Vloerlampen

Toont alle 3 resultaten


Vloerlamp kopen: vind jouw vloerlamp bij Homeblend

Een nieuwe vloerlamp in jouw woonkamer, slaapkamer, keuken of eetkamer zorgen voor een nieuwe impuls. Wij hebben het aanbod van verschillende woonwinkels verzameld. Op die manier vind je op deze pagina alle staande lampen van alle bekende, inspirerende en bovenal betrouwbare online woonwinkels. In iedere prijsklasse, zo hebben we vloerlampen in het duurdere segment, maar ook goedkope vloerlampen. Dankzij onze selectie vloerlampen en de handige filters hoef je niet meer op zoek naar de juiste winkel, maar kies je simpelweg de leukste staande lamp. Zo hebben we bijvoorbeeld de driepoot / tripod vloerlampen en vloerlampen met dimmer al gefilterd. Een ding is zeker, bij Homeblend vind je altijd een staande lamp die echt past in jouw keuken, eetkamer, slaapkamer of woonkamer. Verdiep je in de materialen, vormen, maten en kleuren en maak jouw keuze.

Vloerlampen in verschillende kleuren

Vloerlampen zijn er in vrijwel alle kleuren, al zijn er twee kleuren die eruit springen. Waarschijnlijk ook omdat deze twee kleuren zo goed matchen met vrijwel elke interieur stijl. Daarom hebben we de vloerlampen in zwart en wit alvast opgesplitst per kleur. Zo vind je direct de populairste vloerlampen in jouw favoriete kleur bij elkaar op één pagina.

Witte vloerlampen: de witte vloerlamp is vaak gemaakt van metaal. In een industrieel interieur groter, terwijl je in een modern of design interieur vaak juist minimalistische vloerlampen terugvindt. Ook in een landelijk interieur vind je witte staande lampen terug, dan vaak white-wash, gemaakt van hout of allebei.

Zwarte vloerlampen: vooral in een design interieur is de zwarte vloerlamp nummer één. Minimalistisch en strak vormgegeven. Het unieke is dat je de keuze hebt uit veel verschillende ontwerpen. Daardoor zijn er ook genoeg modellen die matchen met een industrieel of modern interieur.

Waar zet ik een staande lamp neer?

De plek voor een nieuwe vloerlamp is volledig afhankelijk van de functie van de lamp. Je kunt namelijk kiezen voor een functionele vloerlamp, bijvoorbeeld voor naast de bank. De vloerlamp werkt dan als leeslamp. Ook naast een fauteuil kom je vaak een staande leeslamp tegen. Hoeft de staande lamp enkel te zorgen voor meer sfeer, dan kun je hem letterlijk overal in huis kwijt. In de hoek van de woonkamer, keuken, slaapkamer of hal. Maar ook in een serre of tuinkamer staat een vloerlamp erg goed. Elk model zorgt voor een eigen soort sfeer. Een vloerlamp met lampenkap zorgt voor meer sfeer dan een spot. Er is keus genoeg, dus ga op zoek naar een staande vloerlamp die matcht met jouw interieur en jouw wensen op interieurgebied.

Vloerlampen in verschillende materialen

De meeste vloerlampen zijn gemaakt van een metaalsoort, bijvoorbeeld chroom of bronze. De gekleurde vloerlampen zijn veelal strak gespoten, en hebben daardoor een moderne uitstraling. Ook hout als materiaal voor een staande lamp is nog altijd populairder dan ooit. Om het jou gemakkelijker te maken vind je alle populaire materialen voor staande lampen op een rij. Bij elk materiaal vind je ook de kenmerken, voor - en nadelen om eenvoudig een keuze te kunnen maken.

Chroom vloerlampen: het materiaal chroom is traditioneel gezien natuurlijk veruit het populairste materiaal voor staande lampen. Ze domineren al jarenlang de moderne huiskamer. Vaak in hun natuurlijke kleur, maar ook steeds vaker gespoten in een kleur naar keuze. Wit en zwart voeren dan natuurlijk de boventoon.

Bronze vloerlampen: eetkamerstoelen van leder hebben een stoer uiterlijk, zeker wanneer ze robuust zijn afgewerkt. Ze stralen luxe uit, maar zijn daarnaast ook ontzettend duurzaam. Een eetkamerstoel van leer gaat immers ontzettend lang mee.

Houten vloerlampen: de staande lamp van hout komt natuurlijk het meest voor in een landelijk interieur. In die interieur stijl is een witte houten vloerlamp het meest populair. Natuurlijk vaak met een lampenkap, van stof of een natuurlijk materiaal als rotan of riet. Bovendien mag een lampenkap van velvet tegenwoordig ook.

Hoe bepaal je de ideale maat voor een staande lamp?

Om de ideale maat voor een staande lamp te bepalen is het belangrijk om eerst de functie te bepalen. Een functionele lamp, bijvoorbeeld een staande leeslamp, moet niet te hoog zijn. Op die manier heb je niet het juiste licht, wanneer je bijvoorbeeld een boek leest op de bank of in een fauteuil. Houd hiervoor ongeveer 100 - 120 centimeter aan als hoogte van de vloerlamp. Voor vloerlampen die bedoeld zijn als sfeerverlichting is het belangrijk dat hij qua hoogte niet boven de kasten in de woonkamer uitkomt. Gemiddeld zijn deze vloerlampen 160 - 170 - 180 cm hoog. Wanneer de vloerlamp net iets lager is geeft dit het mooiste effect en lijkt de kamer qua hoogtes het mooist verdeeld.

Vloerlampen van verschillende merken

Er zijn tal van merken met staande lampen in Nederland. Op Homeblend vind je de populairste, vooral Nederlandse, meubelmerken verzameld. Elk met een volledig uiteenlopende stijl lampen. Daarom hebben we het bekendste merk hieronder uitgelicht. Past It's About RoMi bij jouw interieur, dan vind je de populairste vloerlampen van dit merk verlichting bij elkaar op één pagina.

It's About RoMi vloerlampen: het Amsterdamse merk It's About RoMi staat voor design verlichting. Minimalistische verlichting, strak vormgegeven en met een echte luxe uitstraling. Met die combinatie heeft het merk niet alleen staande lampen, maar ook andere soorten lampen. Zo kun je jouw hele huis eenvoudig voorzien van verlichting van dit merk.

Vloerlampen in verschillende stijlen

Iedere interieur stijl heeft zijn eigen kenmerken. Die kenmerken zijn zijn bepalend voor het type staande lamp dat past in jouw interieur. Per interieur stijl hebben we de kenmerken op een rij gezet. Op die manier kun jij de juiste interieur stijl kiezen en vind je vervolgens alle bijpassende vloerlampen.

Industriële vloerlampen: een industrieel interieur kenmerkt door haar stoere, robuuste uiterlijk. In een industriële inrichting mag je dus best een grote, robuuste vloerlamp neerzetten. Door ook de vloerlamp body te geven zorg je ervoor dat hij opvalt in jouw interieur, en niet wegvalt tussen de andere stoere meubels.

Landelijke vloerlampen: in een landelijk interieur vind je veel warme meubels. Zo is de combinatie van hout, white-wash en lampenkappen een combinatie die je veel terug ziet in landelijke interieurs. Echter, er moet gezegd worden dat een landelijk interieur steeds meer luxe gaat uitstralen. Dat zie je ook terug in de lampen.

Moderne vloerlampen: in een modern interieur vind je veel Scandinavische invloeden terug. Kleuren als wit en zwart hebben de overhand in deze interieurstijl. De meeste vloerlampen hebben een minimalistische, maar luxe uitstraling. Qua prijs natuurlijk een stuk meer betaalbaar dan design, maar toch helemaal volgens de laatste interieur trends vormgegeven.

Vintage vloerlampen: ben je op zoek naar vloerlamp met een knipoog naar het verleden, dan zijn vintage vloerlampen iets voor jou. Een vintage staande lamp heeft a-typische kenmerken, waardoor hij net even anders oogt dan de rest. De vintage stijl is dé stijl van dit moment, en daardoor ook deze opvallende lampen.

Design vloerlampen: op Homeblend vind je bekende, maar ook minder bekende design lampen merken. Elk van de staande design lampen heeft een tijdloos karakter, is authentiek en bovendien gemaakt van hoogwaardige materialen. De afwerking is zoals je van design mag verwachten: perfect.

Waar moet je op letten bij een vloerlamp kopen?

Doorloop je de bovenstaande stappen van deze keuzegids, dan bepaal waar je een vloerlamp neerzet, bepaal je de ideale maat vloerlampen, ken je de verschillende merken, materialen en woon stijlen. Door deze af te stemmen op waar je naar op zoek bent vind je bij Homeblend eenvoudig de vloerlamp die bij jou past.