Kamerplanten

Toont alle 2 resultaten


Kamerplant kopen: vind jouw kamerplant bij Homeblend

Een kamerplant maakt jouw interieur groener, vrolijker en geeft het meer sfeer. Bovenal zorgen luchtzuiverende kamerplanten ook nog voor een gezondere omgeving. Daarom ook dat er zoveel verschillende soorten kamerplanten zijn. Je vindt op Homeblend meer dan 100 kamerplanten, zowel groene kamerplanten als bloeiende kamerplanten. In dit stappenplan bekijken we samen welke plant bij jou past, leer je meer over kamerplanten en kom je erachter hoe je kamerplanten het beste kunt verzorgen. Zo weet je welke kamerplant je moet bestellen, welke kenmerken hij heeft en hoe je er zo lang mogelijk van kunt genieten.

Soorten kamerplanten op Homeblend

Je las het hierboven al, maar op Homeblend hebben we verschillende soorten kamerplanten. Ze komen van overal ter wereld, gekweekt op de plek waar ze oorspronkelijk vandaan kwamen en door ontdekkingsreizigers naar Nederland en België gebracht. Zo vind je tegenwoordig groene kamerplanten, bloeiende kamerplanten, palmen en vetplanten. Ook vind je op Homeblend orchideeën met hun heerlijke geur. Zo verander jij jouw woonkamer, keuken, slaapkamer of werkplek in een echte Urban Jungle.

 • Groene kamerplanten: bij de keuze voor een groene kamerplant ga je enerzijds voor het oog, maar ook voor de sfeer. Het is namelijk zo dat een groene kamerplant je meer ontspannen maakt. Ideaal om rust te creëren met een nieuwe kamerplant. Je kunt met groene kamerplanten alle kanten op: van kleine kamerplanten voor op een salontafel of bijzettafel, tot een grote kamerplant voor naast het TV meubel.
 • Bloeiende kamerplanten: waar groene kamerplanten over het algemeen niet veel verzorging nodig hebben, hebben bloeiende kamerplanten dat iets meer. Zet ze tijdens de bloeiende periode op een lichte plek in huis. Geef ze regelmatig lauwwarm water en geef ze ongeveer een keer per week een douche met de plantenspuit. Stop, zodra de kamerplant is uitgebloeid, met het geven van plantenvoeding. Verminder ook het aantal keer dat je ze water geeft. En je plant komt vanzelf weer tot bloei!

Top 10 kamerplanten van 2020

Om jouw eigen Urban Jungle te creëren zijn er kamerplanten in alle soorten en maten. Niet iedere kamerplant past bij elke ruimte. Kortom, elke plant moet op zijn eigen manier verzorgd worden. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste plant koopt vind je hieronder de 10 populairste kamerplanten op een rij. Hopelijk helpt het jou bij het maken van de keuze.

 • Kentia palm: dé groene palm van dit jaar, weinig behoefte aan licht 
 • Strelitizia: tropische kamerplant met grote groene bladeren of bloemen
 • Philodendron Monstera: dé hippe kamerplant met grote gaten bladeren
 • Cactus: een stoere en bovenal sterke kamerplant, verkrijgbaar in elke maat
 • Sansevieria Zeylanica: dé klassieke vetplant, erg gemakkelijke plant
 • Ficus Lyrata: ookwel Tabaksplant, prachtig groen met grote bladeren
 • Dracaena Janet: gemakkelijke plant in verschillende maten en groentinten
 • Musa (Bananenplant): de grote kamerplant voor op zonnige plekken
 • Aglaonema: unieke kleine kamerplant met prachtige kleuren en patronen op het blad
 • Calathea: bijzonder kleurrijke kamerplant met ‘s nachts opkrullende bladeren

Creëer een Urban Jungle

Je hebt er vast al van gehoord, maar een Urban Jungle is de woontrend van dit jaar. In het kort: je haalt met een Urban Jungle de natuur in huis. Veel kamerplanten, gecombineerd met veel groen en natuurlijke materialen in de rest van je interieur. Denk dan bijvoorbeeld aan groene kussens, behang of robuuste salontafels of bijzettafels. De populairste kamerplanten uit de Urban Jungle zijn toch wel de Monstera, Howea Forsteriana (Kentia Palm) en de Epipremnum Scindapsus. Heb je deze, dan ben je al een goed eind op weg!

Kamerplanten verzorgen

Elke kamerplant heeft zijn eigen verzorging nodig. Op die manier kun je zo lang mogelijk van de plant genieten. Sterke kamerplanten hebben de minste verzorging nodig. Wil je dus een kamerplant die weinig verzorging nodig heeft, ga dan zeker voor een sterke kamerplant. De basis van de plantverzorging bestaat eigenlijk uit vier elementen: licht, water, temperatuur en voeding. Gaat die combinatie goed, dan ga je lang plezier hebben van de kamerplant.

 • Licht: een van de belangrijkste elementen voor de huiskamerplant is licht. De planten gebruiken licht om koolstofdioxide of CO2 om te zetten in glucose of andere koolhydraten. Dat wil zeggen dat de kamerplant luchtzuiverend werkt, maar alleen groene kamerplanten die voldoende licht krijgen.
 • Temperatuur: een kamertemperatuur van 18 tot 21 graden is voor de meeste kamerplanten het beste. Naast deze specifieke temperatuur is ook een constante temperatuur van belang voor een zo mooi mogelijke kamerplant. Tocht en veel temperatuurveranderingen zijn immers funest voor planten.
 • Voeding: elke huiskamerplant heeft een andere hoeveelheid, maar ook andere voeding nodig. Zorg daarom dat je de instructies voor verzorging van de plant volgt om te zorgen voor het juiste groei- en rust ritme voor de mooiste kamerplant.

Elke ruimte zijn eigen kamerplant

Niet iedere kamer in huis of op kantoor leent zich voor een grote kamerplant. Soms zijn subtiele, kleine kamerplanten mooier in de ruimte. In een kleine ruimte zijn hangplanten ideaal. Denk dan aan Philodendron Scandens, Hedera Helix Wonder of een Vanda Brown voor aan een haakje in kleinere ruimtes. In grotere ruimtes komen grote kamerplanten, mediterrane planten en palmen beter tot hun recht. Kies bijvoorbeeld voor een goudpalm, Dracaena of een olijfboom. Doordat deze planten vaak minimaal 150 cm hoog zijn, zijn ze ontzettend geschikt voor een hoek in de woonkamer of op kantoor.

Kamerplanten bestellen bij Homeblend

Met bovenstaand stappenplan heb je vast weer iets nieuws geleerd over kamerplanten. Heb je al een keuze gemaakt uit de collectie kamerplanten? Elke kamerplant die je uitkiest wordt op werkdagen binnen 72 uur gratis bezorgd, uitgezonderd weekenddagen. De kamerplant wordt ontzettend goed verpakt en voorzien van voldoende vocht en voeding om in topconditie bezorgd te worden. Zo heb jij een kamerplant, direct van de kweker, binnen no-time in huis en werk jij aan het creëren van jouw eigen Urban Jungle.