Opbergkasten

Enig resultaat


Opbergkasten kopen: vind jouw opbergkast bij Homeblend

Een nieuwe opbergkast in jouw woonkamer, slaapkamer, keuken of eetkamer zorgt voor een nieuwe impuls. Wij hebben het aanbod van verschillende woonwinkels verzameld. Op die manier vind je op deze pagina alle opbergkasten van alle bekende, inspirerende en bovenal betrouwbare online woonwinkels. In iedere prijsklasse, zo hebben we opbergkasten in het duurdere segment, maar ook goedkope opbergkasten.  Dankzij onze selectie opbergkasten en de handige filters hoef je niet meer op zoek naar de juiste winkel, maar kies je simpelweg de leukste opbergkast. Zo hebben we bijvoorbeeld de kleine opbergkasten, grote opbergkasten, hoge opbergkasten en lage opbergkasten al gefilterd. Ook hebben we de opbergkasten met deuren en open opbergkasten al voor jou gesorteerd. Een ding is zeker, bij Homeblend vind je altijd een opbergkast die echt past in jouw keuken, eetkamer, slaapkamer of woonkamer. Verdiep je in de materialen, vormen, maten en kleuren en maak jouw keuze.

Opbergkasten in verschillende kleuren

Je hebt opbergkasten in elke denkbare kleur. Desondanks blijven zwart en wit de populairste kleuren voor een opbergkast. Waarschijnlijk omdat deze kleuren eigenlijk perfect samengaan met iedere woonstijl. Om het voor jou gemakkelijk te maken hebben we de opbergkasten opgesplitst per kleur, zodat je meteen de populairste opbergkasten in jouw favoriete kleur bij elkaar hebt op één pagina.

Witte opbergkasten: van oudsher is wit natuurlijk een basiskleur voor ieder interieur. Eigenlijk in elke stijl is wit een kleur die matcht. Daarom ook dat de witte opbergkast zo ontzettend populair is. Ondanks dat de kleur misschien altijd hetzelfde is, is de vorm wel volledig uniek. Bekijk daarom, wanneer je voor wit wilt gaan, alle verschillende modellen.

Zwarte opbergkasten: naast de populairste kleur zie je zwart ook steeds vaker terugkomen. Ook omdat de landelijke interieur stijl steeds meer luxe wordt. Bij deze luxe stijl, die je overigens in alle interieur stijlen terug ziet komen, past de kleur zwart natuurlijk ontzettend goed. Kijk daarom vooral naar de verschillende modellen en kies jouw favoriete opbergkast.

Opbergkasten in verschillende materialen

Waar hout lange tijd het populairste, en bovenal enige, materiaal was voor opbergkasten, zijn er verschillende materialen bij gekomen. Elk van de materialen heeft zijn eigen kenmerken, en is daardoor volledig uniek. Hieronder de verschillende materialen voor opbergkasten met voor- en nadelen. Zo kun jij ze eenvoudig bij elkaar zien en een keuze maken.

Houten opbergkasten: kies voor een opbergkast van hout in één kleur, of juist voor een opbergkast met een natuurlijke houtkleur. Kies je voor dat laatste, dan kun je met de houtsoort natuurlijk alle kanten op. Van warm eikenhout tot robuust teakhout. Elke houtsoort heeft zijn eigen eigenschappen en past daarbij bij een bepaalde interieur stijl.

Kunststof opbergkasten: ook kunststof is tegenwoordig een populair materiaal voor opbergkasten. Door kunststof te gebruiken heeft de ontwerper alle vrijheid in vormen: de opbergkast wordt namelijk in een mal gemaakt. Verwacht daardoor frisse, speelse lijnen in de opbergkasten. Bovendien is vrijwel elke kleur mogelijk.

Metalen opbergkasten: metaal als materiaal voor een opbergkast is populairder dan ooit. Dit materiaal zie je steeds vaker terug, zeker in combinatie met een volledig industriële of vintage inrichting. Je kunt kiezen voor een metaalkleurige kast, maar ook voor een wit of zwart gespoten metalen opbergkast.

Plastic opbergkasten: een plastic opbergkast geeft vrijheid. Het biedt mogelijkheden voor meubelontwerpers om volledig een eigen stijl aan te houden. Vormen die eigenlijk niet te maken zijn in houten meubels, zijn van plastic ontzettend goed te gebruiken. Ideaal in bijvoorbeeld moderne interieurs.

Stalen opbergkasten: Met industrieel als de belangrijkste woontrend van dit moment is een stalen opbergkast natuurlijk een echte eye-catcher. Onbewerkt staal geeft een robuuste uitstraling aan de opbergkast. Donker, stevig en zwaar maken deze opbergkast tot een echt uniek model voor jouw interieur.

Teak opbergkasten: met teakhout kun je twee kanten op. Enerzijds kun je kiezen voor strak, goed afgewerkt teakhout. Deze houtsoort en bewerking matchen erg goed met een landelijk interieur. Een meer robuuste uitstraling krijg je door te kiezen voor een opbergkast van gerecycled teakhout. Waar kies jij voor?

Hoe bepaal je de ideale maat voor je opbergkast?

De ideale maat voor een opbergkast: niet té groot, niet té klein, maar precies genoeg opbergruimte voor alles dat je wilt opbergen. Bepaal allereerst of je een hoge of lage opbergkast wilt in jouw interieur. Bepaal vervolgens hoeveel spullen je in de kast wil opbergen. Wees selectief, dus durf ook dingen weg te gooien of naar zolder te verplaatsen wanneer je ze bijna nooit nodig hebt. Vervolgens kun je de plek in huis bepalen. Houd erbij aan beide kanten altijd ongeveer 80 centimeter vrij. Zo staat de opbergkast het mooist in de ruimte, en staat hij ook echt mooi in het interieur. De opbergkast is daardoor niet enkel functioneel, maar ook een lust voor het oog in de woonkamer, hal, eetkamer of slaapkamer.

Opbergkasten in verschillende stijlen

Alle opbergkasten kunnen eigenlijk worden opgedeeld in vijf verschillende woon stijlen. Elke woonstijl heeft zijn eigen kenmerken, en matcht daardoor met een bepaald type opbergkast. Ook alle opbergkasten hebben we verdeeld in deze vijf groepen, waardoor jij alle opbergkasten in jouw favoriete stijl op één pagina vindt.

Industriële opbergkasten: in een industrieel interieur hoeft het allemaal niet perfect. Een opbergkast mag een industrieel, stoer en robuust randje hebben. De meest gebruikte materialen zijn metaal en robuust hout. Ook een combinatie van deze beiden geeft een industriële opbergkast een unieke stoere uitstraling.

Landelijke opbergkasten: in een landelijk interieur vind je veel lichte opbergkasten. De meeste hebben speelse details, die de opbergkast een echt landelijk karakter geven. Je kunt kiezen voor een landelijk model met of zonder opbergruimte aan de onderkant. Wit is de belangrijkste kleur opbergkast.

Moderne opbergkasten: in een modern interieur vind je veel Scandinavische invloeden terug. Niet helemaal modern, maar wel dezelfde strakke lijnen en verfijnde vormen. Een moderne opbergkast is qua prijs vaak betaalbaarder dan het duurdere broertje: de design opbergkast.

Vintage opbergkasten: ben je op zoek naar een opbergkast met een knipoog naar het verleden, dan is een vintage opbergkast perfect voor jou. Je vindt er wat a-typische materialen en kenmerken in terug. Juist die vintage kenmerken maken de vintage opbergkast volledig uniek. Jouw vintage kast mag best opvallen.

Design opbergkasten: een design opbergkast heeft een tijdloos karakter. Het uiterlijk is authentiek, ontworpen door een bekende of minder bekende interieurontwerper. Op die manier is elke design opbergkast gemaakt van hoogwaardige, kwalitatieve materialen én perfect afgewerkt.

Waar moet je op letten bij opbergkasten kopen?

Doorloop je de bovenstaande stappen van deze keuzegids, dan bepaal je eenvoudig de juiste maat opbergkast, heb je voldoende opbergruimte, ken je de verschillende merken, materialen en woon stijlen. Door deze af te stemmen op waar je naar op zoek bent vind je bij Homeblend eenvoudig de opbergkast die bij jou past.