Hotspots in Utrecht

Het ontbreekt eigenlijk helemaal niet aan redenen om Utrecht te bezoeken. Het stikt in de stad dan ook van de leuke bezienswaardigheden om te ontdekken. Een ritje met de fiets langs de vele indrukwekkende burchten, forten en kastelen uit de buurt is uiteraard ook nooit ver weg. Wat Utrecht extra interessant maakt zijn de vele geweldige horecazaken die er zijn terug te vinden. Na een druk dagje lekker genieten van een heerlijke maaltijd in een bijzonder interieur? Het is perfect mogelijk bij de volgende hotspots Utrecht!

The Streetfood Club

Liefhebbers van streetfood kunnen er absoluut niet omheen om een bezoekje te brengen aan ‘The Streetfood Club’. Veel hipper dan de menukaart van deze hotspot in Utrecht wordt het eigenlijk niet. In eerste instantie kan je een keuze maken uit een ongelofelijk groot aanbod met de meest hippe cocktails. Dat is echter niet alles. Daarnaast ontdek je op de menukaart van de The Streetfood Club ook de meest uiteenlopende streetfood gerechten die al je smaakpapillen prikkelen. Wat deze zaak pas echt tot één van de betere hotspots Utrecht maakt? Dat is uiteraard het onevenaarbare interieur. Gaande van de sloppenwijken van Mexico tot de drukke straten van Bangkok, een mengelmoes aan invloeden werd in het interieur verwerkt. Voor liefhebbers van streetfood is deze zaak in ieder geval een absolute aanrader.

Beers & Barrels Harbour

Eén van de beste hotspots Utrecht voor de echte bierliefhebber is ongetwijfeld ‘Beers & Barrels Harbour’. Niet alleen de ruime keuze aan de lekkerste biertjes en wijnen zijn een belangrijke troef van deze zaak. Wat bovendien ook te denken van het feit dat je aan een tafeltje kan gaan zitten welke is voorzien van een eigen tapkraan? De menukaart in deze zaak bestaat uit een lekkere steak, een smaakvolle hamburger en een lekker gezonde salade. Aan de muren van de zaak zijn vaak tal van kunstwerkjes terug te vinden welke over een streetart karakter beschikken. 

Speck | Bar & Grill

Ben je op zoek naar een bijzondere horecazaak in het uitnodigende Utrecht? In dat geval is het zeker ook de moeite waard om kennis te maken met ‘Speck | Bar & Grill’. Deze zaak is echt een pareltje om te ontdekken. Je waant je in deze horecazaak als het ware in een soort van slagerij. De ruime toonbank verbergt een keuken waarin hard wordt gewerkt om met eerlijke producten heerlijke maaltijden te bereiden. De familie Visser serveert haar klanten met gepaste trots een ruime keuze aan biologisch vlees waarvan de oorsprong altijd gekend is. De bijzondere inrichting van deze zaak die veel weg heeft van een traditionele slagerij zorgt er voor dat gasten over een extra reden beschikken om ze te bezoeken. 

Op Zuid

De ‘Op Zuid’ horecazaak is zoals de naam reeds laat vermoeden terug te vinden in Utrecht Zuid. Deze bistro en bar is gevestigd in de voormalige draad- en staalfabriek ‘Neerlandia’. Het pand bevindt zich op een idyllisch plaatsje aan het water van de Vaartsche Rijn. Het monumentale fabriekspand leent zich als geen ander voor het realiseren van de typische ‘New York style’. Dit moeten ook de eigenaars gedacht hebben. Het resultaat is een stukje ‘Big Apple’ in Utrecht. Niet alleen binnen in de zaak zijn comfortabele en uitnodigende zitplaatsen terug te vinden, daarnaast beschikt ‘Op Zuid’ ook over een in de zomer erg gezellig terras. De houten banken met comfortabele kussentjes vormen eigenlijk reeds een kleine hotspot op zichzelf. In ieder geval, voor liefhebbers van de typische New York stijl is het beslist de moeite waard om even kennis te maken met ‘Op Zuid’. De kaart bestaat er uit verschillende klassiekers zoals de runder bavette, de procureur, entrecote, burger, fish & chips en een pizza uit de houtoven. Zeker de moeite waard om te ontdekken dus!

Miyagi & Jones

De kans is bijzonder groot dat je reeds eerder van ‘Miyagi & Jones’ hebt gehoord. Deze horecazaak kan dan ook niet alleen worden gerekend tot de absolute hotspots Utrecht, daarnaast is ze ook in Arnhem terug te vinden. Het concept van Miyagi & Jones is eigenlijk altijd hetzelfde, maar daarom niet minder interessant. De uitbaters van deze horecazaak schotelen hun gasten dan ook keer op keer niet te versmaden Aziatische maaltijden voor gecombineerd met bijzondere, Westerse invloeden. Dit uiteraard in een bijzonder kader waarbij gebruik wordt gemaakt van een mix van warme en industrieel aandoende elementen. Sfeer en gezelligheid gecombineerd met een verrassend hippe, Aziatische keuken? Dat is precies wat je kan verwachten als gast van het Miyagi & Jones restaurant! 

Mr Black & White Ox

Eén van de meest unieke hotspots Utrecht die je bij een bezoek aan de stad niet over het hoofd mag zien is ongetwijfeld ‘Mr Black & White Ox’. We weten eigenlijk niet waar te beginnen met het beschrijven van deze bijzondere horecazaak. In eerste instantie is het zo dat ze is gevestigd in het voormalige hoofdkwartier van Douwe Egberts. Dit op zich is reeds een prima reden om kennis te maken met deze bijzondere locatie. Toch is dat uiteraard niet alles. Wat namelijk ook te denken van het feit dat de zaak is opgedeeld in vijf verschillende, unieke ruimtes? Het gaat hierbij om een bar, een urban bistro, een wineroom, een skybox en een leuke shop. Dat Mr Black & White Ox door de jaren heen is uitgegroeid tot één van de meest in het oog springende hotspots Utrecht is ook te danken aan haar statige interieur. Industriële, luxueus ogende elementen zorgen er voor dat dit één van de meest bijzondere horecazaken is welke je in Utrecht kan ontdekken. Absoluut een aanradertje dus! 

Fico Urban Italian

Bij het samenstellen van een lijst met bijzondere hotspots Utrecht mag ook ‘Fico Urban Italian’ beslist niet ontbreken. Dit Italiaans getinte pareltje is omwille van verschillende redenen een bezoekje waard. In eerste instantie is er het statige pand waarin ze is gevestigd. Dat is echter niet alles, ook het interieur is er eentje die niet te versmaden is. De inrichting is lekker stoer met een extra luxueuze touch die van begin af aan weet te overtuigen. De keuken beschikt over een voorliefde voor relatief onbekende producten. Dit zorgt er voor dat je in Fico Urban Italian heel wat bijzondere gerechten met een typisch Italiaanse touch kan ontdekken.