Plafondlampen

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Plafondlamp kopen: vind jouw plafondlamp bij Homeblend

Een nieuwe plafondlamp in jouw woonkamer, slaapkamer, keuken of eetkamer zorgt voor een nieuwe impuls. Wij hebben het aanbod van verschillende woonwinkels verzameld. Op die manier vind je op deze pagina alle plafondlampen van alle bekende, inspirerende en bovenal betrouwbare online woonwinkels. In iedere prijsklasse, zo hebben we plafondlampen in het duurdere segment, maar ook goedkope plafondlampen. Dankzij onze selectie plafondlampen en de handige filters hoef je niet meer op zoek naar de juiste winkel, maar kies je simpelweg de leukste plafondlamp. Zo hebben we bijvoorbeeld de dimbare plafondlampen en LED plafondlampen al gefilterd. Een ding is zeker, bij Homeblend vind je altijd een plafondlamp die echt past in jouw keuken, eetkamer, slaapkamer of woonkamer. Verdiep je in de materialen, vormen, maten en kleuren en maak jouw keuze.

Plafondlampen in verschillende kleuren

Een nieuwe plafondlamp, die moet natuurlijk matchen. Ze zijn er in vrijwel elke kleur die je maar kunt bedenken. Echter zijn wit en zwart natuurlijk nog altijd de populairste kleuren voor plafondlampen. Daarom hebben we de plafondlampen opgesplitst per kleur, zodat je meteen de populairste plafondlampen in jouw favoriete kleur bij elkaar hebt op één pagina.

Witte plafondlampen: een witte plafondlamp kan natuurlijk in iedere interieurstijl. Of je nu gaat voor landelijk, modern, design of industrieel. De modellen zullen er anders uitzien, maar in elk van deze interieurstijlen is de witte plafondlamp een populaire kleur voor aan het plafond.

Zwarte plafondlampen: ook de zwarte plafondlamp zie je veel terug. Ook deze kleur kan eigenlijk met alle interieurstijlen. Elk model heeft zijn eigen kenmerken en is daardoor uniek. Kies daarom een plafondlamp die past bij de stijl van jouw huis, en zorg bovenal dat de vorm matcht met de andere vormen in huis.

Hoe bepaal je de ideale plek voor je plafondlamp?

Je hebt plafondlampen die bedoeld zijn als functionele verlichting, maar ook plafondlampen voor sfeerverlichting. Een plafondlamp die bedoeld is als functionele verlichting moet zoveel mogelijk verlichten. Hang hem daarom bijvoorbeeld midden in de keuken of midden in de kamer. Is de ruimte te groot, kies dan voor meerdere plafondlampen aan het plafond. Zorg dat hij zoveel mogelijk van de ruimte verlicht. Gebruik je een plafondlamp meer als sfeerverlichting, dan wordt vaak gekozen voor meerdere, kleinere plafondlampen. Deze hang je dan vooral aan de randen van de ruimte. Bijvoorbeeld in de hoek van de woonkamer of een aantal naast elkaar in een serre. Dus functioneel: grote plafondlamp, sfeerverlichting: meerdere kleine plafondlampen.

Hoe werkt een plafondlamp?

De meeste plafondlampen werken met een schakelaar in de muur. Om deze aan te kunnen sluiten is dus een stroompunt nodig in het plafond. Via deze stroomdraad loopt de stroom naar de schakelaar, waarmee je bepaalt of de lamp aan of uit staat. Ook kun je bij sommige, dimbare plafondlampen, kiezen voor een dimmer. Hierbij bepaal je zelf de lichtintensiteit van de plafondlampen. Ook kun je op die manier een plafondlamp gebruiken voor zowel functioneel licht als sfeerverlichting.

Hoe hang je een plafondlamp op?

Het ophangen van een plafondlamp is ontzettend eenvoudig. Je haalt de plafondlamp uit de verpakking. Met de schroeven kun je de plafondlamp bevestigen aan het plafond. De uiteindelijke kap plaats je vaak pas nadat de lamp aan het plafond bevestigd is. Het belangrijkste is om de stroomdraden goed aan te sluiten. Controleer goed welke de aardedraad, fasedraad, nuldraad en schakeldraad is. Sluit deze goed aan, zodat de lamp (blijft) werken en het bovendien veilig is. Zodra aangesloten kun je de plafondlamp met een dimmer of schakelaar bedienen.

Waar moet je op letten bij een plafondlamp kopen?

Doorloop je de bovenstaande stappen van deze keuzegids, dan bepaal je de ideale plek voor een plafondlamp, weet je hoe je hem moet ophangen, ken je de verschillende merken, materialen en woon stijlen. Door deze af te stemmen op waar je naar op zoek bent vind je bij Homeblend eenvoudig de plafondlampen die bij jou passen.