Hotspots in Leeuwarden

Leeuwarden is een erg leuke stad waar zowel jong als oud op ontdekking komen. Er valt dan ook best wel wat te beleven. Leeuwarden is ook een stad welke er om bekend staat haar bezoekers (en natuurlijk ook de inwoners) te voorzien van een ruim aanbod aan uitnodigende en kwalitatieve horecazaken. Wil jij echt kunnen genieten van een bijzondere ervaring in deze speciale stad? In dat geval is het altijd een goed idee om kennis te maken met één (of meerdere) van de absolute hotspots Leeuwarden. Deze weten zich vaak op verschillende vlakken te onderscheiden waardoor ze echt voor een onvergetelijke ervaring kunnen zorgen. Wij zochten de leukste hotspots Leeuwarden voor je uit en stellen ze graag aan je voor.

Proefverlof

Bij het samenstellen met deze lijst met hotspots Leeuwarden wordt er met verschillende factoren rekening gehouden. Zo wordt er niet alleen gekeken naar de maaltijden en de drankjes die worden aangeboden, maar wordt er eveneens aandacht besteed aan bijvoorbeeld het interieur van de zaak. Voor verschillende horecazaken geldt dat het niet meer dan voor de hand liggend is dat ze in deze lijst worden opgenomen. Dit is onder meer het geval voor ‘Proefverlof’. Bij Proefverlof is het namelijk mogelijk om te genieten van een lekkere maaltijd en een fijn glas in een oude gevangenis. Dit valt overigens helemaal niet rechtstreeks af te leiden uit het interieur. Deze ziet er immers erg eigentijds uit terwijl de grote ramen zorgen voor een uitstekende lichtinval. Wil je jouw belevenis bij ‘Proefverlof’ echt bijzonder maken? Vraag het personeel dan gerust even naar de mogelijkheden op vlak van ‘cel-dining’.

Sems 

Leuk, lekker en bovendien ook nog eens ongelofelijk gezellig. Dat is precies hoe we de hotspots ‘Sems’ het best zouden kunnen omschrijven. Bij deze hotspot kan je een keuze maken uit verschillende, losse gerechtjes die op de kaart staan. Elk gerechtje beschikt over een kostprijs van 12,50 euro en het is mogelijk om jouw maaltijd naar eigen inzicht samen te stellen. Dit zorgt keer op keer voor leuke combinaties die vaak erg verrassend weten uit te pakken. Verder wordt meteen bij binnenkomst duidelijk dat Sems sterk heeft ingespeeld op het creëren van een gezellige sfeer. Dit blijkt niet alleen uit het overmatige gebruik van hout, maar ook uit de prachtige wijnbar boordevol met leuke flessen. Ook de wijnton en de designverlichting zijn opvallende eye-catchers in het interieur van deze horecazaak. 

By ús

Er zijn maar weinig hotspots Leeuwarden die over zo’n geweldig sfeervol interieur beschikken als By ús. Je kan hier bovendien ook genieten van het beste dat de Friese keuken te bieden heeft. De gerechten die hier worden opgediend zijn niet alleen gemaakt van lokale, maar ook stuk voor stuk biologische producten. Zowel de groenten als de kruiden die in de gerechten worden gebruikt zijn allemaal afkomstig uit de dorpstuin. De schelp- en schaaldieren? Die zijn op hun beurt allemaal afkomstig uit de Waddenzee! Het interieur bestaat uit houten delen aan de muren waarbij ook de verschillende, indrukwekkende schilderijen meteen in het oog springen. De gezellige tafeltjes met uitnodigende stoeltjes dragen eveneens bij aan het sfeervolle en uitnodigende interieur waar deze hotspot over beschikt.

Élevé

Eén van de beste culinaire hotspots Leeuwarden luistert naar de naam ‘Élevé’. We kunnen dit restaurant dan ook met gepaste trots bestempelen als een echte, Friese voltreffer. De ingrediënten die worden gebruikt om de gerechten te bereiden zijn veelal afkomstig uit de eigen tuin. Is dat niet het geval? Dan kan je er in ieder geval zeker van zijn dat ze uit de buurt komen. De menukaart bestaat hier uit stuk voor stuk tongstrelende gerechten die worden opgediend in een strak en stijlvol interieur boordevol met designobjecten. Heb jij het toch liever iets meer casual? Ook dat is een mogelijkheid. Daarvoor ben je aan het juiste adres bij de brasserie & skybar ‘Le Brass’. Deze is in hetzelfde pand gevestigd.

Roast

Eén van de meest hippe hotspots Leeuwarden waar je echt lekker kan borrelen is ‘Roast’. Je kan hier niet alleen proosten met een lekkere cocktail, maar je geniet hier bovendien ook van verrassende, hippe bar bites. Dit alles wordt opgediend in een interieur dat in de basis over een industriële uitstraling beschikt. We zeggen wel degelijk in de basis, want verschillende andere invloeden zorgen er voor dat Roast toch over een geheel eigen karakter is komen te beschikken. De industriële basis van het interieur is dan ook verrijkt met allerhande planten en leuke designlampen. Zelfs enkele vintage invloeden ontbreken niet. Wanneer je lekker wil borrelen in een echt verrassende omgeving ben je daarvoor bij Roast aan het juiste adres!

Grand Café

Het Grand Café is het restaurant van Post-Plaza. Dit is een bijzondere plek welke is gevestigd in het centrum van de stad Leeuwarden. Het restaurant is terug te vinden in het voormalige postkantoor van Leeuwarden waarbij verschillende authentieke elementen nog steeds in het interieur zijn terug te vinden. Dit geldt niet in het minst voor de prachtige gewelven waaruit het plafond bestaat. Hier kan je, je ogen maar moeilijk vanaf houden. Dit niet in het minst omdat er ook nog eens gebruik wordt gemaakt van prachtige designverlichting die perfect aansluit bij de uitstraling van het interieur. Dit gecombineerd met de ongelofelijk prachtige bar die in het midden van de zaak staat opgesteld maakt het interieur van ‘Grand Café’ eigenlijk onevenaarbaar. Absoluut één van de top hotspots Leeuwarden wat ons betreft!

Restaurant Wannee

Restaurant Wannee wil niet alleen een hotspot zijn, dat is ze ook! Bij dit restaurant wordt er gebruik gemaakt van een zogenaamd 80/20 concept. Dit betekent concreet dat men de gerechten bereidt op basis van 80 procent groenten en amper 20 procent vlees. Bovendien wordt er ook voor gekozen om zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale ingrediënten. Op deze manier wordt er ook nog eens een prima duurzaamheid gerealiseerd. Op het menu van Restaurant Wannee zijn onder meer een vegetarische hachee met zoetzure bietjes terug te vinden, een Baambrugs big van de barbecue en nog heel wat andere lekkernijen. Het interieur is erg licht en… heeft haar eigen kruidentuintje! Het merendeel van de kruiden die in de gerechten worden verwerkt zijn afkomstig uit dit gezellige kruidentuintje.