Ronde eettafels

Toont alle 10 resultaten


Ronde eettafel kopen: vind jouw ronde eettafel bij Homeblend

Een ronde eettafel is ‘gezellig’ en daarom enorm populaire. De populaire ronde eettafel zorgt er namelijk voor dat je allemaal naar elkaar toe zit. Daardoor wordt het één gesprek aan de ronde tafel, zonder dat verschillende gesprekken ontstaan. Bovendien kan iedereen elkaar aankijken. Kortom: de basis voor een gezellige avond aan de eettafel. Je vindt op Homeblend tientallen verschillende ronde eettafels. In verschillende maten, maar allemaal bestsellers die passen bij de laatste woontrends. Via de eenvoudige filters maak jij een selectie en vind jij een passende ronde eetkamertafel. Een ronde tafel gevonden? Je klikt direct door naar de woonwinkel om jouw nieuwe eettafel te bestellen. Deze wordt vervolgens binnen no-time bij jou thuis bezorgd in de keuken, eetkamer of woonkamer.

Ronde eettafel: maten, kleuren, stijlen en materialen

Een ronde eettafel is verkrijgbaar vanaf een doorsnede van 100 cm. De doorsnede loopt vanaf deze maat op naar 110 cm, 120 cm, 130 cm, 140 cm, 150 cm, 160 cm, 170 cm en 180 cm. Daarmee loopt vanzelfsprekend ook het aantal zitplaatsen aan de ronde eettafel op: van 3 personen bij 100 cm naar 10 personen bij 180 cm. Hoeveel zitplaatsen er per maat zijn hangt af van verschillende factoren. Voor het gemak vind je hieronder een overzicht. De meeste ronde eettafels hebben een onderstel van naturel hout of zijn zwart. De stijl loopt uiteen van industrieel en vintage, tot landelijk en modern en design. Je kunt daardoor altijd een ronde eettafel vinden die matcht met jouw interieur. Ook qua materialen kun je alle kanten op: van houten ronde eettafels tot ronde eettafels van beton en glas. Elk materiaal heeft zo zijn eigen kenmerken en prijsklasse.

Hoeveel personen kunnen er aan een ronde eettafel?

Het aantal personen dat er aan een ronde eettafel kan zitten is voornamelijk afhankelijk van de afstand tussen elkaar. Doorgaans is een eetkamerstoel zo'n 45 cm breed. Tel daar ongeveer 25 cm bij op, waardoor je op ongeveer 70 centimeter per persoon uitkomt. Voor ronde tafels is dat natuurlijk net iets anders, daarom hebben we hieronder een handig overzicht geplaatst.

Doorsnede van de tafel Aantal personen
Ronde eettafel 100 cm 3 personen
Ronde eettafel 110 cm 4 personen
Ronde eettafel 120 cm 4 personen
Ronde eettafel 130 cm 4 à 5 personen
Ronde eettafel 140 cm 5 à 6 personen
Ronde eettafel 150 cm 6 à 7 personen
Ronde eettafel 160 cm 7 à 8 personen
Ronde eettafel 170 cm 8 à 9 personen
Ronde eettafel 180 cm 9 à 10 personen

Voordelen ronde eettafel: waarom een ronde tafel?

Een ronde eettafel kies je wanneer je houdt van gezelligheid. Het zorgt voor een persoonlijk contact, je maakt ook contact met de personen die naast je aan tafel zitten. Dit gebeurt natuurlijk minder wanneer je recht naast elkaar zit. Naast het sociale aspect zorgt een ronde eetkamertafel voor een speelse sfeer in jouw huis. Zo wordt jouw landelijke, industriële of vintage interieur net wat speelser dan met een vierkante of rechthoekige eetkamertafel.

Ronde eettafel: keuze uit 100+ modellen

Door de samenwerking met tientallen woonwinkels vind je bij Homeblend eenvoudig de mooiste ronde eettafel. Je vindt er kleine ronde eettafels en grote ronde eettafels, in alle denkbare materialen. Er is altijd een match met de laatste interieurtrends. Een ander voordeel van zoeken via Homeblend: alle woonwinkels zijn betrouwbare en hebben zich bewezen. Daardoor kun jij veilig bestellen, terwijl wij zorgen voor het beste aanbod ronde tafels voor jou uit de collecties van alle aangesloten woonwinkels. Heb jij een ronde eettafel gevonden in één van de collecties, klik direct door naar de woonwinkel om te bestellen.

Ronde eettafel combineren met eetkamerstoelen

Misschien matcht jouw nieuwe ronde eetkamertafel wel helemaal met jouw huidige eetkamerstoelen. Ben je toch op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen, bekijk dan alle modellen of kies voor velvet eetkamerstoelen of groene eetkamerstoelen. In het geval dat je nog twijfelt over de ronde vorm, bekijk dan in ieder geval ook eens de ovale eettafels, vierkante eettafels of neem een kijkje bij alle eettafels. Je weet zo zeker dat je kiest voor de eettafel die het beste bij jou en jouw interieur past. Je hebt bij Homeblend bovendien de meeste keuze in populaire ronde tafels, waardoor je altijd slaagt.