Hotspots in Amsterdam

Amsterdam is een stad welke haar status als hoofdstad van Nederland elke dag opnieuw eer weet aan te doen. Dit blijkt niet uit het minst in de vele hotspots die verspreid over de stad zijn terug te vinden. Of je nu op zoek bent naar een hippe locatie om gewoon een lekker drankje te drinken of je wil kunnen genieten van een smaakvolle, volledige maaltijd, in beide gevallen zijn er meer dan voldoende hotspots Amsterdam te ontdekken. Wij zochten de leukste voor je uit en stellen ze graag aan je voor!

Happyhappyjoyjoy

Op maar weinig andere plaatsen in Amsterdam zal je zo’n kleurrijke en unieke mix in het interieur van een horecazaak terugvinden als in ‘Happyhappyjoyjoy’. Het interieur van de zaak wordt door de eigenaars er van omschreven als een georganiseerde, eclectische chaos. De inspiratie voor deze chaos? Die is duidelijk afkomstig uit de Aziatische cultuur. Alles wordt hier in het werk gesteld om gasten een complete en onvergetelijke ervaring aan te bieden. Dit blijkt niet alleen uit de bijzondere uitstraling van het interieur, maar ook uit de zintuigenprikkelende invloeden die je hier continue overvallen. Voor liefhebbers van de Aziatische keuken is dit ongetwijfeld één van de leukste hotspots Amsterdam om te ontdekken!

The Avocado Show

Eén van de absolute hotspots Amsterdam is ongetwijfeld ‘The Avocado Show’. Het betreft hier een horecazaak welke haar inspiratie zoals de naam reeds laat vermoeden heeft gehaald bij de avocado. Sowieso is dit uiteraard een erg hippe vrucht welke uitstekend kan worden verwerkt in menig aantal gerechten. Niet alleen de gerechten die deze hotspot voor je in petto heeft zijn interessant. Ook de manier waarop ze worden gepresenteerd is werkelijk fantastisch te noemen. Het interieur van deze horecazaak? Die weet op verschillende manieren te verrassen. De kenmerkende, met planten beklede muur waar trots de naam van de zaak op te zien is, is ongetwijfeld één van de meest opvallende onderdelen van ‘The Avocado Show’. 

Sticky Fingers

Reeds van bij de oprichting van Sticky Fingers was duidelijk dat dit een bijzonder adresje zou worden in Amsterdam. De eigenaars van deze zaak hebben in eerste instantie duidelijk een hart voor het milieu en onze planeet. Het interieur is immers tot stand gekomen door het inzamelen van oude meubels. Iedereen die in de buurt woont kon voor de opening zijn of haar oude meubels inleveren waarna ze gerecycleerd werden. Waar deze meubels zijn? Verwerkt in de muur van deze zaak! Het gebruik van warme, natuurlijke materialen en opvallende kleuren zorgt er voor dat Sticky Fingers zich met recht en rede één van de gezelligste hotspots Amsterdam mag noemen.

De Kanarie Club 

Wanneer je de Foodhallen betreedt via de hoofdingang dien je almaar rechtdoor te lopen. Uiteindelijk brengt dit je bij de Kanarie Club! Deze fantastische hotspot ziet er niet alleen geweldig uit, je kan er ook nog eens heel wat luxueuze gerechtjes op de kaart terugvinden. Denk op dit vlak bijvoorbeeld maar eens aan rundertartaar en ceviche. Ook sukade en parelhoen zijn absolute toppertjes die vaak op de kaart zijn terug te vinden. De Kanarie Club beschikt bovendien over een leuk uitziend interieur waarbij er speciale aandacht is besteed aan het gebruik van natuurlijke materialen. Leuke houten platforms hebben een mooie zitruimte gecreëerd aan de omvangrijke en in het oog springende bar. De natuurlijke uitstraling van deze zaak wordt extra kracht bijgezet door de implementatie van leuke planten in het interieur.

Hangar 

Eén van de meest hippe hotspots Amsterdam is ongetwijfeld de ‘Hangar’. Deze zaak is duidelijk geïnspireerd op de stijl van de wereldstad Berlijn. Toch is ze gewoon in Amsterdam Noord gelegen. De eigenaar van deze zaak? De bijzonder getalenteerde ex-presentator Tim Immers. Hij heeft deze oude loods omgevormd tot een trendy zaak die het niet alleen bij inwoners van de stad, maar ook bij toeristen uitstekend doet. Vaak wordt voor Hangar de stelling “so hip it hurts” boven gehaald… en daar kunnen we ons best iets bij voorstellen. Voor liefhebbers van horecazaken met een sterk industrieel getint interieur of voor zij die graag genieten op een omvangrijk terras kan een bezoek aan Hangar niet op de planning ontbreken. 

Pesca 

Het concept van een traditioneel visrestaurant ging door Pesca danig op de schop. Het resultaat is een zaak die op ongelofelijk veel verschillende vlakken weet te verrassen. In eerste instantie moet je zelf even langs de vismarkt om de gewenste vis en bijgerechten uit te kiezen. Om er voor te zorgen dat er niet nodeloos veel vis verloren gaat spelen de visverkopers doorheen de dag met hun prijzen. Dit betekent dat jij zomaar extra goedkoop kan genieten van een tongstrelende, uber verse vis! In Pesca wordt de uitgekozen vis op de grillplaat of de green egg voor je klaargemaakt. Dit op natuurlijke wijze met uitsluitend een beetje zout. Het opeten van je maaltijd gebeurt aan lange tafels waar alle gasten aan plaatsnemen. Plezier en gezelligheid zijn op deze manier absoluut gegarandeerd!

C. Amsterdam

Een plaats waar eigentijds design en opvallende, vintage invloeden elkaar tegenkomen. Dat is precies hoe we C. Amsterdam het beste kunnen omschrijven. Het oude restaurant Baut heeft er duidelijk voor gekozen om het over een andere boeg te gooien. Het resultaat is een ongelofelijk uitnodigende, dynamische zaak die op heel veel vlakken weet te verrassen. De kunstwerken aan de muur, de ongelofelijk comfortabel vintage aandoende zeteltjes en de vele decoratieve elementen aan het plafond. Dit zijn stuk voor stuk zaken die bijdrage aan de unieke sfeer die je als gast van dit restaurant zal ervaren.

Flying Dutchmen Cocktails 

In het verleden werd ‘Flying Dutchmen Cocktails’ in het jaar 2018 benoemd als beste cocktailbar van het land. Je vindt deze unieke hotspot terug in het oude Odeon gebouw welke zich in het hart van Amsterdam bevindt. Alle klassieke cocktails zijn op de kaart van deze zaak terug te vinden, maar dan uiteraard wel met een eigen touch. Op deze manier zijn heel wat nieuwe meesterwerkjes tot stand gekomen die elke gast van Flying Dutchmen Cocktails weten te overtuigen. Niet alleen de cocktails van deze zaak zijn bijzonder, wat ook te denken van het interieur? De statige bar met de drie kleurrijke elementen zorgen gecombineerd met de plafondschilderijen voor een klassiek getinte setting zoals we die nog maar zelden tegenkomen. Voor liefhebbers van cocktails zeker één van de beste hotspots Amsterdam!

Heb je zelf een horecazaak in Amsterdam? Ontdek Horeca Centrum Amsterdam voor alles dat je nodig hebt: koop hier horeca apparatuur.