Wandlampen

Enig resultaat

70,00

Wandlamp kopen: vind jouw wandlamp bij Homeblend

Nieuwe wandlampen in jouw woonkamer, slaapkamer, keuken of eetkamer zorgen voor een nieuwe impuls. Wij hebben het aanbod van verschillende woonwinkels verzameld. Op die manier vind je op deze pagina alle wandlampen van alle bekende, inspirerende en bovenal betrouwbare online woonwinkels. In iedere prijsklasse, zo hebben we wandlampen in het duurdere segment, maar ook goedkope wandlampen. Dankzij onze selectie wandlampen en de handige filters hoef je niet meer op zoek naar de juiste winkel, maar kies je simpelweg de leukste wandlamp. Zo hebben we bijvoorbeeld de wandlampen met snoer en wandlampen zonder snoer, wandlampen met schakelaar of wandlampen met dimmer, wandlampen met stekker of wandlampen met kap al gefilterd. Daarnaast hebben we ook grote wandlampen, uittrekbare wandlampen en LED wandlampen alvast gesorteerd. Een ding is zeker, bij Homeblend vind je altijd een wandlamp die echt past in jouw keuken, eetkamer, slaapkamer of woonkamer. Verdiep je in de materialen, vormen, maten en kleuren en maak jouw keuze.

Wandlampen in verschillende kleuren

Wandlampen zijn er in tal van kleuren, al zijn er twee kleuren die ver boven de rest uit steken: wit en grijs. Alle wandlampen in beide kleuren hebben we voor jou gesorteerd. Je vindt op deze manier eenvoudig alle wandlampen in jouw favoriete kleur bij elkaar op één pagina. 

Grijze wandlampen: in de kleur grijs kun je alle kanten op. Van lichtgrijs en metaalkleurig tot donkergrijs. Daarom is het niet lastig de juiste grijze wandlamp te vinden die past bij jouw interieur. Eigenlijk past grijs bij iedere interieurstijl: van industrieel tot modern, design & vintage.

Witte wandlampen: een wandlamp in de kleur wit, de favoriet voor veel interieur stijlen. Toch hebben de wandlampen in elk interieur hun compleet eigen kenmerken. Zo is een witte wandlamp niet te vergelijken met een witte wandlamp voor in een modern of design interieur. Ga op zoek naar het model dat past bij jouw interieur.

Hoe werkt een wandlamp zonder snoer?

Een wandlamp zonder snoer wordt bediend met een schakelaar in de muur. Je bevestigt de wandlamp dan aan een stroompunt in de muur. Verwijder hiervoor eerst de oude wandlamp van de muur. Maak de bevestigingsbeugel vast aan de muur. Sluit vervolgens elektriciteitsdraden aan op het kroonsteentje. Zorg er vanzelfsprekend voor dat de stroom (volledig) uit staat wanneer je dit gaat doen. Gebruik bij twijfel een spanningsmeter. Zodra je de elektriciteitsdraden hebt aangesloten kun je de wandlamp aan de bevestigingsbeugel maken. Eventueel een kapje erover, en je kunt de lamp erin draaien. Is er nog geen stroompunt in de muur, of wil je van een aan-uit schakelaar naar een dimmer? Vraag dan een elektriciën om je te helpen. Op die manier wordt de stroom goed aangesloten en kun je genieten van de nieuwe lamp(en) aan jouw muur.

Wandlampen in verschillende materialen

Je hebt bij een wandlamp de keuze uit veel verschillende materialen: van hout, bronze, chroom, koper, messing en RVS. Om de keuze voor jou gemakkelijker te maken hebben we de verschillende materialen voor op een rij gezet. Bij elk van de materialen vind je de kenmerken, voordelen en nadelen. Bovendien zijn de wandlampen ook gesorteerd per materiaal, waardoor je, na jouw keuze, ook direct alle lampen van dit materiaal bij elkaar vindt.

Bronze wandlampen: een bronze (bronzen) wandlamp matcht perfect met een industrieel of vintage interieur. Brons oogt namelijk niet volledig strak, maar heeft oneffenheden in het metaal die zorgen voor karakter. Gecombineerd met de unieke vormen van de verschillende modellen zijn dit echte eye-catchers voor aan de muur.

Chroom wandlampen: samen met RVS is chroom veruit het populairste materiaal voor wandlampen. De natuurlijke kleur van het metaal maakt dat de wandlampen van chroom zo populair zijn. Het voordeel is dat ze eigenlijk matchen met elk interieur, al zijn ze in een modern interieur het meest populair.

Houten wandlampen: misschien niet de populairste, maar zeker de populairste in de landelijke inrichting: de houten wandlamp. Strak gespoten in één kleur of voorzien van een white-wash. Maak een keuze uit de verschillende houtsoorten en kies uiteindelijk de houtsoort die het beste bij de rest van jouw interieur past.

Koperen wandlampen: het materiaal koper is dé interieur trend van dit moment voor wandlampen. Je ziet ze vaak terug in een moderne of Scandinavische inrichting. Vooral bij het merk Zuiver zie je veel koperen meubels & lampen terug. Kies voor enkel koperen wandlampen, of kies direct voor meerdere lampen van koper in huis.

Messing wandlampen: messing is helemaal terug van weggeweest. Met de trend waarbij een interieur een steeds luxere uitstraling krijgt is ook messing terug. De uitstraling van de moderne messing wandlamp gaat namelijk richting de kleur goud. Bovendien zijn de ontwerpen volledig in lijn met de laatste interieur trends.

RVS wandlampen: het populairste materiaal voor wandlampen is RVS. Zeker voor wandlampen voor buiten is RVS natuurlijk zeer geschikt. Het blijft onder alle weersomstandigheden mooi: er vindt dus geen roestvorming plaats wanneer RVS vochtig wordt. Dat maakt deze wandlampen bovendien ook zeer geschikt voor badkamers.

Hoe hoog hang je een wandlamp?

Het is lastig om de juiste hoogte voor een wandlamp te bepalen. Heb je te maken met een oude lamp, dan kun je deze plek natuurlijk gebruiken. Moet je een nieuwe hoogte bepalen, dan moet je eerst bepalen waar de lamp komt te hangen. Voor een wandlamp of uittreklamp naast de bank moet je hem net boven je hoofd monteren (wanneer je op de bank zit). Je kunt er zo gemakkelijk bij, en kunt het licht precies zo schijnen als nodig is. Voor wandlampen in de hal wordt vaak een hoogte tussen de 150 en 170 centimeter aangehouden. Een wandlamp die zowel onder als boven schijnt monteer je vaak iets lager vanwege het effect. Bekijk voor jouw situatie bijvoorbeeld ook eens voorbeelden op Pinterest. Zo vind je gemakkelijk een hoogte waar jij een goed gevoel bij hebt: de juiste hoogte.

Hoelang gaan wandlampen mee?

De levensduur van een wandlamp is afhankelijk van twee factoren: het aantal branduren en de schakelcycli. Een gemiddelde LED lamp gaat rond de 50.000 branduren mee. Bij de meeste lampen staat dit vermeld op de verpakking. De schakelcycli: het aantal keer aan-uit, wordt vaak niet vermeld. Als stelregel kun je aanhouden: hoe vaker je de wandlampen aan-uit zet, hoe minder de branduren zijn. Grofweg zal het aantal branduren dan uitkomen tussen de 20.000 en 60.000, een zeer wijde range. Er is dus een reëele kans dat je de wandlamp eerder zult vervangen dan de lamp die erin zit, bijvoorbeeld omdat je voor een andere stijl wilt gaan of een nieuwe wandlamp zoekt die beter bij jouw interieur past.

Wandlampen van verschillende merken

Er zijn in Nederland tal van merken wandlampen. Op Homeblend hebben we de populairste, vooral Nederlandse, merken verlichting verzameld. Merken met een volledig uiteenlopende collectie verlichting. Om jou alvast kennis te laten maken met de verschillende merken stellen wij ze hieronder aan je voor.

It's About RoMi wandlampen: het verlichting merk It's About RoMi is een Nederlands merk, dat werd opgericht vanuit Amsterdam. Vanuit de hoofdstad biedt het tot op de dag van vandaag een verrassende collectie moderne en design wandlampen. Ook wanneer je op zoek bent naar andere soorten, bijpassende verlichting, kun je bij dit merk terecht.

House Doctor wandlampen: het Deense merk House Doctor is begonnen met accessoires, zoals een servies. Dit is nog altijd de basis van het merk. Naast deze woonaccesoires, biedt het merk nu ook een uitgebreide collectie verlichting. Unieke modellen, die perfect combineren met andere lampen van het merk.

Wandlampen in verschillende stijlen

Iedere interieurstijl heeft zijn eigen kenmerken. Die kenmerken matchen met een bepaalde stijl wandlampen. Alle wandlampen op Homeblend kun je verdelen in vijf verschillende groepen. We hebben ze een beschrijving gegeven, zodat jij gemakkelijk kunt vinden welke woonstijl jij hebt. Je vindt vervolgens alle bijpassende wandlampen in één keer op de bijbehorende pagina.

Industriële wandlampen: een industrieel interieur kenmerkt zich door het stoere, robuuste uiterlijk. Daar hoort natuurlijk een robuuste, maar sfeervolle wandlamp bij. In een industriële inrichting is het immers belangrijk dat de wandlampen zorgen voor extra sfeer in huis. Metaal, maar ook beton, zijn populaire materialen.

Landelijke wandlampen: in een landelijk interieur vind je veel sfeer. Die sfeer zie je ook terug in de wandlampen. Sierlijke vormen, met opvallende, met stof bekleedde lampenkappen. Kleuren als beige en bruin hebben de overhand, terwijl ook zwart langzaam een plekje in een landelijk interieur verovert.

Moderne wandlampen: in een modern interieur vind je veel Scandinavische invloeden terug. Dat betekent strakke lijnen en verfijnde vormen. Minimalistisch gebruik van materialen en helemaal aansluitend bij de trends van dit moment. De moderne wandlamp bovendien een stuk goedkoper dan de design wandlamp.

Vintage wandlampen: ben je op zoek naar een wandlamp met een knipoog naar het verleden, dan zijn vintage wandlampen iets voor jou. De wandlampen hebben opvallende, a-typische kenmerken. Dat maakt deze stijl wandlampen volledig uniek: en dat is precies de stijl die past bij een vintage interieur.

Design wandlampen: op Homeblend vind je verschillende design meubelmerken. Van het Deense HAY tot het Italiaanse Kartell. Stuk voor stuk merken met wandlampen van hoge kwaliteit, met en verfijnde afwerking. De kleuren wit en zwart voeren de boventoon in deze tijdloze collectie wandlampen.

Waar moet je op letten bij een wandlamp kopen?

Doorloop je de bovenstaande stappen van deze keuzegids, dan bepaal je of je kiest voor een wandlamp met of zonder snoer, bepaal je de hoogte waarop je de wandlamp hangt, ken je de verschillende merken, materialen en woon stijlen. Door deze af te stemmen op waar je naar op zoek bent vind je bij Homeblend eenvoudig de wandlampen die bij jou passen.