Buffetkasten

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Buffetkast kopen: vind jouw buffetkast bij Homeblend

Een buffetkast, in veel woonkamers een echte eye-catcher. Je hebt bij Homeblend de keuze uit tal van buffetkasten in verschillende interieur stijlen. Elke buffetkast met een bepaalde interieur stijl heeft een kenmerkende afwerking, de ene buffetkast modern en strak, terwijl de ander met de hand is gemaakt en daardoor kleine imperfecties heeft. Je kunt snel een selectie maken met de handige filters. Daardoor zie je enkel de buffetkasten die voldoen aan jouw zoekcriteria en vind je sneller een perfecte buffetkast. Ook hebben we alvast slimme selecties gemaakt, bijvoorbeeld met alle buffetkasten met schuifdeuren. Ook alle versies van de populairste buffetkast, de buffetkast Bastiaan zijn samengevoegd op één pagina. Door de intensieve samenwerking die wij hebben met woonwinkels kunnen we jou verrassen én tegelijkertijd de bestsellers tonen, waardoor jij gemakkelijk een keuze kunt maken. Buffetkast gevonden? Je bestelt hem direct via de button naar de woonwinkel te navigeren. Voor je het weet staat jouw nieuwe buffetkast te stralen in de woonkamer, keuken of hal.

Buffetkasten in verschillende maten

De buffetkast is er in eigenlijk elke maat. Doordat de kasten veelal met de hand worden gemaakt kun je in veel gevallen zelfs een buffetkast op maat laten maken. Doorgaans is dit wel iets duurder dan de standaard maten. Er zijn kleine buffetkasten van 100 cm, 110 cm tot ongeveer 150 cm en 160 cm. Echter zijn er ook smalle buffetkasten van 60 cm, 70 cm of 80 cm. De grote buffetkasten zijn er vanaf 200 cm, 210 cm tot 230 cm, 240 cm of zelfs 300 cm. Daardoor is er altijd wel een maat buffetkast die perfect in jouw woonkamer past.

Wat kost een buffetkast?

De prijs van een buffetkast loopt uiteen van een paar honderd euro tot wel duizenden euro’s. Wat een buffetkast kost is volledig afhankelijk van de maat en de gebruikte materialen, maar ook van het merk van de buffetkast. Daarnaast kun je kiezen voor bouwpakketten die je zelf moet monteren of een volledig gemonteerde buffetkast, zoals alle kasten op Homeblend.

Buffetkasten in verschillende kleuren

Een buffetkast is natuurlijk een statige kast in jouw woonkamer. Een eye-catcher, die ook qua kleur goed bij de rest van het interieur moet passen. We lichten hier de vier populairste kleuren uit, maar zoals je vast weet zijn buffetkasten tegenwoordig in elke RAL-kleur te koop.

Witte buffetkasten: traditioneel is wit natuurlijk de populairste kleur voor de buffetkast. Er zijn zowel buffetkasten in de landelijke, als de moderne stijl. De een gekenmerkt door meer details, de ander een stuk strakker. De populairste kleur binnen wit is RAL9010, ook verkrijgbaar op de meeste witte landelijke buffetkasten en witte moderne buffetkasten.

White Wash buffetkasten: een bekende bewerking, die je vooral terug ziet op landelijke buffetkasten. Hierbij is het hout opgeschuurd, en vervolgens met de hand voorzien van een white wash voor het landelijke effect.

Zwarte buffetkasten: de zwarte buffetkast zien we veel terug in moderne en design interieurs. Strak, vaak gemaakt van hoogwaardige houtsoorten als eikenhout. In dat geval voorzien van een zwarte lak voor een luxe uitstraling.

Grijze buffetkasten: waar wit natuurlijk nog altijd de populairste kleur is, winnen ook andere kleuren snel aan populariteit. Een voorbeeld hiervan is de grijze buffetkast. Minder standaard en te krijgen in lichtgrijs en donkergrijs zodat hij volledig past bij jouw woonstijl.

Buffetkasten in verschillende stijlen

Jouw interieur stijl moet zich natuurlijk doorvertalen in de kast die een prominente plek in huis krijgt. Kies je daarom voor landelijk, design of modern als stijl voor jouw nieuwe kast.

Landelijke buffetkasten: traditioneel gezien is de landelijke buffetkast het populairste model. Je ziet dit type kast veel terugkomen in landelijke interieurs. Met name doordat buffetkasten van zichzelf vaak veel kenmerkende details hebben, die matchen met landelijk. Het populairst zijn de witte landelijke buffetkasten, meestal in RAL9010.

Design buffetkasten: een woon stijl waarbij de buffetkast in opkomst is, is design. Design buffetkasten zijn een stuk strakker dan landelijke. De kenmerkende details zijn weggelaten, waardoor ze strak en recht zijn.

Moderne buffetkasten: ook in moderne interieurs is een buffetkast tegenwoordig een populair model kast. Strakker dan landelijk, maar wel met moderne details. Net wat minder abstract dan design. De witte moderne buffetkast blijft ook binnen modern het populairst.

Buffetkasten in verschillende materialen

Eigenlijk alle buffetkasten zijn gemaakt van hout. Alleen de houtsoort zorgt voor de unieke, kenmerkende stijl. Daarom is de kans dat je kiest voor een houten buffetkast groot, en mag je over de houtsoort nog even nadenken. Hieronder drie veel voorkomende houtsoorten waarvan buffetkasten gemaakt worden met hun kenmerken.

Eiken buffetkasten: een buffetkast van eikenhout kan qua stijl twee kanten op. Het kan zowel een robuuste als elegante uitstraling hebben. De kwaliteit van het hout, alsmede de lak waarmee het hout is bewerkt zorgen voor de sfeer van de buffetkast.

Teak buffetkasten: een buffetkast, volledig vervaardigd uit teakhout. Na een buffetkast in de kleur wit is een kast volledig van teak de populairste keuze. Een volledig natuurlijk ogende kast, die rechtstreeks uit het verre oosten komt en met de hand is gemaakt.

Grenen buffetkasten: grenen is een verzamelnaam voor verschillende soorten naaldhout. Kenmerkend is de vlamvormige tekening van het hout. Vaak wordt grenenhout gekozen voor het blad van de buffetkast, gecombineerd met een kleur als wit, zwart of grijs.

Hoe moet ik mijn buffetkast inrichten?

Natuurlijk is een buffetkast als geen ander geschikt om jouw dierbare producten te laten zien. Door de schuifdeuren kun je persoonlijke spullen, souvenirs en verzamelingen volledig stofvrij bewaren in de kast. Doordat de onderkant van de buffetkast dicht is heb je daar nog voldoende opbergruimte voor alles dat je geen prominente plek in de kast wil geven. Hieronder vijf tips voor het optimaal inrichten van je buffetkast:

  • Selecteer de échte favorieten: je kunt vast niet al jouw favoriete items in de kast kwijt. In een goed ingerichte buffetkast geldt: less is more. Zoek daarom jouw favoriete spullen of de spullen met een echt speciale gebeurtenis uit voor in de kast.
  • Bijpassende kleuren: denk dat over de kleuren van de items. Dit helpt je mogelijk bij de selectie, zodat de kleuren in de kast bij elkaar passen.
  • Uitstallen van de items: begin met hoge producten achterin, en werk vervolgens trapsgewijs naar beneden. Op die manier krijgt elk item een zichtbare plek. Durf ook gerust plekken vrij te houden en houd voldoende ruimte tussen de items.
  • Groeperen van de items: door de verschillende thema’s, kleuren of materialen te combineren richt je de buffetkast logisch in. Zet bijvoorbeeld alle fotolijstjes bij elkaar of zet de kaarsen bij elkaar. Zo creëer je eenvoudig eenheid in het geheel.

Buffetkasten van verschillende merken

In Nederland zijn weinig echt bekende merken buffetkasten, ondanks de grote populariteit van dit merk kast. De meeste buffetkasten worden door de woonwinkels zelf uit het verre oosten gehaald, waardoor de buffetkasten zeer betaalbaar blijven. Toch is er een bekend merk, dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit buffetkasten.

Richmond buffetkasten: dit Nederlandse merk staat voor een luxe en chique uitstraling, die ook terugkomt in de buffetkasten. Wellicht duurder dan elders, maar wel een kast die jarenlang mee gaat en volledig past bij jouw interieur stijl.