Hotspots in Haarlem

Haarlem staat bekend als een jonge en hippe stad en dat is zeker in het straatbeeld terug te zien. Verspreid over Haarlem zijn dan ook heel wat leuke en eigentijdse horecazaken gevestigd die het hart van bezoekers zonder probleem op hol weten te brengen. Hotspots Haarlem weten zich op verschillende manieren te onderscheiden ten opzichte van de andere horecazaken. Niet alleen pakken ze vaak uit met een extra bijzonder interieur, daarnaast bieden ze altijd nog een extra meerwaarde voor hun bezoekers. Ben jij ook benieuwd naar de leukste hotspots Haarlem en wat deze allemaal precies voor jou in petto hebben? Wij zochten ze voor je uit en stellen ze graag uitgebreid op deze pagina aan je voor.

Roast Chicken Bar

Kip is hip! Het is dan ook een gerechtje welke je altijd kan eten en waar je stiekem ook altijd wel trek in hebt. Het is mede omwille van deze reden dat de ‘Roast Chicken Bar’ eigenlijk nooit ontbreekt op een lijstje met hotspots Haarlem. Kipjes zijn hier verkrijgbaar in verschillende groottes en varianten wat er voor zorgt dat iedereen er gewoon lekker van kan genieten. De Roast Chicken Bar is terug te vinden in het centrum van Haarlem en beschikt over een leuk, verrassend en sterk industrieel getint interieur. De eye-catcher achteraan de zaak huisvest niet alleen heel wat ingrediënten die worden gebruikt bij het bereiden van de kip, maar ook tal van heerlijke wijnen. Heb je dus met andere woorden wel trek in een lekker stukje kip en wil je daar van kunnen genieten in een best wel bijzonder interieur? Dan zal ‘Roast Chicken Bar’ je zeker weten te overtuigen.

Fortuyn

Er vallen best heel wat bijzonderheden aan te halen wanneer we ‘Fortuyn’ in Haarlem van dichterbij bekijken. In eerste instantie is er het interieur. De statige balken aan het plafond zijn duidelijk bewust zichtbaar gelaten. Gecombineerd met de designlampjes oogt het plafond mede daardoor ongelofelijk aantrekkelijk. De belangrijkste eye-catcher van deze zaak is echter ongetwijfeld de wand die is bedekt met planten. Je hoort het goed, in dit restaurant bestaat een volledige wand uit groene planten die meteen het karakter van de ruimte bepalen. De leuke houten tafeltjes en bruine stoeltjes maken het geheel helemaal af. Fortuyn beschikt verder over een Spaanse houtskooloven waar ze zowel de lunch als het diner op klaarmaken. Coquilles, parelhoenfilet of een lekker stukje entrecote? Het kan allemaal!

Ratatouille

Eén van de meest stijlvolle en tevens ook culinair hoogstaande hotspots Haarlem luistert naar de naam ‘Ratatouille’. Deze zaak heeft een ster en dat is zeker terug te zien in de fantastische gerechten die hier worden geserveerd. Bovendien gebeurt dit ook nog eens in een ongelofelijk uitnodigend en luxueus ogend interieur. De prachtig aangeklede tafels, de imposante designlampen en de mooie, authentieke houten elementen zorgen er voor dat dit een horecazaak is welke je niet snel meer zal vergeten. Zeker de moeite waard om te ontdekken… als de portefeuille het toelaat uiteraard.

Jopenkerk

Eén van de mooiste hotspots Haarlem welke in het verleden reeds enkele prijzen in de wacht heeft gesleept luistert naar de naam ‘Jopenkerk’. In het jaar 2013 won ze bijvoorbeeld de prijs voor mooiste bar van Nederland. Deze prijs is zeker niet uit de lucht komen vallen, in tegendeel. De imposante, bronzen brouwketels achter de bar zorgen er namelijk voor dat het interieur over een ronduit bijzondere uitstraling beschikt. Niet alleen deze ketels zijn bijzonder om te zien, eigenlijk is het hele interieur om van te smullen. Dat geldt overigens ook voor de menukaart. Vergeet ook zeker niet om een lekker glaasje van het zelf gebrouwen jopenbier uit te proberen! 

The Louisiana

De inspiratie voor ‘The Louisiana’ is duidelijk gehaald bij het Amerikaanse New Orleans. Dit valt meteen af te leiden uit het grootse en robuuste interieur waarover ze beschikt. Je vindt hier niet alleen hoge tafels terug, maar ook heel wat opgezette dieren aan de muren. Dit is een hotspot die alles in het werk stelt om haar gasten een zo leuk mogelijke sfeer aan te kunnen bieden. Dit uiteraard geheel in de stijl van New Orleans. Zo getuige onder meer de live jazzmuziek welke tot laat in de avond te beluisteren valt. De menukaart? Die bestaat onder meer uit een lekker stukje kreeft en (hoe kan het ook anders) een aantal erg verrassende en stevig uit de kluiten gewassen hamburgers!

Het Veerkwartier

Wanneer je op zoek bent naar leuke hotspots Haarlem waar ook de kinderen de tijd van hun leven kunnen beleven is ‘Het Veerkwartier’ ongetwijfeld het overwegen waard. Deze is op zo’n 10 minuten rijden van het centrum terug te vinden. Het interieur wordt hier gevormd door blauw en groen geverfde containers welke vol zijn gestald met houten tafels en kleurrijke plastic stoelen. Het is geen interieur dat je zal weten te overdonderen, maar het beschikt over zo’n bijzonder karakter dat we toch vonden dat ze een plaatsje verdient in deze lijst met Haarlemse hotspots. 

Table 24

Lunchen of dineren volgens het shared dining principe in een industrieel uitziende horecazaak? Dan ben je bij Table 24 in Haarlem aan het juiste adres! De menukaart heeft hier voor ieder wat wils te bieden. Het shared dining principe maakt het mogelijk om verschillende borrelhapjes te bestellen welke je naar hartenlust kan delen samen met de andere mensen aan je tafel. De borrelhapjes hebben een prijs van ongeveer 3 euro per stuk waardoor ze perfect geschikt zijn voor ieders budget. De stoere en industriële inrichting zorgt er verder in ieder geval voor dat je hier in een bijzonder interieur lekker kan borrelen met vrienden of familie.

By Lima

Eén van de meeste zoete hotspots Haarlem luistert naar de naam ‘By Lima’. Dit is een knus café welke is gelegen in de Zijlstraat. Je kan er niet alleen genieten van een lekker ontbijt, maar ook lunchen en natuurlijk ook fijn borrelen. Alle gerechten die hier worden opgediend zijn biologisch. De inrichting beschikt over een lekker zoet karakter. De muren zijn bijvoorbeeld pastelkleurig en de losse, speelse stijl is zelfs doorgetrokken tot in de menukaart. Daar zijn onder meer vrolijke tekeningen van groenten en fruit op terug te vinden. Eén ding staat in ieder geval vast, wanneer je op zoek bent naar een horecazaak welke je meteen een instant feel good gevoel kan opleveren is het zeker een aanrader om kennis te maken met By Lima!