Uit eten in Amsterdam

Amsterdam is als hoofdstad van Nederland natuurlijk een erg belangrijke stad. Dit is niet alleen zo voor haar inwoners, maar bovendien beschikt Amsterdam ook over een zeer uitgebreide zakenwereld. Op de koop toe is het ook nog eens zo dat elk jaar opnieuw toeristen van over de hele wereld onze hoofdstad komen ontdekken. Door de jaren heen zijn er omwille van al deze redenen heel wat leuke restaurants in Amsterdam geopend. Deze restaurants hebben stuk voor stuk slechts één missie, namelijk er voor zorgen dat hun gasten optimaal kunnen genieten van de maaltijden die ze voorgeschoteld krijgen. Wil jij ook graag uit eten in Amsterdam, maar kan je maar niet beslissen voor welke horecazaak te kiezen? Wij zochten alvast enkele zeer aan te raden restaurants voor je uit.

Hangar

Uit eten in Amsterdam met een beetje een Berlijnse twist? Dat is mogelijk bij ‘Hangar’. Het betreft hier een horecazaak welke haar deuren heeft geopend in een golfplaten hangar. Eigenaar van deze zaak is de ex-presentator ‘Tim Immers’. De menukaart bestaat hier uit lekker eenvoudige, pure en biologische maaltijden die worden opgediend in een hoofdzakelijk industrieel getint interieur. Bij mooi weer kan je ook lekker genieten op het buitenterras. Ook deze nodigt uit om op te vertoeven, niet in het minst door de aanwezige zitzakken. Absoluut een leuk, uitnodigend en hip adresje in Amsterdam voor alle leeftijden!

Happyhappyjoyjoy

Happyhappyjoyjoy kan je terugvinden op verschillende plaatsen verspreid over Amsterdam. Voor welke vestiging je uiteindelijk ook mag kiezen, je kan steeds genieten van min of meer hetzelfde, in het oog springende interieur. Deze bestaat net als de menukaart uit een combinatie van Thaise, Vietnamese, Indonesische en Chinese invloeden. Het resultaat? Een kleurrijk, duidelijk Aziatisch geïnspireerd interieur zoals je deze waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gezien. Niet alleen over het interieur, maar ook over de gerechtjes die je krijgt geserveerd is duidelijk goed nagedacht. Ook deze beschikken dan ook steeds over een lekker hip karakter. Wil je dus graag in Amsterdam op de meest sfeervolle manier kunnen genieten van het lekkerste dat de Aziatische keuken voor jou in petto heeft? Dan is het zeker en vast een aanrader om even kennis te maken met Happyhappyjoyjoy.

The Avocado Show

Uit eten in Amsterdam in een restaurant waar alle gerechten eigenlijk in het teken staan van de avocado vrucht? Waar anders zou dat beter kunnen dan bij ‘The Avocado Show’? De avocado vrucht staat er om bekend een toppertje te zijn die op tal van verschillende manieren kan bijdragen aan het realiseren van echt bijzondere en hippe gerechtjes. Niet alleen de gerechtjes van deze horecazaak zijn bijzonder te noemen, dat geldt ook voor het interieur. De absolute eye-catcher van deze zaak? Dat is natuurlijk de muur welke volledig is afgewerkt met planten. In het midden van deze muur zorgt de verlichte naam van het restaurant voor een mooie finishing touch. Absoluut een erg leuk restaurant dus om te ontdekken in Amsterdam!

Sticky Fingers

Sticky Fingers is de absolute “place to be” in Amsterdam voor koffiedates! Wat je bij Sticky Fingers allemaal aan zal treffen? Dat is eenvoudig. Je vindt hier niet alleen zoete goodies terug, maar ook quiche en… roze muurtjes! Sticky Fingers maakt deel uit van het ‘Tire Station Hotel’ en kenmerkt zich door een dermate lieflijke uitstraling dat je er eigenlijk geen afscheid van wil nemen. Ben jij ook iemand die houdt van een lekker kopje koffie met een stukje zoetigheid er bij? Dan is het zeker de moeite waard om Sticky Fingers te ontdekken!

Pesca

Uit eten in Amsterdam hoeft niet alleen te gebeuren aan tafels die zijn voorzien van wit linnen, in tegendeel. Dit bewijst ‘Pesca’ eens temeer. Deze bijzondere horecazaak beschikt niet over fancy menu’s. Gasten nemen hier vervolgens plaats aan lange tafels waar de lekkerste vis op kan worden opgediend. Nergens anders in Amsterdam worden de verschillende visgerechten zo puur en natuurlijk klaargemaakt als hier. Je vis kan op de grillplaat worden gelegd, maar ze kan ook even in de green egg. Het enige waar verder nog gebruik van wordt gemaakt is een beetje zout. Niet alleen de bijzondere manier van bereiden, maar ook het toch wel uniek getinte interieur maken het de moeite waard om kennis te maken met Pesca.

Restaurant C. Amsterdam

Wanneer je een voorliefde hebt voor restaurants in Amsterdam met een inspirerend interieur is het zeker een aanrader om daarvoor even in de richting van ‘Restaurant C. Amsterdam’ te kijken. Het betreft hier echt een adembenemend mooi restaurant welke beschikt over een industrieel getint interieur met design invloeden. Je kan er als gast niet alleen voor kiezen om plaats te nemen op één van de stoeltjes aan kleine tafeltjes, je kan ook gezellig onderuit zakken in één van de uitnodigende zetels. De kunst aan de muur en de prachtige designlampen maken de aanblik van het interieur pas echt volledig af.

Di Bruno

Het is onmogelijk om twee restaurants in Amsterdam te vinden die over eenzelfde stijl van interieur beschikken als ‘Di Bruno’. Het is even schrikken wanneer je deze zaak binnen stapt, maar al snel voel je, je helemaal thuis in de cosy setting die hier is gecreëerd. De vintage zetels, de met stof afgewerkte stoeltjes en de leuk gedekte tafeltjes zorgen er voor dat je hier pas echt kan genieten van een eerlijke, simpele, Italiaans getinte keuken. Dineren (of lunchen) in een intieme sfeer? Dat is wellicht haast nergens anders beter mogelijk dan bij Di Bruno.

Kluis

Achter de massieve muren met donkergrijze kleur van het jaren twintig bankgebouw dat is gelegen aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam vinden we bar en restaurant ‘Kluis’ terug. Ondanks het feit dat deze horecazaak over een compleet vernieuwd interieur beschikt is het zo dat ze toch is verpakt in een traditioneel en stijlvol jasje. Bij Kluis kan je bovendien genieten van een ruime keuze aan zogenaamd ‘comfort food’. Dit betekent onder meer dat je er kan genieten van een lekkere huisgemaakte Porky baguette of Norwegian eggs. Een hippe horecazaak in een leuk pand met een oogstrelend mooi interieur, dat is Kluis!