Lunchen in Leiden

Leiden telt in totaliteit zomaar even 1250 rijksmonumenten en 1550 gemeentelijke monumenten. Dit zorgt er voor dat er in deze leuke stad heel wat te ontdekken valt. Van al dat bezoeken krijg je echter al snel trek in een lekkere maaltijd. Ook dat hoeft geen enkel probleem te zijn, in tegendeel. Lunchen in Leiden kan je doen in één van de vele horecazaken die je niet alleen een heerlijke maaltijd aanbieden, maar dat ook nog eens kunnen doen in een zeer uitnodigende setting. Ben jij ook benieuwd naar wat nu precies de leukste lunchadresjes zijn in Leiden? Wij stellen ze graag aan je voor!

City Hall

City Hall is een lunchadres welke is terug te vinden in het Stadhuis van Leiden. Dit gezegd zijnde is de sfeer er eentje die grote gelijkenissen vertoont met deze van een enorme stad zoals New York. Dat is opvallend, want in de basis betreft het een Italiaanse Bistro-Bar die ook over niet mis te verstane Italiaanse invloeden in diens interieur beschikt. Dit zorgt er voor dat City Hall een werkelijk bijzondere horecazaak is welke niet alleen ongelofelijk in trek is bij volwassenen, maar ook bij jongeren. Het terras waar City Hall over beschikt? Die kan zich met gepaste trots de grootste van heel Leiden noemen! Wil je dus met andere woorden graag op een echt bijzondere locatie lunchen in Leiden? Dan is City Hall een absolute aanrader!

De Waag

Lunchen in Leiden in een historisch kader en een monumentaal pand doe je uiteraard in de Waag. Van zodra je hier ook maar één voet naar binnen zet overvalt je een ‘wauw’ effect dat je niet snel meer los zal laten. De Waag Leiden is dan ook een erg imposant gebouw welke een prettig mix biedt van historie en design. Sinds het jaar 2015 doet dit monument als vanouds terug dienst als het levendige hart van de stad. Dit is één van de meest bijzondere en voor velen ook meest favoriete lunchadressen die Leiden te bieden heeft. Je geniet hier van een lekker smaakvolle lunch onder de prachtige gewelven van de monumentale Boterhal. Verkies je eerder een strak en hip interieur? Ook dat is mogelijk. In de aanbouw geniet je immers van een stevige lunch in het urban jungle thema.

Lot & De Walvis

Een absoluut favoriet lunchadres van velen in Leiden is ongetwijfeld ‘Lot & De Walvis’. Dit lunchadres is in eerste instantie terug te vinden op een erg leuke locatie. Ze bevindt zich dan ook aan het water van de haven in Leiden. In eerste instantie kan je hier kennismaken met een leuk en landelijk ingericht interieur. Je kan er voor kiezen om plaats te nemen aan één van de losse tafeltjes of je gaat lekker gezellig in één van de houten compartimenten plaatsnemen. Of misschien wil je wel gezellig op de kussentjes aan het raam gaan zitten? Het kan allemaal. De leuke houtblokken die boven de bar gestapeld liggen voorzien het geheel van een extra warme uitstraling. Bij mooi weer is het ook heerlijk vertoeven op het niet onaanzienlijke terras van Lot & De Walvis. Ook op het terras is lunchen dan ook altijd weer een feest.

Restaurant Tabú

Een leuk lunchadres met een Zuiders getint interieur, dat is ‘Restaurant Tabú’ in Leiden. In dit kleurrijke, “Latin inspired” restaurant kan je clashende kleuren aanschouwen die samen zorgen voor een vrolijk en aanstekelijk geheel. De Zuiderse sfeer die hier eigenlijk altijd onmiskenbaar aanwezig is blijkt ook uit de opzwepende muziek die je hier kan aanhoren. Dat is nog niet alles. Daarnaast is er immers ook nog de altijd weer even vrolijke staf die alles in het werk stelt om het gasten naar de zin te maken. De lunchkaart bestaat bij Restaurant Tabú onder meer uit rijk belegde sandwiches met gegrilde maiskipfilet en diverse frisse salades, taco’s en natuurlijk ook quesadillas.

Logica

Wil je graag in alle rust kunnen lunchen in Leiden terwijl je kan genieten van de lekkerste, vegetarische en veganistische gerechten? In dat geval ben je bij ‘Logica’ aan het juiste adres. Je vindt dit fijne lunchadresje terug in een prachtig monumentaal pand aan het water. Het interieur heeft best wat weg van een woonkamer waarbij er gebruik is gemaakt van hoofdzakelijk hout gecombineerd met vintage groen. De absolute eye-catcher van dit lunchadresje? Dat is beslist het indrukwekkende lichtobject welke aan het plafond is bevestigd. Voor vegetariërs en veganisten is dit wellicht één van de beste adressen om te lunchen in Leiden. Bij mooi weer kan je bovendien ook lekker genieten op het mooie terras.

Happy Tosti

Happy Tosti is een lunchadres welke meteen een feel good gevoel weet te realiseren van zodra je er naar binnen stapt. Dit feel good gevoel wordt niet alleen gerealiseerd door de licht gekleurde bar, maar ook door de aanwezigheid van de leuke schommels die in het interieur zijn geïntegreerd. Op deze schommels kan je bovendien echt gaan zitten! Zo krijgt het eten van een lunch bij Happy Tosti nog een extra bijzondere en eigenlijk ook ietwat speelse touch. Achteraan in de zaak is bovendien nog een leuk hoekje terug te vinden welke met enkele trapjes bereikbaar is. Wil jij ook graag lunchen in Leiden in een echt leuke en gezellige horecazaak? Dan is het zeker de moeite waard om kennis te maken met Happy Tosti. Tot slot nog een leuke tip, probeer zeker ook eens één van de huisgemaakte limonades. Deze zijn niet te versmaden!

In Den Doofpot

Last but not least is er ook nog een exclusief lunchadres in Leiden terug te vinden welke we je niet willen onthouden. Het gaat hierbij om ‘In Den Doofpot’. Dit adresje staat bekend omwille van haar uitstekende Frans-internationale keuken. Je moet er wat voor over hebben, maar een lunch bij In Den Doofpot is er eentje die je niet snel meer zal vergeten. Niet alleen de kaart, maar ook het interieur is er eentje welke vanaf het eerste moment weet te imponeren. De prachtig, met lichte kleuren afgewerkte ruimte vormt een prachtig geheel met de enorme lichtobjecten en de comfortabele, moderne zeteltjes. De enorme spiegels met klassiek getint kader zorgen voor een extra ruimtelijk effect en doen op de koop toe ook nog eens dienst als opvallende eye-catchers. Bij mooi weer kan je ook genieten van je lunch op het terras welke prachtig aan de gracht is gelegen. Ongetwijfeld het meest prestigieuze lunchadres dat Leiden (en omgeving?) te bieden heeft!