Hotspots in Delft

Delft is een eigentijdse en hippe stad waar heel wat leuke horecazaken terug te vinden zijn. Het spreekt voor zich dat elke zaak over diens eigen, specifieke karakter beschikt. Dit betekent dat er vaak sprake is van een uniek samengestelde menukaart terwijl ook het interieur vaak een persoonlijke touch heeft gekregen. Wil jij graag genieten van een lunch of diner in een leuke horecazaak die zich echt weet te onderscheiden ten opzichte van de massa? In dat geval is het vooral belangrijk om te kijken in de richting van één van de absolute hotspots Delft. Welke zaken dat nu precies zijn ontdek je middels het onderstaande overzicht.

Barbaar

Op slechts een paar honderd meter van waar de kogelgaten zijn terug te vinden die de moord op Prins Willem van Oranje nog steeds tastbaar en pijnlijk aanwezig maken is de horecazaak ‘Barbaar’ terug te vinden. Dit is werkelijk een zeer uitnodigende en bovendien ook rustige plek om even lekker tot rust te komen. Dit niet alleen met een lekker kopje koffie, maar ook met bijvoorbeeld een superfijne rabarbercake. Heel wat eigenschappen waar het interieur over beschikt maken deze zaak een aanrader van formaat. Het gaat hierbij niet in het minst om de prachtige, van hout gemaakte elementen die verspreid over de zaak zijn terug te vinden. Ook voor kunstliefhebbers is Barbaar een aanrader om te ontdekken. Bij het naar binnen gaan kan je namelijk links afslaan naar het ‘Kadmium’. Dit is een tentoonstellingsruimte waar kunstenaars uit Delft en omgeving hun werken aan het publiek kunnen voorstellen.

Koffiebar Kek 

Tijdens het ontdekken van de verschillende hotspots Delft die er bestaan zal je ongetwijfeld ook in aanraking komen met verschillende koffiebars. Het gaat hierbij onder meer om de Koffiebar ‘Kek’ welke is gelegen aan de Voldersgracht. Het betreft hier een fantastische bar welke uitpakt met niet alleen originele drankjes, maar ook broodjes en bijzondere koffiespecials. Voor de lekkerbekjes onder ons kan er eveneens een keuze worden gemaakt uit een ruim assortiment boordevol met heerlijk smaakvolle taartjes. Uiteraard ben je bij Kek ook aan het juiste adres voor een complete en tongstrelende lunch. Koffiebar Kek beschikt verder over een opvallend vintage getint interieur waarbij er gebruik is gemaakt van heel wat natuurlijke kleuren en invloeden. 

‘T Postkantoor 

In het Rijksmonument waar vroeger het postkantoor van Delft was gevestigd vinden we tegenwoordig… ‘T Postkantoor terug, alleen dan in een ietwat andere betekenis van het woord. Vandaag de dag geniet je in dit bijzondere interieur dan ook van de meest uiteenlopende, maar stuk voor stuk bijzonder smaakvolle gerechten. De verschillende tapijten die verspreid over de ruimte zijn terug te vinden geven het geheel een gezellige uitstraling. Dit geldt overigens niet alleen voor de tapijten, maar ook voor de traditionele meubelen en de opvallende lampen aan het plafond. Ben je op zoek naar één van de meer bijzondere hotspots Delft die ook nog eens over een tastbare geschiedenis beschikt? Dan is ‘T Postkantoor absoluut de moeite waard om te ontdekken!

Villa Tuinfeest 

Voor zij die op zoek zijn naar een leuke, gezellige en uitnodigende horecazaak met een bijzondere touch om in Delft in te vertoeven is er ‘Villa Tuinfeest’. Van zodra je hier naar binnen stapt zal je kunnen vaststellen dat het interieur er eentje is zoals je die maar zelden ziet. Dit blijkt reeds in eerste instantie uit de gekozen kleuren voor de muren en het plafond. Groen is hier duidelijk de overheersende kleur. Er is bovendien gezorgd voor een harmonieus geheel welke wordt gerealiseerd door de aanwezigheid van leuke houten tafeltjes en houten stoeltjes. De wisselwerking met de designlampen aan het plafond zorgen voor een echt bijzondere sfeer en een eigenlijk best uniek karakter. Eén ding staat in ieder geval vast, je hebt pas kennis gemaakt met alle bijzondere hotspots Delft wanneer je ook hebt genoten van een lekker drankje of een verkwikkende maaltijd bij Villa Tuinfeest.

Seven Days 

Seven Days is een beproefd en alom bekend woonconcept welke is terug te vinden in een doorleefd pand aan de Oude Langendijk. De eigenaars hebben er voor gekozen om het vintage gevoel van hun winkel nu ook uit te spelen in een uitnodigende lunchroom. Dit betekent dat je bij Seven Days niet langer alleen maar aan het juiste adres bent voor het kopen van vintage artikelen, maar dat je er ook kan genieten van een lekker stukje taart en een heerlijke koffie. Dit bovendien ook nog eens in een imponerend interieur bestaande uit industriële en vintage invloeden. Dit alles zorgt er voor dat Seven Days met recht en rede over een vermelding beschikt in deze lijst met hotspots Delft. 

HUMMUS

HUMMUS is een Delftse hotspot die eigenlijk alles in huis heeft om het jou zo optimaal mogelijk naar de zin te maken. In eerste instantie kan je hier als gast een keuze maken uit vier verschillende soorten hummus. Deze worden vervolgens opgediend met huisgemaakte pita’s. Het meel waar deze mee worden gemaakt is uiteraard afkomstig uit de Delftse molen. Andere mogelijkheden waar je bij HUMMUS over beschikt zijn een dip van baba ganoush of feta. Ook de vele salades die op de menukaart zijn terug te vinden zijn stuk voor stuk aanraders om te ontdekken. Niet alleen de maaltijden, maar ook het interieur van HUMMUS is er eentje die je bij zal blijven. In het bijzonder de leuke plantjes die aan het plafond zijn bevestigd voorzien van de ruimte van een extra bijzondere uitstraling.

De Centrale 

Enige tijd deed ‘De Centrale’ welke is gelegen aan de Voldersgracht vooral dienst als plaats waar een studentenvereniging het voor het zeggen had. Inmiddels is daar verandering in gekomen. De frisse uitstraling die De Centrale nu heeft gekregen heeft gezorgd voor een erg uitnodigende setting om in te komen vertoeven. De ruimte beschikt over een aanzienlijke, natuurlijke lichtinval en de zitjes zijn mooi in de zaak verwerkt tussen de statige pilaren. Wil je echt een mooi zicht hebben op het spannende interieur waar De Centrale over beschikt? Dan is het zeker een aanrader om één van de tafeltjes op het bovenste niveau in te nemen.