Vitrinekasten

Toont alle 28 resultaten


Vitrinekast kopen: vind jouw vitrinekast bij Homeblend

Een nieuwe vitrinekast in jouw woonkamer, keuken of eetkamer zorgt voor een nieuwe impuls. Wij hebben het aanbod van verschillende woonwinkels verzameld. Op die manier vind je op deze pagina alle vitrinekasten van alle bekende, inspirerende en bovenal betrouwbare online woonwinkels. In iedere prijsklasse, zo hebben we vitrinekasten in het duurdere segment, maar ook goedkope vitrinekasten.  Dankzij onze selectie vitrinekasten en de handige filters hoef je niet meer op zoek naar de juiste winkel, maar kies je simpelweg de leukste vitrinekast. Zo hebben we bijvoorbeeld de vitrinekasten met schuifdeuren al gefilterd. Een ding is zeker, bij Homeblend vind je altijd een vitrinekast die echt past in jouw keuken, eetkamer of woonkamer. Verdiep je in de materialen, vormen, maten en kleuren en maak jouw keuze.

Vitrinekasten in verschillende kleuren

Elke woonstijl heeft zijn eigen kenmerken. Bij die kenmerken horen ook bepaalde kleuren vitrinekasten. Om het jou gemakkelijk te maken hebben we de populairste kleuren vitrinekasten opgesplitst per kleur. Op die manier vind je direct de populairste vitrinekasten in jouw favoriete kleur bij elkaar op één pagina.

Grijze vitrinekasten: Met de kleur grijs kun je alle kanten op. De verschillende kleurtinten zorgen ervoor dat een grijze vitrinekast eigenlijk in iedere interieur stijl past. Vooral in een moderne of design inrichting straalt een lichtgrijze vitrinekast natuurlijk ontzettend veel luxe uit. Vind ook snel jouw favoriet in het aanbod.

Witte vitrinekasten: bij een witte vitrinekast moet je misschien direct denken aan de witte landelijke vitrinekasten. Dit is nog altijd de populairste groep, al doen witte houten vitrinekasten én witte vitrinekasten van metaal het ook ontzettend goed. Naast metaal, zie je ook dat kunststof en staal een opmars maken.

Zwarte vitrinekasten: ook de kleur zwart zie je veel terug. Dat komt omdat deze kleur vitrinekast matcht met vrijwel alle interieur stijlen. Zo matcht hij goed met industrieel, modern en design. Maar ook in een landelijk interieur kan een zwarte vitrinekast een goede optie zijn, zeker nu deze stijl steeds meer luxe uit gaat stralen.

Vitrinekasten in verschillende materialen

Een vitrinekast is van oorsprong veelal gemaakt van hout. Elke houtsoort is uniek, maar er zijn ook tal van andere materialen vitrinekasten die de woonkamers, eetkamers, keukens en slaapkamers aan het veroveren zijn. Om jou gemakkelijk de keuze te laten maken vind je hieronder de belangrijkste materialen. Bij elk van de materialen vind je direct de kenmerken, voor- en nadelen om gemakkelijk een keuze te kunnen maken uit de verschillende vitrinekasten.

Houten vitrinekasten: de vele verschillende houtsoorten zorgen ervoor dat je met een vitrinekast van hout alle kanten op kunt. De houtsoort, maar ook de afwerking van de houtsoort bepaalt immers de uitstraling van de vitrinekast. Kijk naar de kenmerken van de verschillende kasten en bepaal of hij past bij jouw woonstijl.

Stalen vitrinekasten: de meest stoere, industriële vitrinekasten, zijn gemaakt van staal. Niet perfect afgewerkt, maar wel een robuuste uitstraling. Met een vitrinekast van staal kies je voor een echte eye-catcher in huis. Kies jij voor een open model, of een vitrinekast met glas. Opbergruimte met deuren en lades of zonder: jij bepaalt.

Grenen vitrinekasten: hoewel je grenenhout misschien vooral kent van vroeger, is deze houtsoort helemaal terug. Grenenhout heeft een warme uitstraling. Wanneer je deze combineert met hedendaagse vormen, wordt een grenen buffetkast nu een erg eigentijdse verschijning. Voldoet helemaal aan de interieur trends van dit moment.

Eiken vitrinekasten: eiken is een duurzame houtsoort. De houtsoort gaat lang mee, waardoor je lang van de vitrinekast kunt genieten. Door de juiste lak te kiezen kun je ervoor zorgen dat de vitrinekast perfect past bij jouw interieur. Het mooist is eiken in een industrieel of modern interieur, al bepaalt het model veel.

Teak vitrinekasten: met een teak vitrinekast kun je twee kanten op. Kies je voor strak afgewerkt teakhout, dan wordt de kast namelijk landelijk. Door te kiezen voor gerecycled teakhout, dat robuust oogt, kies je voor industrieel. Bepaal dus zelf welke stijl bij jouw interieur past en vind op die manier jouw nieuwe vitrinekast.

Metalen vitrinekasten: een vitrinekast, gemaakt van metaal heb je als open kast, maar ook als metalen vitrinekast met glas. De keuze of je gaat voor een open vitrinekast, of een model met glas is aan jou. Heb je veel spullen die je wil uitstallen, kies dan voor glas. Je hebt dan minder last van stof in de kast, ideaal. 

Hoe bepaal je de ideale maat voor je vitrinekast?

Het vinden van de juiste maat vitrinekast is best een uitdaging. Welke maat is perfect, een eye-catcher en past bij jouw interieur. Bij het vinden van de juiste maat vitrinekast is het allereerst belangrijk om te kiezen tussen een smalle vitrinekast en een bredere vitrinekast. Deze grote vitrinekasten zijn echt unieke eye-catchers, ze zijn de belangrijkste kast van de woonkamer. Om te bepalen of jij voor een smal of breed model wil gaan is vooral de beschikbare ruimte in huis én de beschikbare ruimte in de vitrinekast van belang. Heb je weinig souvenirs, foto's en bijvoorbeeld een servies dat je wil uitstallen, dan kan een smalle kast volstaan. Zorg in ieder geval dat je aan beide kanten +/- 80 centimeter vrij houdt. Op deze manier staat de vitrinekast vrij in de ruimte, en niet te dicht op de andere meubels in de kamer.

Hoe moet ik mijn vitrinekast inrichten?

Voor het inrichten van een vitrinekast is het allereerst belangrijk dat je bepaalt welke items je allemaal in de kast wilt zetten. Dit kunnen bijvoorbeeld souvenirs zijn, maar ook foto's, een servies of belangrijke erfstukken. Het geeft het mooiste effect in de vitrinekast wanneer je de verschillende items groepeert. Dit kun je doen op soort product, dus bijvoorbeeld foto's bij foto's. Echter kun je bijvoorbeeld ook sorteren op kleur of op vakantie (wanneer het om souvenirs gaat). Vervolgens werk je in de vitrinekast altijd van hoog naar laag. Hierbij staan de grootste items altijd achterin de kast, waarna je steeds omlaag werkt voor de andere items. Zo zorg je ervoor dat alles goed te zien is, maar tegelijkertijd brengt het ook rust in de kast. Heb je spullen die gewoon niet goed bij de rest passen, durf ze dan ook op te ruimen. Vind een andere plek of leg ze bijvoorbeeld op zolder.

Vitrinekasten van verschillende merken

In Nederland heb je tal van verschillende merken vitrinekasten. Op Homeblend vind je enkel de populairste, vooral Nederlandse, meubelmerken. We hebben deze meubels verzameld via verschillende woonwinkels. Elk merk heeft een geheel eigen stijl. Staat een stijl jou aan, dan shop je er vaak gemakkelijk meer dan één item. Echt onderscheidende vitrinekasten vind je bij HK Living, daarom stellen we dit merk nog even apart aan je voor.

HK Living vitrinekasten: bij HK Living vooral vintage meubels. Het jonge merk combineert veel tussen verschillende stijlen. Zo zijn de meubels niet uitgesproken vintage, maar vaak een combinatie tussen vintage én industrieel. Twee van de belangrijkste interieur trends van dit moment. Deze stijl zie je ook terug in de vitrinekasten van HK Living.

Vitrinekasten in verschillende stijlen

Elke interieur stijl heeft zijn eigen kenmerken. Het is belangrijk om die kenmerken te matchen met de kenmerken van jouw nieuwe vitrinekast. Vooral de stijl van de rest van jouw interieur is dan belangrijk. Om dit gemakkelijker te maken hebben we alle modellen onderverdeeld per stijl. Op die manier vind je eenvoudig alle vitrinekasten die bij die stijl passen. Door de beschrijving herken je ook welke stijl jij in huis hebt, handig als je dat niet helemaal zeker weet.

Industriële vitrinekasten: een industrieel interieur kenmerkt zich door een robuust uiterlijk. Het zijn stoere vitrinekasten, die stuk voor stuk karakter hebben. Er is niet één materiaal dat eruit springt, maar vaak hoeven de kasten niet perfect te zijn. Zo vind je een vitrinekast die al snel past bij wat je in gedachten had toen je voor industrieel ging.

Landelijke vitrinekasten: in een landelijk interieur verwacht je een witte, grote vitrinekast. Tegenwoordig vind je dat zeker, maar ook de meer luxe vitrinekasten vind je tegenwoordig in een landelijk interieur. Daarmee staat landelijk niet meer gelijk aan sierlijke vormen, hout in combinatie met veel wit, maar zie je ook steeds vaker luxe materialen en kleine landelijke details.

Moderne vitrinekasten: in een modern interieur vind je veel Scandinavische invloeden terug, ook in de vitrinekasten. De kasten hebben strakke lijnen en verfijnde vormen. Ondanks deze hoogwaardige afwerking is de moderne vitrinekast een stuk betaalbaarder dan een design vitrinekast, de duurdere versie.

Vintage vitrinekasten: ben je op zoek naar een vitrinekast met een knipoog naar het verleden, dan is een vintage vitrinekast perfect. Een vintage vitrinekast is gemaakt van a-typische materialen en kenmerken. Die combinatie, maakt elke vintage vitrinekast volledig uniek. Welk model matcht met jouw vintage interieur?

Design vitrinekasten: een vitrinekast in de design interieur stijl is een tijdloze kast. Authentiek en ontworpen door een bekende of minder bekende interieurontwerper. De vitrinekasten hebben een luxe uitstraling en zijn perfect afgewerkt. Op Homeblend vind je verschillende bekende merken als HAY en Kartell.

Waar moet je op letten bij een vitrinekast kopen?

Doorloop je de bovenstaande stappen van deze keuzegids, dan bepaal je de ideale maat vitrinekasten, weet je hoe je een vitrinekast moet aankleden, ken je de verschillende merken, materialen en woon stijlen. Door deze af te stemmen op waar je naar op zoek bent vind je bij Homeblend eenvoudig de vitrinekast die bij jou past.