Lunchen in Amsterdam

Een lunch in onze hoofdstad? Dat is mogelijk bij heel wat verschillende adresjes. Amsterdam staat er om bekend een bijzonder hippe stad te zijn, zowel tijdens de dag als na het ondergaan van de zon. Ben je dus met andere woorden op zoek naar bijzondere lunchadresjes die je niet snel zal vergeten? Dan zijn er zeker en vast verschillende zaken in Amsterdam terug te vinden die aan je verwachtingen zullen weten te voldoen. Wij zochten de leukste adresjes om te lunchen in Amsterdam alvast voor je uit en stellen ze graag op deze pagina aan je voor!

Happyhappyjoyjoy

Wil je graag lunchen in Amsterdam in een interieur welke haar gelijke niet kent? In dat geval kan je daarvoor kijken in de richting van Happyhappyjoyjoy! Deze kleurrijke horecazaak heeft haar inspiratie duidelijk gehaald uit Aziatische landen. De zintuigenprikkelende geuren die je hier overvallen zorgen er voor dat je meteen zin krijgt in het verorberen van één van de verschillende lunches die op de kaart staan. Ben jij dus iemand die houdt van de pure en bijzondere Aziatische keuken? Dan is het beleven van een lekkere lunch in het bijzondere Happyhappyjoyjoy voor jou zeker en vast het overwegen waard!

The Avocado Show

De avocado is een vrucht welke perfect als basis kan dienen voor menig aantal uiteenlopende gerechten. Bovendien is het zo dat je eigenlijk op elk moment van de dag wel kan genieten van op avocado gebaseerde maaltijden. Ben jij ook iemand die houdt van de pure smaak waar deze hippe vrucht over beschikt? In dat geval is het zeker de moeite waard om je even te verdiepen in de lunchkaart van ‘The Avocado Show’. Het interieur van deze zaak? Deze kenmerkt zich door een groot aantal natuurlijke eye-catchers waardoor het beslist geen straf is om hier jouw heerlijke lunch te eten, in tegendeel. Wanneer je graag op een hippe en toch ook ietwat speciale manier wil lunchen in Amsterdam kan je The Avocado Show zeker overwegen.

Sticky Fingers

Duurzaamheid staat bij Sticky Fingers in Amsterdam hoog bovenaan de lijst met karaktereigenschappen. Nog voordat deze zaak haar deuren opende werd er aan mensen uit de buurt de mogelijkheid aangeboden om oude meubels in te leveren. Deze oude meubels zouden vervolgens worden gebruikt om een complete muur uit te realiseren. Zo geschiedde het ook. Iedereen die tegenwoordig de zaak bezoekt kan deze toch wel bijzondere muur bewonderen. Sowieso blinkt het interieur van Sticky Fingers uit op vlak van duurzaamheid waardoor het meteen ook een warme uitstraling heeft gekregen. Verder zal het ook meteen opvallen dat je een zeer uitgebreide lunchkaart krijgt voorgeschoteld boordevol met fantastische gerechten die iedereen zullen weten te overtuigen.

Benji’s

Verlang je naar vakantie, maar is de zomer nog veraf? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat je in Benji’s in Amsterdam toch meteen kan wegdromen naar tropische oorden. Reeds van bij het betreden van deze zaak wordt de opvallend groene oase van planten duidelijk. Ook de kaart is zeker niet Nederlands getint, maar biedt gerechten aan die afkomstig zijn vanuit alle werelddelen. Ben jij iemand met een stevige voorkeur voor een lekkere koffie of misschien wel een frisse smoothie? Ook deze heerlijke drankjes behoren tot de mogelijkheden. Ontdek ook zeker de vele smaakvolle broodjes. Gaande van lekkere broodjes met zalm en avocado tot humus, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Geef jij toch eerder de voorkeur aan een gezonde salade? Ook dat is geen enkel probleem! Benji’s is wanneer je op zoek bent naar mogelijkheden om te lunchen in Amsterdam dus zeker en vast het overwegen waard.

Tinner

Tijdens de dag worden niet alleen de bar, maar ook het terras van ‘De Terpetijn’ ingepalmd door ‘Tinner’. Op deze manier weet men gasten de lekkerste ontbijten en lunches aan te bieden. Op het uitnodigende terras heerst altijd een lekker ongedwongen en gezellige sfeer terwijl je kan genieten van stuk voor stuk bijzondere lunchgerechten. Tinner heeft er voor gekozen om hoofdzakelijk een gezonde lunch te serveren waaronder bijvoorbeeld de hippe acai bowls en allerhande smaakvolle salades. Betekent dit dat er helemaal geen guilty pleasures op de lunchkaart van Tinner zijn terug te vinden? Toch wel! Ook frietjes en zelfs wentelteefjes met banaan en stroop behoren tot de mogelijkheden!

CT Coffee & Coconuts

Sfeer, gezelligheid en een knipoog naar het verleden. Dit zijn stuk voor stuk elementen die je zullen weten te overvallen wanneer je gaat lunchen in Amsterdam bij ‘CT Coffee & Coconuts’. Het interieur bestaat hoofdzakelijk uit ruwe en natuurlijke materialen. Zo is er de omvangrijke bakstenen muur waar verschillende vintage foto’s en tekeningen aan zijn terug te vinden. Het ruwe karakter van deze muur wordt afgewisseld met het gebruik van warme en natuurlijke materialen. Lekker loungen in een sofa of neem je plaats op één van de houten barkrukjes? Het kan bij CT Coffee & Coconuts allemaal. Tot slot ben je bij deze horecazaak aan het juiste adres voor een stevige lunch welke wordt bereid met biologisch geteelde ingrediënten. De kokosliefhebbers? Die moeten zeker eens de kokos pannenkoeken uitproberen!

Vinnies

Lekker lunchen in Amsterdam in een gezellig ogende huiskamer waarbij je kan genieten van de meest pure gerechten. Dat is precies wat je kan verwachten van ‘Vinnies’. Je komt hier terecht in een huiskamercafé waar je niet alleen kan genieten van een lekker kopje koffie, maar ook van een smaakvol ontbijt evenals een heerlijke lunch. Lunchen in Amsterdam bij Vinnies is bovendien op drie verschillende locaties mogelijk. Enkele mogelijkheden waar je een keuze uit kan maken? Dat zijn een toast met een gepocheerd ei of de favoriet van velen, namelijk een sandwich met makreel!

Morgan&Mees

Last but not least in deze lijst met interessante adresjes om te gaan lunchen in Amsterdam is ‘Morgan&Mees’. Ben jij iemand die het belangrijk vindt dat je kan lunchen in een aantrekkelijk pand met een luxueus interieur? In dat geval is ‘Morgan&Mees’ voor jou een prima keuze. Reeds van buitenaf wordt de aanblik van het statige pand duidelijk, maar dat is uiteraard nog niet alles. Wat namelijk bovendien ook te denken van de chique brasserie uitstraling die je hier overvalt? En dan hebben we het nog niet eens over de lunchkaart gehad! Ook deze is namelijk om duimen en vingers van af te likken. Oesters, een steak tartare of een burrata, het zijn stuk voor stuk fantastische gerechten die tot de mogelijkheden behoren!