Ovale eettafels

Toont alle 12 resultaten


Ovale eettafel kopen: vind jouw ovale tafel bij Homeblend

De stempel ‘gezellig’ wordt al snel geplaatst op een ovale eettafel. Niet gek, want de speelse vormen an een ovale eettafel zorgen voor een gezellig effect. Bovendien is een ovale eettafel ook erg efficiënt in het benutten van de ruimte. Je kunt daarom in een kleine keuken, woonkamer of eetkamer het beste kiezen voor een ovale eettafel. Welk type ovale eettafel jij kiest bepaal je natuurlijk zelf, daarvoor bekijk je hierboven eenvoudig de volledige collectie ovale eettafels. Jouw taak: de mooiste ovale eettafel kiezen die binnenkort als eye-catcher in jouw interieur staat te stralen.

Ovale eettafel: kleuren, stijlen, maten en materialen

Er zijn al ovale eettafels vanaf 140 cm. Vervolgens lopen de maten naar 160 cm, 180 cm, 200 cm, 220 cm, 240 cm, 260 cm en 300 cm. De maat die jij kiest is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de ruimte waar de ovale eettafel komt te staan. Ook het aantal personen aan de ovale eettafel is van belang, daarvoor vind je hieronder een eenvoudig overzicht. Kleur: de meeste ovale eettafels hebben een naturel houten tafelblad, met daaronder een zwart of wit onderstel. De stijlen lopen van modern tot industrieel, design, vintage en landelijk. De meeste ovale eettafels hebben een onderstel van metaal, en een blad van hout. Dit kan o.a teak-, eiken- of acaciahout zijn. Elke houtsoort heeft hierbij zijn eigen kenmerken en prijsklasse.

Welke maat ovale eettafel moet ik kiezen?

Een ovale eettafel heeft voordelen bij een plaatsing in een kleinere ruimte. Echter: het tafelblad biedt minder oppervlak dan dat van een rechthoekige eettafel. Daardoor is het handig om vooraf te kijken naar de verschillende maten eettafels, en hoeveel zitplaatsen er dan zijn aan tafel. Het onderstaande overzicht biedt daarbij houvast om de ideale maat ovale tafel te kiezen. Je moet er rekening mee houden dat er minder zitplaatsen zijn wanneer je kiest voor eetkamerstoelen met armleuningen. Kies je eetkamerstoelen zonder armleuningen dan heb je de meeste zitplaatsen tot je beschikking. Zorg ook dat er rondom de ovale tafel voldoende ruimte is: 120 cm in een looppad en 70 cm aan de muurzijde.

Ovale eettafel 100 cm

55 - 60 cm breed

2 personen

Ovale eettafel 120 cm

75 - 80 cm breed

4 personen

Ovale eettafel 140 cm

70 - 80 cm breed

4 personen

Ovale eettafel 160 cm

90 - 100 cm breed

4 - 6 personen

Ovale eettafel 180 cm

90 - 100 cm breed

6 personen

Ovale eettafel 200 cm

100 cm breed

6 personen

Ovale eettafel 220 cm

100 cm breed

6 personen

Ovale eettafel 240 cm

100 cm breed

6 - 8 personen

Ovale eettafel 260 cm

100 cm breed

8 - 10 personen

Ovale eettafel 280 cm

100 cm breed

8 - 10 personen

Ovale eettafel 300 cm

100 cm breed

10 personen

Ovale eettafel: keuze uit 100+ modellen

Doordat Homeblend nauwlettend de trends in wonen in de gaten houdt, én toegang heeft tot tientallen online woonwinkels, vind je bij Homeblend altijd de mooiste ovale eettafel. Van grote ovale eettafels tot kleine ovale eettafels, en alle denkbare materialen. Door de intensieve samenwerking met woonwinkels is een goede service eigenlijk verzekerd. Jij zoekt een nieuwe ovale eettafel, terwijl wij continue de collecties van woonwinkels doorspitten. Heb je eenmaal een ovale eettafel gevonden, dan klik je eenvoudig door naar de woonwinkel om direct te bestellen.

Ovale eettafel combineren met eetkamerstoelen

De stijl van de ovale eettafel bepaalt de eetkamerstoelen waarmee jij jouw ovale eettafel kunt combineren. Het voordeel van een ovale eettafel is dat de stijl van jouw eetkamerstoelen nog niet vast staat. Kies je voor een industriële ovale eettafel, dan kun je deze bijvoorbeeld combineren met industriële eetkamerstoelen. Ook verschillende soorten eetkamerstoelen of verschillende kleuren mogen natuurlijk aan een ovale eettafel. Twijfel je nog over de vorm van de ovale eettafel, bekijk dan ook eens de ronde eettafels, vierkante eettafels of neem een kijkje bij alle eettafels. Je weet zo zeker dat een gezellige ovale eettafel is waar je naar op zoek bent. Bij Homeblend heb je bovendien de meeste keuze, waardoor slagen altijd lukt.