Hotspots in Nijmegen

Nijmegen is een hippe stad die over verschillende culinaire hotspots beschikt. Deze hotspots kunnen uitblinken op verschillende vlakken. Niet alleen is er de smaak van de gerechten die hiervan aan de basis kan liggen, wat ook te denken van het interieur? Menig aantal gasten kiezen er voor om een bepaald restaurant te bezoeken omwille van het bijzondere interieur waarover het beschikt. Geldt dat ook voor jou? Dan kunnen de onderstaande hotspots Nijmegen voor jou het ontdekken meer dan waard zijn.

Down Town

Er zijn heel wat uitstekende redenen aan te halen om ‘Down Town’ in Nijmegen te bezoeken. In eerste instantie is er het feit dat deze zaak is gevestigd in een monumentaal pand. In het verleden bood het bouwwerk dan ook onderkomen aan een kunstgalerij. Niet alleen aan de buitenkant oogt dit pand erg aantrekkelijk, ook het interieur weet steeds opnieuw te verbazen. Dit niet in het minst omwille van de geheel eigen en open stijl waarover ze beschikt. De witte vloer gecombineerd met de marmeren tafels en de verfijnde art aan de muur geven het geheel een wel erg bijzondere uitstraling. Het oog voor detail van de eigenaars zorgt er voor dat het hier altijd sfeervol vertoeven is. In de lente sieren leuke vaasjes de tafels terwijl in de wintermaanden kaarsjes zorgen voor een gezellig warme gloed.

Wunderkammer

Wunderkammer zomaar een horeca-aangelegenheid noemen zou afbreuk doen aan het bijzondere karakter waar deze over beschikt. Eigenlijk kunnen we Wunderkammer misschien nog wel best bestempelen als één groot rariteitenkabinet. Door de jaren heen is de stijl van deze zaak danig door elkaar geschud. In het verleden, meer bepaald van de zestiende tot de achttiende eeuw vonden gasten er de meest uiteenlopende objecten in terug. Deze objecten waren niet zelden afkomstig uit verre oorden. Geen voorwerp werd als te gek aanzien om tentoon te stellen. Omdat Wunderkammer toch mee wou evolueren met haar tijd werd er inmiddels voor gekozen om de zaak in een modern jasje te stoppen. Dit gezegd zijnde is men wel trouw gebleven aan de oorspronkelijke filosofie. De stijl mag dan veranderd zijn, het interieur is nog steeds een smeltkroes van bijzonderheden.

De Blonde Pater

Eén van de niet te missen hotspots Nijmegen is ongetwijfeld de ‘Blonde Pater’. Deze gerenommeerde zaak staat niet alleen bekend om haar uitstekende koffie, daarnaast blijkt de passie van de eigenaars ook uit het oogstrelende interieur. Sfeervol, hip en respect voor natuurlijke materialen zijn hier duidelijk de sleutelwoorden. De prachtige uitstraling van het interieur gaat bovendien hand in hand met het ultieme comfort waar gasten op kunnen rekenen. Hier wordt er duidelijk alles aan gedaan om je een sfeervolle en onvergetelijke horeca-ervaring te doen beleven. Absoluut een niet te missen hotspot in Nijmegen!

De Nieuwe Winkel

De beste hotspots Nijmegen weten zich op verschillende vlakken te onderscheiden van de massa. Dit geldt zeker ook voor ‘De Nieuwe Winkel’. Wanneer je dit restaurant naar binnen stapt ontdek je de oudste kern van een voormalig weeshuis. De indrukwekkende entree voert je mee terug in de tijd, meer bepaald naar het jaar 1400. Ooit deed deze ruimte dan ook dienst als basis van een kloosterkerk. Verder valt bij het betreden van dit restaurant meteen het gebruik van felle kleuren op. Een knalgele vloer gecombineerd met roze muren en een rode bar? Het zorgt voor een sfeervolle uitstraling die gegarandeerd een glimlach op je gezicht tovert. Of hoe het interieur van deze horecazaak meteen de juiste toon weet te zetten!

Cali

In vele opzichten kan ‘Cali’ in Nijmegen worden bestempeld als een bijzondere, maar vooral erg hippe zaak. Uiteraard zijn er de heerlijke biologische wijnen en bijzondere hapjes, maar ook het interieur beschikt over opvallende blikvangers. De verschillende eye-catchers doen een beetje denken aan de typische New York stijl, maar dan met een ‘local touch’. Deze local touch wordt niet in het minst gecreëerd door de aanwezigheid van kunstwerken van jong talent. Zonder ook maar enige twijfel is dit dan ook een zaak die niet in deze lijst met hotspots Nijmegen kan en mag ontbreken!

The Fuzz Coffee & Tunes

Een huiselijkere omgeving dan deze van ‘The Fuzz Coffee & Tunes’ zal je niet snel vinden. De tijd lijkt hier echt stil te hebben gestaan. Niet alleen diverse oude platen brengen een nostalgisch gevoel bij gasten naar boven, ook de unieke sfeer die er hangt creëert meteen een gezellig en wat ons betreft haast onevenaarbaar karakter. Meteen van bij het betreden van deze zaak wordt je meegenomen terug in de tijd. Dit is waarschijnlijk hoe een woonkamer er in de jaren 30 uitzag. Hier wordt duidelijk alles in het werk gesteld om de nostalgische gevoelens van bezoekers de bovenhand te laten nemen. De huiskat? Die zorgt er voor dat het familiale gevoel alleen maar nog verder wordt versterkt. Absoluut één van de meest bijzondere Nijmegen hotspots uit deze lijst!