouw interieur. Op deze pagina heeft Homeblend alle 4 zits banken verzameld van verschillende woonwinkels. Met de eenvoudige filters kun jij een selectie maken uit de verschillende materialen, kleuren en merken. Ook kun je filteren op budget, waarmee jij eenvoudig alle goedkope vierzitsbanken naar voren haalt. Kies voor enkel een nieuwe bank, of combineer de bank met een hocker, salontafel, bijzettafel of vloerkleed om jouw woonkamer een nieuwe impuls te geven. Heb jij een vierzitsbank gevonden dat voldoet aan jouw wensen? Bestellen kan via de woonwinkel om vervolgens maximaal te genieten op jouw nieuwe bank.

4 Zits banken in verschillende kleuren

Hoe de bank staat in jouw interieur is natuurlijk in grote mate afhankelijk van de kleur bekleding die jij kiest. Gelukkig is er altijd wel een kleur die matcht met jouw interieur of de interieur stijl die je voor ogen hebt. Zo vind je op Homeblend bijvoorbeeld 4 zits banken in de meest uiteenlopende kleuren. Je kunt op Homeblend filteren in vijf kleuren voor 4 zits banken. Namelijk:

 • Bruine leren 4 zits banken: de populairste kleur door de vele kleurtinten.
 • Cognac 4 zits banken: perfect in een landelijke inrichting en houten meubels.
 • Grijze 4 zits banken: een favoriet in moderne en Scandinavische interieurs.
 • Groene 4 zits banken: de populairste kleur van nu in een industrieel interieur.
 • Zwarte 4 zits banken: past in iedere interieurstijl en daarom de veilige keuze.

Hoelang heb je garantie op een bank?

In de meeste gevallen is de standaard garantie op een 4 zits bank 2 jaar. Je mag er dan vanuit gaan dat de bank wordt gerepareerd of omgeruild wanneer er onverhoopt iets niet in de orde blijkt te zijn. De meeste woonwinkels bieden mogelijkheden om deze garantietermijn te verlengen. De bekenste service voor het verlengen van de garantie én vlekgarantie is de All in house service. Je verlengt hiermee de garantie van de bank tot 5 of 7 jaar en ontvangt ook vlekgarantie. De bank wordt dan behandeld en indien een vlek niet uit te bank gaat lost het bedrijf dit voor je op. Je bent op die manier lang verzekerd van een mooi bankstel.

4 Zits banken in verschillende materialen

Natuurlijk is ook de bekleding een belangrijke factor. Je leest hieronder meer over de levensduur van bepaalde soorten bekleding. Het uiterlijk is de andere belangrijke factor, want doordat de bank een groot oppervlak beslaat is het in veel gevallen een eye-catcher in de woonkamer. Je kunt op Homeblend filteren in vijf materialen voor 4 zits banken. Namelijk:

 • Leren 4 zits banken: in zowel een luxe als robuuste uitstraling.
 • Stoffen 4 zits banken: het breedste materiaal dankzij tal van kleuren.
 • Ribstof 4 zits banken: populair in vintage en landelijke interieurs.
 • Velvet 4 zits banken: de unieke vintage velvet look van fluweel.

Hoe bepaal je of 4 zits de juiste maat is?

Een vierpersoonsbank heeft in principe vier zitplaatsen. De eerste vraag die jij jezelf dan natuurlijk moet stellen is: heb je vier zitplaatsen op de bank nodig. Daarbij: om ervoor te zorgen dat het bankstel niet té groot is moet je ook ruimte houden rondom de bank. Een stelregel is minimaal 1 meter in looppaden. Zo vormt de 4 zits bank geen obstakel in huis, maar blijft het een fijne maat. Om een beeld te krijgen van de grootte kun je kranten op de vloer leggen. Je legt hiermee precies de maat van de bank uit, en bepaalt zo eenvoudig of de bank de groot wordt voor jouw interieur.

Hoelang gaan bankstellen mee?

De levensduur van een bankstel is in grote mate afhankelijk van de levensduur van de bekleding. Ook de intensiteit van gebruik, en bijvoorbeeld huisdieren zijn van belang voor de levensduur. Een belangrijk kenmerk om de kwaliteit van de bekleding te bepalen is de Martindale-waarde. Boven de 20.000 heb je te maken met een slijtvaste stof, maar hoe hoger deze waarde, hoe beter de stof. Houd er rekening mee dat een bankstel ten minste 8 jaar mee gaat. Bankstellen van hogere kwaliteit gaan al snel 15 tot zelfs 20 jaar mee.

4 Zitsbanken van verschillende merken

Je vindt op Homeblend 4 zits banken van verschillende merken. Elk merk heeft zijn eigen uiterlijke kenmerken, prijsklasse en kwaliteit. Voor een optimale collectie banken werkt Homeblend intensief samen met woonwinkels. Onze doelstelling: 4 zits banken met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Enkele merken die voldoen aan dit criteria en je daarom vindt op Homeblend zijn SEVN 4 zits banken, Kave Home 4 zits banken, Chesterfield 4 zits banken, Sohome 4 zits banken, WOOOD 4 zits banken of BePureHome 4 zits banken. Die laatste heeft natuurlijk het populairste model in de markt: de BePureHome Rodeo 4 zits bank.

4 Zits banken in verschillende stijlen

De interieur stijl van het bankstel wordt vooral bepaald door de kleur en het materiaal, maar ook het model speelt een belangrijke rol. Een gecapitonneerde 4 zits bank is bijvoorbeeld typisch landelijk, terwijl een strak bankstel direct modern oogt. Je kunt op Homeblend filteren in vijf interieur stijlen voor 4 zits banken. Namelijk:

 • Industriële 4 zits banken: bankstellen met een ruwe, stoere, robuuste look.
 • Landelijke 4 zits banken: bankstellen met een gezellige, speelse uitstraling.
 • Moderne 4 zits banken: bankstellen met stralle lijnen en verfijnde vormen.
 • Vintage 4 zits banken: bankstellen met een knipoog naar het verleden.
 • Design 4 zits banken: bankstellen met authentieke, tijdloze ontwerpen.

Waar moet je op letten bij 4 zits bank kopen?

De belangrijkste aspecten van een 4-zits bank zijn hierboven benoemd. Naast de factoren stijl, materiaal en kleur, die het uiterlijk van de bank bepalen, is ook de maat een belangrijk onderdeel. Een 4 zits bank is immers een behoorlijk groot bankstel, dat na levering moet passen in de woonkamer. Meet daarom vooraf nog eens goed de maten die je kwijt kunt. Houd in de looppaden altijd 1 meter tussenruimte, dan weet je zeker dat het bankstel geen obstakel wordt. Heb jij een passend 4 zits bankstel gevonden. Je klikt direct door naar de woonwinkel en bestelt hem eenvoudig online. Jouw nieuwe bankstel wordt vervolgens thuisbezorgd, ideaal.